Hyppää pääsisältöön

Ulkolinja: Länsi-Afrikan huumesota

Länsi-Afrikasta on tullut huumekaupan keskus, jonka kautta kulkee kymmeniä tonneja mm. kokaiinia.
Länsi-Afrikasta on viime vuosina tullut huumekaupan keskus. Länsi-Afrikasta on tullut huumekaupan keskus, jonka kautta kulkee kymmeniä tonneja mm. kokaiinia. ulkolinja: länsi-afrikan huumesota,Yle TV1

TV1 torstaina 24.11.2016 klo 22.00 - 22.50, uusinta keskiviikkona 30.11. klo 23.05
Katsottavissa Yle Areenassa

Länsi-Afrikasta on tullut huumekaupan keskus, jonka kautta kulkee kymmeniä tonneja muun muassa kokaiinia.

Dokumentti seuraa kansainvälisen huumekaupan reittejä ja selvittää, mitä poliittisia ja sosiaalisia seurauksia huumebisnes on aiheuttanut.

Huumeet hallitsevat

Viranomaisten taistelu huumekartelleja vastaan on toivotonta, ja rikolliset ovat vallanneet monen valtion tärkeät virat. Korkea-arvoiset virkamiehet, hallitusten edustajat ja sotilaat ovat mukana huumeiden salakuljetuksessa.

Huumekartellit uhkaavat nyt myös vakaampien olojen maita kuten Kap Verde ja Senegal.

Noin 30 tonnia kokaiinia salakuljetetaan vuosittain Kap Verden saarivaltion kautta. Valtavia määriä huumeita takavarikoidaan päivittäin Dakarin kaupungin satamassa ja lentokentällä.

Senegalin poliisin huumeyksikön palveluksessa on vain 75 työntekijää, eikä yhtään huumekoiraa.

Aseellisia yhteenottoja

Dokumentissa Länsi-Afrikan huumetilannetta arvioivat tutkijat sekä poliitikot. Huumeidenkäyttäjät ja huumepomot kuvaavat, kuinka aseelliset yhteenotot ovat jatkuneet jo vuosien ajan.

Im Visier der Kartelle – Drogenkrieg in Westafrika. Drug War In West Africa. Ohjaus: Antonio Cascais. Tuotanto: Edgar Wolf Film, Saksa, 2015. HD

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.