Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Vuosi Pariisin iskuista

Vuosi sitten 2015 Pariisi oli historiansa verisimpien terrori-iskujen kohteena.
Ranskan poliisin erikoisjoukot osallistuivat Pariisin terrori-iskujen operaatioihin. Vuosi sitten 2015 Pariisi oli historiansa verisimpien terrori-iskujen kohteena. yle tv1

TV1 torstaina 17.11.2016 klo 22.00 - 23.00, uusinta keskiviikkona 23.11. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Pariisilaisten elämä pysähtyi vuosi sitten, kun he joutuivat keskelle terrori-iskuja. Kaupunki oli historiansa verisimpien terrori-iskujen kohteena. Yli sata ihmistä kuoli ja satoja haavoittui.

Ranskalaisdokumentissa silminnäkijät, iskuista selvinneet, poliisi sekä operaatioihin osallistuneet erikoisjoukot kertovat mitä tapahtui.

Ohjelmassa käsitellään tammikuussa 2015 Charlie Hebdo -lehden toimitukseen tehtyä terrori-iskua ja marraskuussa Pariisissa tapahtuneita iskuja.

Paris Attacked – One Year of Terror. Tuotanto: Memento Films, Ranska, 2016.

Lisää aiheesta:
Yle Uutiset: Avopari Simon ja Elinor selvisivät Pariisin terrori-iskuista: "Olemme epäonnisia, mutta silti onnekkaita"
Yle Uutiset: Pariisin terrori-iskut
Valheenpaljastaja: Nämä jutut Pariisin iskuista eivät olleet totta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.