Hyppää pääsisältöön

Historia: Stalinin tytär

Josif Stalinin suosikkityttären lapsuus hirmuvallan varjossa oli onneton ja sai hänet pakenemaan rautaesiripun alta länteen kylmän sodan aikana.
Josif Stalin tyttärensä Svetlanan ja poikansa Vasilin kanssa vuonna 1921. Josif Stalinin suosikkityttären lapsuus hirmuvallan varjossa oli onneton ja sai hänet pakenemaan rautaesiripun alta länteen kylmän sodan aikana. yle tv1

TV1 maanantaina 21.8.2017 klo 19.00 - 19.55
Yle Areenassa 30 päivää

Josif Stalinin suosikkityttären Svetlana Allilujevan lapsuus hirmuvallan varjossa oli onneton ja sai hänet pakenemaan rautaesiripun alta länteen kylmän sodan aikana.

Allilujeva oli Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteerin ja tämän toisen vaimon Nadežda Allilujevan nuorempi lapsi ja ainoa tytär.

Kuolema ja väkivalta varjostivat Allilujevan elämää lapsuudesta saakka. Hän loikkasi Yhdysvaltoihin vuonna 1967 ja tapaus sai julkisuudessa paljon huomiota. Stalinin tytär sai Yhdysvaltain kansalaisuuden.

Palkitussa dokumentissa nähdään aikaisemmin esittämätön ja samalla viimeinen Svetlana Allilujevan haastattelu. Hänen elämästään kertovassa ohjelmassa haastatellaan myös ystäviä ja tutkitaan muun muassa historiallisia valokuvia.

Stalins Tochter. Stalin´s Daughter. Käsikirjoitus ja ohjaus: Jobst Knigge. Tuotanto: ZDF Enterprises GmbH, Saksa, 2015. Dokumentti on esitetty Ykkösellä edellisen kerran 2016.

Kommentit
 • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

  Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

  Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.

 • Jouluiset gospelin sävelet kaikuvat Riemulauluissa su 12.12. klo 10

  Haastateltavana lastenlääkäri Leena Kaartinen.

  Joulukuun Riemulauluissa teemana on Tienraivaaja. Saarnakeskustelussa haastatellaan lastenlääkäri Leena Kaartista, joka on tehnyt merkittävää auttamistyötä Afganistanissa. Lahden Gospelkuoro tunnelmoi Marjaana Turusen johdolla. Laulusolistina esiintyy Laura Autio. Lotilan koulun musiikkiluokkien Laulupuu-kuoron herkät lauluesitykset tuovat herkkää adventin tunnelmaa. Riemulaulujen juontajina toimivat Elina Vaittinen ja Riku Suokas.

 • Hoosianna kajahtaa televisiossa ja radiossa ensimmäisenä adventtina 28.11.

  Ensimmäinen adventti kutsuu laulamaan Hoosiannaa.

  Ensimmäisenä adventtisunnuntaina 28.11. klo 10 lähetetään Hoosianna-jumalanpalvelukset suorana sekä televisiossa että radiossa. Televisiojumalanpalvelus tulee Pyhän Pietarin kirkosta Siuntiosta ja radiojumalanpalvelus on perheiden Hoosianna-kirkko, joka lähetetään Lohjalta Pyhän Laurin kirkosta.