Hyppää pääsisältöön

Näin valmistuu helppo jouluinen raakakakku

Jouluinen raakakakku
Jouluinen raakakakku syntyy helposti. Jouluinen raakakakku anna jokinen,leipominen

Tarvitset irtopohjavuuan (15 cm halkaisija), blenderin, nuolijan ja palan leivinpaperia.

Pohja:

1,5 dl mantelia
20 aurinkokuivattua taatelia
1,5 rkl raakakaakaojauhetta
1,5 rkl kookossokeria
1 tl piparkakkumaustetta
1 tl Ceylonin kanelia
1/2 tl Maldon suolaa
hyppysellinen mustapippuria

Täyte:

5 dl cashewpähkinää
1 pieni avokado
1 dl kaakaomassaa
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kookossokeria
3 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl keitettyä vettä/pakurihauduketta
1,5 tl piparkakkumaustetta
1 tl Ceylonin kanelia
1 tl vaniljajauhetta
1/2 tl suolaa

Aloita valmistelut edellisenä iltana.

Liota mantelit sekä cashewpähkinät erikseen runsaassa vedessä, säilytä esimerkiksi jääkaapissa. Näin pähkinöistä huuhtoutuvat pois pölyt sekä entsyymin estäjät - ne saattavat aiheuttaa turvotusta.

Kaada liotusvesi pois pähkinöistä ja huuhtele ne kylmän veden alla.

Laita kaikki pohjan raaka-aineet blenderiin ja tehosekoita muruksi - sattumia saa olla!

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina siististi pohjalle. Pohja on nyt valmis!

Laita blenderiin kaikki muu paitsi kaakaomassa ja kylmäpuristetun kookosöljy.

Sulata vesihauteessa kaakaomassa sekä kookosöljy juoksevaksi ja lisää blenderiin.

Tehosekoita massa täysin sileäksi ja kaada pohjan päälle. Nuolijalla saat kaiken kaavittua blenderin kannusta.

Laita jääkaappiin tai pakastimeen vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.

Koristele haluamallasi tavalla ja nauti ravintorikkaasta raakakakusta!

Resepti: Anna Jokinen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän