Hyppää pääsisältöön

Uudet ohjelmat kertovat: Kaikki, mitä olet halunnut tietää seksistä ja murrosiästä

Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus.
Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Säpinää XXX -sarjan juontajat Alma Hätönen ja Jenni Poikelus. Kuva: Jenna Karas, Jami Nurminen/Yle ylex,Summeri

Ylen loppuvuoden nuorten ohjelmistossa nähdään kaksi uutta sarjaa: norjalainen Murrosikä ja kotimainen Säpinää XXX.

Säpinää XXX

Summerin suosittu Säpinää-sarja saa talvella jatkoa – uudistuneena. Sarja on tehty yhdessä radiokanava YleX:n kanssa ja juontajina nähdään kanavalta tutut Jenni Poikelus ja Alma Hätönen.

Säpinää XXX -sarjassa Poikelus ja Hätönen ruotivat seksiä ja seksiin liittyviä kysymyksiä joka tiistai. Kaksikon omin sanoin sarja on “vaarallisen informatiivinen ja kiusallisen yksityiskohtainen”. Yle Areenassa nähtävän sarjan lisäksi aiheita käsitellään myös YleX:n juontajien nimeä kantavassa iltapäiväohjelmassa Poikelus & Hätönen.

Sarja on tehty yhteistyössä myös Väestöliiton kanssa. Jokaisessa jaksossa myös rikotaan seksiin ja seksuaalisuuteen liittyviä myyttejä. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa puhuttaa kiihottuminen, halu eli se, kun panettaa. Halu taas syttyy jokaisella eri asioista, eri tavoin ja on hyvä opetella tunnistamaan, mistä itse tykkää. Paineita omasta halusta tai haluttomuudesta ei kannata ottaa, Poikelus ja Hätönen muistuttavat.

Voit katsoa ensimmäisen jakson Yle Areenassa:

Murrosikä

Mitä muutoksia kehossa tapahtuu murrosiässä ja miltä ne muutokset näyttävät? Norjalaisen NRK:n Murrosikä on konstailematon tiedesarja, jossa juontaja-toimittaja Line Jansrud juttelee katsojille niin suoraan, että välillä heikompia punastuttaa.

Sarjassa tutustutaan yksityiskohtaisesti sukupuolielimiin, karvoihin, finneihin ja kaikkeen siihen, mitä ihmiselle tapahtuu kasvun myötä.

Sarjan kaikki jaksot ovat katsottavissa Yle Areenassa:

 • Ystäväni hevosen lukijoiden parhaita leirimuistoja

  Unelmien leirillä sattuu ja tapahtuu.

  Ratsastusleireillä aina sattuu ja tapahtuu. Kysyimme lukijoilta Instagramissa, millaisia muistoja heille on kertynyt leirikesien aikana. Mukaan mahtuu hullunkurisia kokemuksia sekä ihania tunnelmia tärkeiden hevosten kanssa. @aanniella Varmaa yks hauskimmista kommelluksista tapahtui vuonna 2016, kun hengailtiin asuinrakennuksessamme.

 • Unelmien ratsastusleirillä tärkeintä on oma motivaatio

  Tärkeintä ratsastusleirille on pakata mukaan hyvä asenne.

  Aiotko tänä kesänä ratsastusleirille? Monen ratsastajan pitkä odotus päättyy, kun leirit starttaavat kesän koittaessa. Miten tehdä omasta leirikokemuksesta unelmien täyttymys? Kun hevoset hoidetaan ratsastusleirillä hyvin, niiden kanssa on mukavaa oppia uusia asioita. Samoin onnistunut leiri pitää sisällään hyvää ruokaa, kannustavat opettajat, tarpeeksi vapaa-aikaa sekä mukavia leirikavereita.

 • Ystäväni hevosen Instagram-vinkit

  Mitkä ovat Ystäväni hevosen suosikkitilit Instassa?

  Instagramin kautta voi helposti seurata muiden hevosihmisten elämää. Jos tallille pääsee vain kerran viikossa, hevosikävää voi lievittää monilla toinen toistaan ihanammilla kuvilla ja videoilla. Ystäväni hevonen listasi muutamia inspiroivia suosikkitilejä. Seuraatko jo näitä kaikkia? Instagramista saa paljon inspiraatiota ja motivaatiota omaan harrastukseen.