Hyppää pääsisältöön

Uuden Musiikin Kilpailu tulee taas - näin aiemmilla UMK-tähdillä menee nykyään

UMK17-kilpailijat paljastetaan ensi keskiviikkona 23. marraskuuta. Uuden Musiikin Kilpailusta on vuosien varrella noussut laajempaan suosioon useita artisteja, kuten Krista Siegfrids, Stig ja Softengine.

UMK-voittaja Krista Siegfrids.

Näin kiinnostavimpien UMK-tähtien musiikkiurat ovat kehittyneet viisuhuuman jälkeen.

2016

Sandhja

Viime toukokuussa Suomea euroviisuissa edustanut Sandhja kirjoittaa parhaillaan uusia biisejä ja suunnittelee uusia kuvioita.

- Uudet tuulet puhaltaa, joten jos musta ei aina kuulu, se johtuu siitä, että haaveilen ja suunnittelen ja hustlaan seuraavaa uutta mageeta juttua teille, Sandhja ilmoittaa Facebookissa.

UMK-voittaja Sandhja. // Kuva: UMK/Yle

Saara Aalto

Toiseksi UMK:ssa sijoittunut Saara Aalto kilpailee parhaillaan Brittien The X Factorissa. Suomessa jännitetään taas viikonloppuna, pääseekö Aalto jälleen jatkoon suuressa laulukilpailussa.

Cristal Snow

Cristal Snow aktivoi musiikkiuransa UMK:n myötä. Suuruuden hullu artisti julkaisi juuri neljä singleä ja neljä musavideota kuukauden sisällä. Jokaisen videon ohjasi Snow’n sisko Viivi Huuska.

2015

Pertti Kurikan Nimipäivät

Suomea vuonna 2015 viisuissa edustanut Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtye on parhaillaan jäähyväiskiertueella. Tänä viikonloppuna bändin voi nähdä Raahessa ja Oulussa.

Pertti Kurikan Nimipäivät Uuden Musiikin Kilpailun finaalissa. // Kuva: Tiia Santavirta

Muita kiinnostavia nimiä:

Opera Skaala eli Essi Luttinen osallistui tällä kaudella _Tähdet, tähde_t -kilpailuun, Jouni Aslak on vaihtanut laulukielen suomeksi ja tekee aktiivisesti musiikkia myös muille artisteille, Järjestyshäiriö sen sijaan pisti pillit pussiin pitkän uran jälkeen.

2014

Softengine

UMK-voittaja Softengine lämppäsi hiljattain jäähallikiertueella Poets of the Fallia. Energisen bändin live-esiintyminen on mennyt valovuosia eteenpäin UMK-ajoilta. Softenginen tuorein sinkku on nimeltään Free Rider.

Softengine viisuhumussa.

Muita kiinnostavia nimiä:

Mikko Pohjola julkaisi juuri uuden Katkeran laulu -nimisen albumin, Hukka ja Mama puolestaan julkaisi viime keväänä bändin nimeä kantavan debyyttialbumin. Syksyllä bändi ilmoitti faneilleen, että on jäähyväisten aika.

2013

Krista Siegfrids

UMK-voittaja Krista Siegfrids edusti Suomea Ruotsissa järjestetyissä viisuissa. Helmikuussa 2016 poppari osallistui Ruotsin Melodifestivalen-viisukarsintaan _Faller-_nimisellä kappaleella. Tänä syksynä poppari pääsi toteuttamaan suuren unelmansa niin ikään Ruotsissa, kun hän allekirjoitti naapurimaan Universal Musicin kanssa levytyssopimuksen. Siegfridsin tuorein single on nimeltään Be Real.

Kristan lisäksi vuoden 2013 UMK:sta erittäin hienosti on menestynyt Diandra. Poppari on pian lähdössä joulukiertueelle. Hän on viime vuosien aikana fiitannut myös lukuisia kertoja Cheekin jättikeikoilla. Didin uusin kappale on syksyllä julkaistu Nadaa.

Diandra UMK:ssa.

2012

Ensimmäisen UMK-kauden voitti Pernilla Karlsson, mutta suurimman hypen aiheutti Stig, joka on soolouransa lisäksi mukana myös juuri _RIP-kappaleen julkaisseessa Yön Polte -_kokoonpanossa.

Lue myös:

Eurooppa ulottuu taas maapallon toiselle puolelle – Australia jälleen mukaan Euroviisuihin

YleX Nosteessa: esittelyssä Jasmin Michaela, joka laulaa yksipuolisesta rakkaudesta

Saara Aalto kertoo koe-esiintymisestä Britannian X Factorissa: "Simon Cowell oli jopa vähän vihainen mulle"

Diandra muuttui Cheekin ja muiden broidien myötä: "Se porukka on yksi mun elämäni parhaita juttuja"

Tuottelias artisti Stig: Musta tuntuu aina, että kaikki mitä teen on parasta

Krista Siegfrids: Mun suurin unelma on ollut että pääsen Ruotsin musamarkkinoille