Hyppää pääsisältöön

Sexting jatkuukin entisellään – Apple säilyttää vanhan kunnon peppupersikkaemojin

Emojin väri muuttuu, mutta tarkoitusperä säilyy samana.

Kuvassa oikealla olevaa emojia ei sittenkään julkaista. Jee! // Kuva: YleX / Twitter / kuvakaappaus

Joskus protesteista on konkreettista hyötyä.

Marraskuun alussa Apple julkaisi päivitetyn käyttöjärjestelmänsä uudet emojit. Ne näyttivät muuten aivan mukavilta, mutta. Se tärkein, ihmispepun näköinen persikkaemoji oli muuttunut radikaalisti: nyt se näytti vain ja ainoastaan hedelmältä.

Ja kuten asiaan kuuluu, Twitter-kansa kritisoi muutosta. Mitä emojia nyt käyttäisimme sextingiin, viestittelyherutteluun?

Skip Twitter post

Sexting-kansa, huoli pois. Apple on kuullut pyyntönne. Suuryritys on viimeistään nyt ymmärtänyt, että persikkaa käytetään muunkin kuin hedelmänhimon kuvaamisen.

Apple julkaisi uuden version persikkaemojistaan – ja kyllä, se näyttää jälleen enemmän joltain ihan muulta kuin persikalta. Uudesta ulkoasusta kertoi ensimmäisenä The Next Web -verkkosivusto.

Skip Twitter post

Pieni ero vanhaan on kuitenkin havaittavissa. Uusi persikkaemoji on kiiltävämpi kuin edeltäjänsä. Sillä ei kuitenkaan ole väliä: tärkeintä on sen muoto ja ulkonäkö.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyseessä on vasta beta-versio. Lopullinen ulkomuoto selvinnee vasta, kun Apple julkaisee uuden käyttöjärjestelmäpäivityksensä. Käyttöjärjestelmä 10.2.:n pitäisi ilmestyä verkkolehti Mashablen mukaan tulevien viikkojen aikana.

Lue myös:

Hyvästi peppupersikka, tervetuloa siveellinen uusi emoji – millä me nyt viestimme pyllyjuttuja?

Miksi valkoisen emojin käyttö nolottaa? Somepallerot laittavat myös valkoihoisen ajattelemaan ihonväriä

Suomi-emojit, kivoja mutta hankalia? Ulkoministeriö myöntää: Parannettavaa on

WhatsAppin voi kaataa varsin helposti: emojeilla