Hyppää pääsisältöön

Potter-maailmaan sijoittuva Ihmeotus-elokuva hurmasi jo fanit – siitä näyttää tulevan myös kassamagneetti

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat käynnistää viisiosaisen elokuvasarjan – joten sen on pakkokin olla taloudellinen menestys.

Jacob (Dan Fogler) ja Lisko Scamander (Eddie Redmayne). // Kuva: Warner Bros.

J. K. Rowlingin velhomaailmassa on otettu hyppy historiaan. Uusi Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ei kerro Harry Potterin tarinaa vaan keskittyy velhoihin 1920-luvun New Yorkissa.

Uudet hahmot ja uusi tarina on toki riski, mutta tähän mennessä Potter-fanien reaktio näyttää hyvin positiiviselta. Myös kriitikot ovat kehuneet uutta elokuvaa.

Ja näyttää siltä, että elokuvasta on tulossa menestys myös rahallisessa mielessä. Ihmeotukset ja niiden olinpaikat ei ole vielä tullut Suomessa ensi-iltaan, mutta Yhdysvalloissa yleisö on jo päässyt katsomaan uutta elokuvaa.

Hollywood Reporter kertoo, että torstain ja perjantain katsojalukujen perusteella Ihmeotusten odotetaan keräävän ainakin 75 miljoonan dollarin lipputulot Yhdysvalloissa viikonlopun aikana. Maailmanlaajuisesti elokuva saattaa kerätä jopa 200 miljoonaa dollaria avausviikonloppunaan. Se on vajaat 190 miljoonaa euroa.

Kuulostaa valtavalta kasalta rahaa! Mutta kuinka paljon se oikeastaan on?

Cinema Blend on verrannut Ihmeotusten rahapottia Potter-elokuvien avausviikonloppuihin. Näyttää siltä, että uusi taikaelokuva on aivan vertailukelpoinen hitti Potter-leffoihin verrattuna. Harry Potter ja Feeniksin kilta sekä Harry Potter ja puoliverinen prinssi -elokuvat keräsivät molemmat avausviikonloppuinaan runsaat 75 miljoonaa dollaria lipputuloina.

Ihmeotukset ja niiden olinpaikat käynnistää uuden elokuvasarjan, johon on määrä tulla vielä neljä muuta elokuvaa. Pääosaa eli Lisko Scamanderia elokuvassa näyttelee Eddie Redmayne.

Ihmeotukset tulee Suomessa ensi-iltaan 23. marraskuuta. YleX kävi katsomassa elokuvan ennakkoon, ja voit lukea siitä lisää täällä.

Lue myös:

Harry Potter -viittauksilla mehustellaan yllättävän vähän, mukana kommentteja maailmanpolitiikkaan – tällainen on Ihmeotukset ja niiden olinpaikat

Huippu-uutisia Harry Potter -faneille: tulossa peräti viisi Potter-velhomaailmaan sijoittuvaa elokuvaa

J.K. Rowlingin varhaiset Harry Potter -piirustukset leviävät somessa – tältä näyttivät Severus Kalkaros ja muut hahmot

Harry Potter -näytelmä villitsi fanit, mutta J.K. Rowling laittaa pisteen saagalle: "Harryn tarina oli tässä"