Hyppää pääsisältöön

Sohvaperunat jatkuu keväällä 2017: hae mukaan!

Toisella tuotantokaudellaan tv:n ystävien suosikiksi ja ilmiöksi erityisesti Twitterissä noussut Sohvaperunat saa kolmannen tuotantokauden, joka nähdään Kakkosella ja Yle Areenassa keväällä 2017. Suurin osa tutuista ”sohviksista” on mukana myös tulevissa osissa, mutta sen lisäksi joukkoon etsitään nyt myös uusia kotikatsomoita! Hakuohjeet jutun lopussa. Haastattelussa alusta asti mukana olleet Jari ja Sanna.

Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna ovat ymmärrettävästi innoissaan Sohvaperunoiden jatkosta.

- Tuntuu ihan mielettömältä! Tätä on odotettu.

Ohjelman ollessa tauolla sohvikset ovat tottuneet siihen, että heidät muistetaan ja tunnistetaan erinäisissä paikoissa kaduilta baarien kautta festareille. Kohtaamiset ovat olleet lähes pelkästään mukavia ja mieluisia.

- Monet pitävät meitä tuttuina ja kokevat selvästi, että ainakin minua ja Sannaa on helppo lähestyä. Jotkut ihmiset ovat tulleet jakamaan huoliaan ja sydänsurujaankin, Jari kertoo.

Sannan ikimuistoisin kohtaaminen liittyy katsojaan, joka halusi varmistaa Sohvaperunoiden näkemisen kaukana ulkomailla asti.

- Eräs tyttö oli matkustanut poikaystävänsä kanssa Kiinaan kesken tuotantokauden ja hän hankki salatun nettiyhteyden vain sen vuoksi, että he voisivat katsoa sohviksia!

Erilaiset suoratoisto- ja nettipalvelut, kuten Ylen oma Areena, ovat viime vuosina kasvattaneet voimakkaasti suosiotaan. Samassa yhteydessä on mietitty, mikä on perinteisen television tulevaisuus ja povattu sille jopa loppua. Jari ja Sanna eivät tähän usko, pikemminkin päinvastoin.

- Itse en käytä edelleenkään minkäänlaisia muita palveluita, vaan katson vain ja ainoastaan tv:tä. Ja tosiaankin myös aika paljon, Jari paljastaa.

- Eihän telkkari voi kuolla, kun mekin ollaan siellä, heittää Sanna.

Onhan se aika kova juttu, että joku on hankkinut salatun nettiyhteyden Kiinaan, jotta pääsee katsomaan Sohvaperunoita!
Sohvaperunat-sarjan Jari ja Sanna.
Helsinkiläiset ystävykset Jari ja Sanna jatkavat Sohvaperunoina myös sarjan kolmannella tuotantokaudella. Sohvaperunat-sarjan Jari ja Sanna. Kuva: Yle/Ville Honkonen/Shine Finland Oy Yle TV2,Yle Areena,Sohvaperunat

Kuten Sohvaperunoidenkin yhteydessä on nähty, tv:n ja radion voima on jakamisessa ja yhteisen kokemisen tunnussa, jotka tapahtuvat jollakin tietyllä hetkellä.

- Jos kuuntelen vaikka Spotifysta itse valitsemiani kappaleita, olen vallankahvassa ja päätän, mitä tapahtuu. Mutta jos radiosta tulee joku ihana biisi tai huomaan, että illalla näytetään tv:ssä joku tietty ohjelma, siinä on mukana se tietty kollektiivisuus. Tykkään siitä, kun tiedän, että tosi moni muukin kuulee tai katsoo tämän jutun, Sanna sanoo.

Sohvaperunoihin liittyy myös aktiivisesti vallankin ensilähetyksen aikana kuhiseva sosiaalinen media eli osana kokonaisuutta ovat luontevasti myös modernimmat yhteisöllisyyden väylät. Myös useat sohvikset ovat itsenään mukana somessa.

- Instagramissa tai Twitterissä yhteys ihmisiin on tietysti vielä suorempi kuin ohjelmassa. Mehän aloitimme edellisellä kaudella puolivahingossa vielä oman jokaviikkoisen sarjankin, jossa oli laulua, tanssia ja muuta vastaavaa.

Jari ja Sanna odottavat kolmannen tuotantokauden alkamista yhtä malttamattomina kuin sarjan innokkaimmat fanit. Ydinviesti on painokas ja selkeä.

- Ihanaa olla yhdessä sohvien ääressä taas!

Haluatko mukaan Sohvaperunoihin? Lähetä vapaamuotoinen hakemus 9.1.2017 mennessä osoitteeseen ilmoittaudu@endemolshine.fi. Valtaosa aiempien kausien sohviksista nähdään myös uusissa jaksoissa, mutta tilaa on myös muutamille uusille kasvoille!

Kommentit

Yle TV2