Hyppää pääsisältöön

Haasteita tämän kärsivällisyydelle

Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko
Markus Kajo: Ajatusten miljoonalaatikko Kuva: Yle / Annukka Palmén-Väisänen ajatusten miljoonalaatikko

Haasteita tämän kärsivällisyydelle:

Suoraan tarkoitetut, jotka ovat hiukan vinossa, vaikka omistaja väittää, että ovat suorassa. Eivät ole!

Denierit.

Ei ollut ennen deniereitä. Selvittiinkö silloin? Paremmin selvittiin silloin!! Alas denierit ja ties mitkä luonnonvastaise!.

Kun, litrat ja kilometrit älyää kaikki. Denierit ja joulet ja millimoolit ja ties mitkä laipiot, inkl momsit, mustaherukat ja tyyrpuurit eivät kuulu tervepäisen ihmisen elämään. Sanokaa musta viinimarja, kun se on sen nimi! Ei mikään kerettiläinen herukka, ei ikinä!!!

Vatnajökull. (Ei saisi antaa ulkomaisillekaan paikoille rivoja nimiä, kun lapset saattaa nähdä karttoja, tai kuulla niiden paikannimistä puhuttavan. Ja Pohjois-Karjalassa on paskalampi. On kyllä jäätä pitkin aikoinaan takuulla kiusallaan tuotu Pohjois-Karjalaan muualta Suomesta se lampi. Ei nimeä kotiseuru-rakas karjalainen vettään ikinä nuin!

Lehtokurppa ja Coccyx ovat mielenkiintoisia sanoja. Laitan tähän siksi, ettei luulla, että olen negatiivinen ihminen. Hah, että olisin!

Liian kovat äänet joissakin meksikolaisissa lauluissa. Suomalaiset osaisivat veisata samat sävelet paljon maltillisemmin, ja ilman välihuutoja ja asiatonta temmellystä.

Myös voisi olla niiden sombrerossa pienempi lieri.

Kunnon kenkäharjoja ei enää käytä juuri kukaan.

Liian pitkään kun on, niin alkaa maistua pahvirasialtaan : Corn Flakes, Riisimurot, Mysli. Mutta ei suola!

Tästä näemme, että kotimainen laatu pitää, ei horju, ei heilu!

Amerikkalaisessa kansanmusiikissa soitetaan viulua liian usein liian nopeasti. Saa nähdä, tuoko uusi presidentti mitään kuria tähänkään asiaan, niille. Ja banjossa on kokoon nähden liian kova ääni.

Yli-leveä lieri hatuissa on selvä epävakauden merkki Kansassa. Ja asiaton huudahtelu lauluissa.

Vanhoissa suomalaisissa sinivalkoisissa urheilupipoissa oli pienen lihapullan kokoinen se tupsun virkaa tekevä kangas-pallukka. Sillä oli pärjättävä!!!!

Koira voisi kuljettaa sopivanlaista kottikärryä, jossa kuormana olisi sen koiran itsen taka-jalat. Energian säästö 50% !!!

Kahviloiden röyhkeys, etenkin: Pesto! Ennen vain maalattiin sillä, nykyään nämät räähkät laittavat sitä ihmisten voi-leipiin. Missä vain voipi säästää, niin säästetään ja syötetään myrkkyjä asiakkaille. Natriumia ja glutamaattia ja vaikka mitä koiranteriä. Kuulemma natrium voi syttyä palamaan jos sen päälle virtsaa. Kemiassa luki niin! Edes vettään ei uskalla heittää, kun on kahvilassa ensin myrkkyleipiä syönyt tämä.

Jos joutuisi olemaan alasti makkaratehtaassa, niin pelottaisi, että liukastuisi lattia-vereen, ja särkisi ihtensä johonkin terävään kulmaan.

Uiguurit eivät kai mitenkään liity uimiseen. Vain säälittävänä taakkana se uiminen siinä nimessä, heillä.

Kanttinauha.

Kaikkea sitä Kiinasta asti tuodaan, jonnin suotta!

Kovin kimakat äänet. Annas, kun lunta sataa, niin jo rinkuu joka kulmalla aamukolmelta Kiip Kiip Kiip, Kiip Kiip Kiip! Piipitykselläkö ne kuormaajat toimii.

Jäitä hattuun! Havahtukoon kuormaus-ala, täten.

Ihmiset jotka menevät rapiseva karkkipussi mukana taidenäyttelyyn ja tyhmästi nauraa höröttävät tauluille joita eivät ymmärrä, ja ammentavat irtokarkkeja punakkaan, höyryävään naamaansa!

(Näitä ei ole näkynyt, mutta menee taide-ilo jo etukäteen, kun sitä vaan miettiikin.)

Eräiden maiden hatun lierten naurettava koko. Ja liikaa kunniamerkkejä kenraaleilla. Ei voi olla kenelläkään niin paljon kunniakkaita tekoja. Konnantöitä kyllä varmaan löytyisi useammankin rinnanpielellisen verran, jos niistä mitaleja myönnettäisiin.

Lateraalinen.

Jos ei pärjää joku asia ilman että on lateraalinen, niin sitten on parempi kokonaan ilman sitä! Keisarin uusia vaatteita, lateraaliset ja mindful ja temaattisesti, ja yooga ja bongaus yms. yms. Ja golf!

Kirotuista kirotuin, koko golf. Tyhmä peli!!

Pallo on kova kuin hammasluu, kun osuu ohimoon, niin jalat alta saman tien.

Ja mikä palllopeli semmoinen jossa ei saa yrittää pysäytää vastustajan palloa! Kysynkin!!!

Potsdam. Kuulostaa aivastuksen ja sukupuolitaudin sekoitukselta.

Mutta Heikki Kinnunen on hieno mies. Hänen ansiosta naurettu monta krt. kun oli TV:ssä ja film.

Ja Loiri.

Lapsena Etelä-Pohjanmaalla näin tappurin moottorin. Maamoottoriksi sanoi joku sitä. Ei kaikki näe sellaista koskaan! Mutta minä jo pienenä!

Flunssan jälkeen lunksautteli oikea korva monta päivää aina kun nielaisi. Menee hermot monilla paljon vähemmästä.

On paikka, missä lukee tienviitassa Hoho. niin on joku maalannut ään pilkut, tulee:Höhö. Ei oikein tiedä, mitä sellaisesta voisi ajatella.

Jos liian naurettavan leveälierisestä leikkaisi sitä liereä, niin tulisi järkevä hattu, ja siitä yli-jääneestä saisi kanttinauhaa. Ei tarvitsisi tuoda Kiinasta kanttinauhaa.

Mitähän ne semmoiset siltainsinööritkin kaiket päivät opiskelee, monta vuotta. Varmaan monesti katselevat surumielisenä luokan ikkunasta ulos. Että, tuolla ulkona: elämä, kaikki kaunis.

Armeliaita päiviä toivotan heille!

Parempi mieli tulee heti, kun ajattelee sitä, että soi myötä-ajatuksella toivoa niille kurjille.

Kiitoksin!

nimim. Yksi monten puolesta.

Kommentit
  • Tyhmä jo pienenä

    Toistuvan yksinkertaisuutensa lamentaatioasialla on Kajo.

    "Jos ei lasketa sitä, että aikuisessa ihmisessä on lihaa ja luuta enemmän kuin lapsessa, ja laajempi nahka-osa hänellä kuin silkohapsena oli, niin melko vähän muuttuu ihminen elämänsä aikana..."

  • Vaatimaton kertomus ulkoa sisälle tulosta

    Muudan nostalgis-tyypillinen talvi-iltahetki kouluikäisenä.

    "Minulla ei ole sanoja, kypsyyttä vielä valmiiksi ajatella, mitä vuosia myöhemmin, valoja ja maisemaa muistellessani mietin: hämärä, pimenevä maalaismaisema, ja yksinäinen pihavalo - surullisin maisema mitä voi olla, ja samalla se valo niin lohdullinen, yksinäiselle leikkijälle. Kaikki toivo siinä yhdessä valopisteessä..."

Uusimmat sisällöt - Näkökulmat