Hyppää pääsisältöön

Mitä syntyy, kun yhdistetään suomalainen kulttihahmo Windows95Man, Sandstorm ja lentokone? No kansainvälinen viraalivideo!

Teemu Keisterin luoman Windows-miehen ainutlaatuista DJ-keikkaa on katsottu miljoonia kertoja.

Kuvakaappaus Lad Biblesta ja Windows95Manin Instagram-tililtä.

Lentokoneellinen ihmisiä nostaa käsiä ilmaan, matkustamon kaiuttimissa pauhaa Daruden Sandstorm. Matkustamon etuosassa DJ:nä riehuu valkoiseen t-paitaan sonnustautunut mies, joka nostattaa tunnelmaa puhumalla mikrofoniin:

- Ja terve, täällä on Windows95Man, speaking for you in the aeroplane in the main, umm, speaker set up!

Suunnilleen näin etenee video, josta on tällä viikolla tullut miljoonia katsojia kerännyt viraalihitti. Ja se on hieno juttu, koska videon tähti on suomalainen moniosaaja Teemu Keisteri.

Tai ei oikeastaan Keisteri itse, vaan hänen Windows95Man-hahmonsa. Hahmon tavaramerkkeihin kuuluvat aivan liian lyhyet farkkushortsit ja valkoinen t-paita, jossa on suuri Windows 95 -käyttöjärjestelmän logo.

- Sympaattinen iloinen tyyppi, joka on päiväsaikaan vähän ujo nörtti, mutta iltaisin kun hän pääsee DJ-dekkien taakse, hänestä kuoriutuu supermies, Keisteri kuvailee Windows-miestä. Voit katsoa videon täällä.

Menolennolla soi Ameno

Lento, jolla viraalivideo kuvattiin, ei ollut mikä tahansa reittilento, jonne kuka vain voi ostaa lipun, vaan Windows-mies oli tilattu esiintymään tilauslennolle. Tilaaja oli it-firma, joka lennätti Suomesta työntekijöitään Englantiin tytäryhtiöön tutustumaan.

Keisteriä, tai siis Windows-miestä, pyydettiin esiintymään firman Englannin-matkalle jo kesällä. Kuulosti ihan kiinnostavalta, Keisteri pohti, kun hän luki työtarjousta. Mutta sitten muuttui vielä kiinnostavammaksi, kun hän huomasi, ettei häntä pyydetty esiintymään ainoastaan perillä vaan myös meno- ja paluulennoilla.

Menolento oli aamulento.

- Kun kone oli ilmassa, kysyin lentoemännältä, voisinko vetää DJ-keikan. Otin nappiverkkarit pois jalasta, ja yhtäkkiä olin hotpantseissä siinä. Koko henkilökunta oli ihmeissään, että mitä täällä tapahtuu.

Viraalihittivideota ei kuitenkaan kuvattu vielä tällä lennolla. Koska kyseessä oli aamulento, Windows95Man soitti rauhallisempaa ”aamumusiikkia”.

- Amenoa ja tällaista.

Paluulennolla tapahtui sitten se Sandstorm-hetki, jota on katsottu videolta ympäri maailman.

- Vikalla lennolla tiesin, että en varmaan tule enää ikinä pääsemään soittamaan lentokoneeseen, joten nyt pistetään niin läskiksi kuin voidaan.

Tällä kertaa henkilökuntakin jo ymmärsi, mistä on kyse. Windows95Man pääsi tykittämään lentokoneen keskusradioon.

- Joku oli pissalla vessassa, ja yhtäkkiä rupesi soimaan Scooterin Fire, tydy-dydy-dyy! Keisteri kertoo nauraen.

Suosittu Japanissa

Harvinaislaatuinen lento tapahtui pari viikkoa sitten. Matkustajan kuvaama video lähti pyörimään suomalaisessa somessa ja sai osakseen jonkin verran kotimaista huomiota. Muhi pari viikkoa, kuten Keisteri sanoo.

- Tänään aamulla heräsin ja menin Windows-miehen Facebookiin ja huomasin, että het-ko-nen, Keisteri kertoo torstaina.

Videon ovat yhtäkkiä bonganneet suositut Lad Bible- ja Student Bible -Facebook-sivut. Niiden kautta videota on torstaina katsottu useita miljoonia kertoja. Keisterillä ei ole sen tarkempaa tietoa siitä, miten ne yhtäkkiä innostuivat videosta.

Windows-mies sai alkunsa muutama vuosi sitten Flow-festariasuna. Keisteri sanoo halunneensa vähän kiusata muotitietoiseksi tunnettua Flow-yleisöä luomalla ”ihan sairaan hahmon”. Sittemmin Windows-miehestä on tullut kulttisuosikki, jolla on esimerkiksi oma Instagram-tili ja faneja. Keisteri tunnetaan Windows95Manin lisäksi Ukkeli-taiteestaan.

Keisteri kertoo, että tänä syksynä hahmo on alkanut saada suosiota suomalaisissa it-piireissä, joihin hahmon retronörtähtävä huumori näyttää uppoavan. Erityisen suosittu Windows-mies on Japanissa, jonne Keisteri on vienyt hahmonsa jo kolmesti.

- Jos kävelen siellä, ihmiset rupeaa twiittaamaan, että oh my god, Windows-mies on nähty täällä.

Lue myös: