Hyppää pääsisältöön

Yle vastaa: Oppimisen tukeminen on yksi Ylen tehtävistä

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä
Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä Yle,yle vastaa

Julkaisemme Ylestä lähetettyjä kirjoituksia, vastineita ja oikaisuja. Tämä vastaus on julkaistu Helsingin Sanomissa 20.11.2016.

Kiitos Tuula Lotille hyvästä ehdotuksesta (HS 15.11.2016). Lotti kirjoitti keinoista edistää iäkkäiden kansalaisten tietoteknisiä taitoja. Oppimisen, erilaisten taitojen ja tasa-arvon edistäminen on Ylelle tärkeää. Digi- ja mediataidot ovat vuoden 2017 tarjonnassa erityisen huomion kohteena.

Lähivuosina rakennamme lisää oppimisen palveluja, sillä suomalaiset tarvitsevat digitaalisessa maailmassa uusia kansalaistaitoja. Yle tarjoaa oppimisen sisältöjä kaikenikäisille.

Pyrimme myös varmistamaan, että oppimisen sisällöt ovat ovat käytettävissä eri tavoin. Verkon suosio luonnollisesti kasvaa tässäkin, tarjoaahan se mahdollisuuden omatahtiseen perehtymiseen ja opiskeluun milloin vain. Uskomme myös, että Ylen tarjonta verkossa voi myös innostaa ja ohjata verkon käyttöön niitä suomalaisia, joille se ei vielä ole osa arkea. Tämä on yksi tapa, jolla Yle voi edistää digitasa-arvoa.

Jo tämän vuoden aikana Yle Oppiminen avaa verkossa Digitreenit-kokonaisuuden. Sen tavoitteena on auttaa kaikkia suomalaisia oppimaan uusia digitaitoja, jotka auttavat pärjäämään niin työssä, opiskelussa kuin vapaa-ajallakin.

Ylelle erityisen luontevaa sarkaa ovat mediakasvatus, mediataidot ja medialukutaito. Esimerkki nykyisistä mediakasvatuksen muodoista on suuren suosion saanut Yle Uutisluokka, joka tukee koulujen ja koululaisten mediataitoja.

Ville Vilén
Johtaja, Luovat sisällöt, Yle