Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: PastoriPike on Bulifleim ja tietää sen – “Mun meininki on ihan eri tasoa kuin muilla räppäreillä”

Bulifleim mikä? Katso PastoriPiken ja VilleGallen musavideo, niin tiedät.

- Jos näen jonkun siistin äijän, mä sanon, että vitsi tuo on bulifleim. Jos sillä on hienot vaatteet, niin vitsi sillä on bulifleimit housut. Kun meininki on katossa, niin se on bulifleim. Kaikki mikä on hienoa, positiivista ja isoa on bulifleim, PastoriPike kertoo.

Lisäksi Bulifleim on räppäri PastoriPiken soolodebyyttisinkku. Bulifleim on räväkkä ja energinen bileleka, jonka musiikkivideota katsoessa toivoo, että olisipa perjantai.

Kuten useat viime vuosina musasta puhekieleen tulleet hokemat, myös bulifleim-sana on syntynyt tutun räppiporukan heitosta.

Mutta palataan siihen tuonnempana.

Suomen Kanye West?

Vaikka PastoriPike on tehnyt musaa jo vuosia, on hyvin mahdollista, ettet ole ikinä kuullut hänestä – ellet ole Mikael Gabrielin fani tai gospel-musiikin ystävä.

PastoriPike aloitti musahommat vuonna 2009 kristillisessä Pastorit-rapryhmässä, johon kuuluivat hän, Prinssi Jusuf ja Joonatan Palmi. Ennen Pastoreita PastoriPike ei ollut koskaan ajatellut räppäävänsä. Hän kertoo olleensa aivan hukassa elämänsä kanssa.

- En mä edes osannut tehdä mitään riimejä.

"Yksi päivä Miklu sanoi mulle, että avaa levy-yhtiön ja että mä tuun sinne."― PastoriPike

Mutta Pike treenasi, treenasi ja treenasi. Flow alkoi löytyä ja Pastorit saada nimeä. Ryhmän läpimurto nähtiin vuonna 2011, jolloin poppoo ensin sijoittui kolmanneksi gospelin SM-kisoissa. Pian tämän jälkeen ryhmä julkaisi räväkän Pastorit on tules -biisin.

Biisi oli käänteentekevä PastoriPiken uran kannalta. Hän tajusi, että haluaa olla enemmän oma itsensä: räväkkä persoona, joka vetää sekopäisiä,  energisiä – ja erittäin bulifleimejä – keikkoja.

Vuonna 2014 Pike kysyi ystävältään Mikael Gabrielilta, että voisiko esiintyä yhdessä hänen kanssaan. Miklulle passasi. Syntyi Pokataan saalis remix -biisi, jota räppärit esittivät yhdessä MG:n keikoilla.

Marraskuun alussa Mikael Gabriel kiinnitti ystävänsä Tasoi Records -levy-yhtiöönsä. Kaksikko oli sopinut jo aikoja sitten, että Pikestä tulee Tasoin miehiä.

- Yksi päivä Miklu sanoi mulle, että avaa levy-yhtiön ja että mä tuun sinne. Sen takia mä rakastan Miklua: pidetään kaverista huolta ja annetaan mahdollisuuksia.

PastoriPike on ottanut saamistaan mahdollisuuksista kopin, eikä aio päästää irti.

- Mun meininki on ihan eri tasoa kuin muilla räppäreillä. Kun mä menen lavalle, olen niin itsevarma! Silloin vedän törkeän hyvin – kuin se olisi mun viimeinen keikka, PastoriPike sanoo.

- Kun te lähdette himaan, niin mietitte, että mitä keikalla oikein tapahtui.

Räväkkyys, suorapuheisuus ja sopiva sekopäisyys ei vaikuta jäävän vain lavalle. PastoriPike on haastattelutilanteessa luonteva ja ottaa tilan haltuun. Pikestä huokuu harvinaisen hyvin se, että hän ei ota asioita itsestäänselvyyksinä ja nauttii kaikesta, mitä tekee.

Kuten Hullutyyli-vaatemallistostaan. PastoriPike on räppäämisen ohella perustanut vaatemalliston, jonka esikuva on todella mahtipontinen: Kanye West.

- Mun iso mentor on Kanye West. Huhujen mukaan olen Suomen Kanye, Pike sanoo.
 

Mutta palataan nyt siihen Bulifleimiin.

Bulifleim on VilleGallen (kenen muunkaan) kehittämä ilmaus. Se syntyi JVG:n Takajeejee-musiikkivideon kuvauksissa, jossa PastoriPike oli mukana. VilleGalle oli kommentoinut videolla esiintyvien Saunalahden mainoshahmojen tyyliä bulifleimiksi.

- Mä olin, että wau, tosi himmee sana. Juoksin ympäri käytäviä ja huusin bulifleim, PastoriPike kertoo.

Bulifleimiä huudettiin myös Mikael Gabrielin keikoilla, joissa PastoriPike on ollut messissä. Sanasta tuli nopeasti hokema.

- Jengi rupesi käyttämään sitä hashtageina. Aina kun mut nähtiin keikoilla, niin yleisö huusi bulifleim.

"Kun te lähdette himaan, niin mietitte, että mitä keikalla oikein tapahtui."― PastoriPike

Lopullinen versio biisistä syntyi haastavien vaiheiden jälkeen. Yksi kappaleen tuottajista on View’n tuottajana toimiva Joonas Laaksoharju, jonka tietokone varastettiin. Samalla koko Bulifleim-biisi hävisi. Lopulta oli kuitenkin hyvä, että näin kävi: kappaleen uusi versio on Piken mukaan edellistä parempi.

Siitä huolimatta PastoriPikellä oli aluksi ongelmia saada VilleGalle innostumaan kappaleesta.

- Lähetin heinäkuussa biisin taas VilleGallelle. Hän oli vähän aikaa hiljaa. Mä tärisin kotona. Yhtätkkiä tuli viesti, että Pike hei tää on bulifleim, meitsi hyppää ineen, PastoriPike sanoo.

- Mä olin, että mitä tapahtui! Olin paniikissa ja hypin ilosta.

Nyt biisistä on tullut Piken mukaan sellainen bängeri, joka saa keikkayleisöstä kaiken irti.

- Bisset ovat lennelleet ja jengi on ollut, että wuhuu, mikä meiniki!

Lue myös:

Analyysi: Mikael Gabriel on Vain elämää -ohjelman vuoden 2016 voittaja – eikä niin käynyt sattumalta