Hyppää pääsisältöön

Syke-fanitilaisuuden tunteikas ilta

Krista Putkonen-Örn poseeraa kahden fanin kanssa Syke-fanitilaisuudessa.
Krista Putkonen-Örn poseeraa kahden fanin kanssa Syke-fanitilaisuudessa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Krista Putkonen,fanitilaisuus

Sykkeen innokkaat fanit ovat odottaneet neljättä tuotantokautta jo tovin. Nyt heille tarjottiin mahdollisuus päästä tapaamaan näyttelijöitä ja sarjan luojaa Petja Peltomaata sekä katsomaan 4. kauden kaksi ensimmäistä jaksoa.

Syke-sarjan fanitilaisuuteen oli mahdollisuus päästä osallistumalla kilpailuun. Kysymyksiä tuli lopulta lähes 500. Kysyjistä 60 pääsi osallistumaan tilaisuuteen avecin kanssa. Ilta alkoi rennosti pienellä purtavalla ja valittavana oli leikkisiä, aiheeseen sopivia mehucocktaileja: suolihuuhtelu, yskänlääke ja influenssarokote.

Faneja virtasi tasaisesti Ylen Isoon Pajaan ja kun näyttelijätkin saatiin paikalle, alkoi todella tapahtua. Nyt oli ainutlaatuinen tilaisuus tavata sarjan tähtiä, joten kuvia ja nimikirjoituksia jopa jonotettiin.

Jarkko Niemi poseeraa fanin kanssa kännykkäkameralle Syke-fanitilaisuudessa.
Jarkko Niemi sekä fani. Jarkko Niemi poseeraa fanin kanssa kännykkäkameralle Syke-fanitilaisuudessa. Kuva: Yle/Inka Hannonen Syke (tv-sarja),jarkko niemi
Syke-sarjan näyttelijät poseeravat kännykkäkameralle faniensa kanssa.
Pedram Notash ja Markus Järvenpää poseevaarat fanien kanssa. Syke-sarjan näyttelijät poseeravat kännykkäkameralle faniensa kanssa. Kuva: Yle/Inka Hannonen pedram notash,Markus Järvenpää

Paikalla tunnetuista ja suosituista näyttelijöistä olivat Leena Pöysti (Johanna Alanko), Antti Luusuaniemi (Max Hansson), Matti Ristinen (Ilmari Nortamo), Krista Putkonen-Örn (Elina Hurskainen), Jarkko Niemi (Petteri Holopainen), Pedram Notash (Uffe), Markus Järvenpää (Toni Alanko) sekä neljännen tuotantokauden uusi tulokas Juha-Tapio Arola (Artturi Laine).

Sarjan mukana kasvaneista faneista näki selvästi, että he tuntevat niin roolihenkilöt kuin itse sarjankin läpikotaisin. Fanit osasivat kysyä hyvinkin yksityiskohtaisia kysymyksiä aikaisemmilta kausilta ja tapahtumista, jolloin läsnäoleva aisti, kuinka sarjan mukana eletään ja miten vahva ja innostunut Sykkeen fanikunta on.

Pitää vaan naaman pokkana ja muistaa repliikit.― Jarkko Niemi

Ensimmäisen jakson jälkeen täydelle katsomolle järjestettiin “kysymys ja vastaus” -osio. Toisin kuin tavallisesti, suomalainen yleisö keskusteli avoimesti ja esitti myös paikan päällä aktiivisesti kysymyksiä. Tilaisuudessa selvisi mm. se, että yhtä kautta kuvataan 60 päivää ja kuvauspäivät ovat yleensä 8 -10-tuntisia. Jarkko Niemi totesi, että hänen vuorosanansa ovat haasteellisia opetella. Niemi lukee käsikirjoitusta, pyörii olohuoneessaan ja päästelee välillä ärräpäitä. Niemi kertoi myös, ettei itse roolihenkilön esittäminen ole vaikeaa, kunhan muistaa vuorosanat ja pitää naaman peruslukemilla.

Ylen auditoriossa istuu Syke-sarjan faneja, lavalla seisovat sarjan näyttelijät.
Syke-näyttelijät ja sarjan luoja esittäytyvät. Ylen auditoriossa istuu Syke-sarjan faneja, lavalla seisovat sarjan näyttelijät. Kuva: Yle/Inka Hannonen auditorio
Ylen auditoriossa istuu Syke-sarjan faneja.
Fanitilaisuuden katsomo. Ylen auditoriossa istuu Syke-sarjan faneja. Kuva: Yle/Inka Hannonen auditorio
Syke-sarjan näyttelijät istuvat ja kuuntelevat.
Syke-näyttelijät vastaavat heille esitettyihin kysymyksiin. Syke-sarjan näyttelijät istuvat ja kuuntelevat. Kuva: Yle/Inka Hannonen fanitilaisuus

Näyttelijät vaikuttivat olevan yhtä mieltä siitä, että jotkut kohtaukset saattavat mennä tunteisiin. '’Neloskaudella on kohtaus, joka oli todella, todella vaikea ja se alkoi itkettämään. Kyseessä oli pieni vauva ja vaikka se ei ollutkaan oikea, niin kyllä siinä rillit silti huurtui.’’ - kertoo Krista Putkonen-Örn. Surullisetkin asiat kääntyivät näyttelijöiden välityksellä lopulta iloksi, huumorintaju purki tunteelliset tilanteet ja nauru tarttui yleisöön.

Tilaisuus oli täynnä hyvää mieltä, naurua ja raikuvia aplodeja, vaikka jaksot olivatkin jopa surullisia ja tunteisiin käyviä. Illan perusteella neljänneltä tuotantokaudelta voidaan odottaa tuttua Sykettä - elämää, kuolemaa ja draamaa.


Uudet Sykkeen neljännen kauden jaksot Yle Areenassa 1.1.2017 ja Yle TV2:ssa 4.1.2017.

Sarjan Ylelle on tuottanut Yellow Film & TV Oy.

Seuraa Sykettä myös Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.