Hyppää pääsisältöön

Säälistäjät

Tanja Heinänen ja Mikael Karkkonen elokuvassa Säälistäjät
Tanja Heinänen ja Mikael Karkkonen elokuvassa Säälistäjät Tanja Heinänen ja Mikael Karkkonen elokuvassa Säälistäjät säälistäjät

Mikä ratkaisuksi nuorten miesten läheisyyden ja seksin puutteeseen? Työvoimatoimiston naiset tarttuvat toimeen.
Teema maanantaina 21.11. klo 22.55. Areenassa 30 päivää

Erään työvoimatoimiston naiset ovat järjestelmällisesti alkaneet antaa säälistä nuorille syrjäytymisuhan alla oleville miehille estääkseen uudet joukkosurmat Suomessa. Mutta: 35-vuotias Mirja on säälipillukeikan seurauksena ihastunut 19-vuotiaaseen Markoon – pystyykö Mirja pitämään kiinni vakaumuksestaan ja takaamaan Suomen turvallisuuden jatkossakin, vai voittaako rakkaus?

Ohjaaja Hannaleena Haurun mukaan elokuvan alkusysäyksenä oli vuonna 2011 eräässä sanomalehdessä ilmestynyt kirjoitus, jossa arveltiin, että jos Suomen koulusurmaajat tai Anders Behring Breivik olisivat saaneet seksiä, heistä ei olisi tullut joukkomurhaajia. Tolmunen ja käsikirjoittaja Tanja Heinänen näkivät jutussa satiirin ainekset.

Elokuva saa tv-ensi-itansa Uudessa Kinossa.

 • Säälistäjät, Suomi 2014. Ohjaus Hannaleena Hauru, käsikirjoitus Hannaleena Hauru ja Tanja Heinänen. Pääosissa Tanja Heinänen, Mikael Karkkonen, Misa Palander, Alina Tomnikov

Lue lisää:

Tanja Heinänen näyttelee Mirjaa Säälistäjät-elokuvassa.

Säälipillua lääkkeeksi nuorten miesten syrjäytymiseen

Säälistäjät-elokuvassa työkkärin naiset tarjoavat asiakkaina oleville syrjäytyneille nuorille miehille säälipillua. Naisten tarkoitus on estää kouluampumisia.

Lue lisää:

Tanja Heinänen näyttelee Säälistäjät-elokuvan Mirjaa.

Säälipillu-elokuva aloitti keskustelun säälimunasta

Säälistäjät-leffa esitti miehet seksinhaluisina reppanoina. Tämä on herättänyt Stradan nettisivuilla vilkasta keskustelua mm. siitä, saako miestä ja naista käsitellä samalla tavalla kulttuurissamme.

Kommentit
 • Rajat ovat ihmisen ongelma, kirjallisuus on niistä vapaa

  Rakennukset sortuvat, mutta kirjallisuus on kaikkialla.

  Kirjallisuus on muuttolintujen parvi ja nyt se lentää Helsinkiin. Helsinki Litin lava on hyvä paikka laskeutua, myös uusille sukupolville, kirjoittaa Aleksis Salusjärvi. Helsinki Lit suorana Ylen kanavilla 17.–18.5.2019

 • Teeman kesän 2019 elokuvat

  Leffateemoina mm. westernit, Jean Cocteau ja Jerry Lewis.

  Teema esittää kesällä mm. lännenfilmejä lauantaisin, Jerry Lewisin komedioita ja Jean Cocteaun klassikkoja.

 • Teeman kesä 2019 on länkkärikesä

  Westerneitä klassisesta moderniin lauantaisin.

  Teeman kesä 2019 on länkkärikesä. Lännenfilmejä esitetään joka lauantai-ilta kesäkuun alusta elokuun loppuun: klassikkoja, harvinaisia kulttifilmejä ja kiisteltyjäkin mestariteoksia.

Yle Teema