Hyppää pääsisältöön

Club La Persé: My Little World

Räjähtävä supernova, leimahdus yössä. Ylivedetyn näyttävyyden ruumiillistuma. Helsingin legendaarisin klubianarkistijoukko. Club La Persé osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella My Little World.


Kappaleen tekijät: Princess Julia, Luke Howard, Jaakko Salovaara
Musiikkivideon ohjaaja & kuvaaja: CHRZU, Petri Hyryläinen

Keitä olette?

La Persé -kollektiivi on kotimaisen Klub Kidz -kulttuurin pioneeri, ylivedetyn näyttävyyden ruumiillistuma. Värikkäitä, hämmentäviä pukuja, naamioita, sukupuolirooleilla leikittelyä ja kilokaupalla meikkiä. La Perséessä klubi-illan täyttää underground-musiikki, taide ja itseilmaisu. Parhaimmillaan se on mielikuvituksellinen ja visuaalinen paratiisi. Ydinryhmään kuuluu parisenkymmentä muotiin friikahtanutta klubieksentrikkoa, joista UMK:ssa lavalla nähdään Mr C*nt, Jean Michelle, Miss Anti-Socialite Lili Butterfly Effective 2.0 sekä upea Ellen Vivan!

Miksi osallistuitte Uuden Musiikin Kilpailuun?

UMK ja Euroviisut ovat olleet koko tiimimme pitkäaikainen haave ja yksi vuoden odotetuimmista tapahtumista. Vihdoin viisut järjestetään La Perséelle tarpeeksi undergroundissa kaupungissa - Kiovassa. Lisäksi La Persé on täydellinen synttärilahja 100-vuotiaalle Suomelle. Osallistumisemme on kunnianosoitus kaikille eksentrikoille.

Aika ennen Uuden Musiikin Kilpailua?

Ensimmäinen La Persé -klubi järjestettiin 2005. Helsingin legendaarisimman klubianarkistijoukon yli 10 vuoteen on mahtunut ulkomaankeikkoja, palkintoja ja Suomessa olemme esiintyneet esimerkiksi Flow-festivaaleilla, Gloria Fashion Showssa ja Helsinki Design Week Fashion Showssa. Legendaarisimpana muistetaan Tavastian Nato Ravet. Paneelikeskustelun päätteeksi La Persé esitti biisin Daddy, Don’t Touch Me There, jonka aikana useat kansanedustajat katsoivat parhaaksi poistua paikalta. Vuosien saatossa La Persé on myös hankkinut porttikiellon Aurajoen jokilaivoille.

Kuvailkaa musiikkianne

Club Kids -tyylistä esiintyjää ei Euroviisuissa ole ennen nähty. My Little World -biisin tekijä on legendaarinen ja ikoninen Princess Julia ja sen on tuottanut yksi maailman tunnetuimmista dance-tuottajista JS16. Ollaan tekemässä kaikkien aikojen parhaimmat bileet, johon kaikki ovat tervetulleita!

Rytmi ja tanssittavuus ovat tärkeässä roolissa. Rakastamme pumppaavaa, eteenpäin menevää, seksikästä ja edgyä hard-housea. Siihen miksaamme pop-lyriikoita ja sekoitamme mukaan italoa, maailmanlopun diskoa, high-energyä, electroa, punkia. Mitä vain voi soittaa, mutta haluamme, että siinä on jokin juoni ja jatkumo. Kisabiisistämme jää ihana korvamato soimaan vielä seuraavaan aamuun.

Mistä kilpailukappaleenne kertoo?

Princess Julia vastaa: “Kirjoitin biisin vastareaktiona ankeudelle, jota tunsin silloin. Kappale kertoo rakkaudenkaipuusta. Me kaikki tarvitsemme rakkautta ja joskus yksinäisyys voi joskus olla aika musertavaa. Sitä ajattelee, että joku tai jokin voi täyttää tyhjät aukot, mutta viesti on etsiä omasta sisimmästään.”

Miten kappaleenne musiikkivideo liittyy kisabiisiin?

Halusimme kuvata La Perséen päämajassa ja tyylillä, jolla asiat perinteisesti hoidetaan siellä - eli perus Club La Perséet. Meidän videon ohjaaja CHRZU aka Carlotta Moore, joka on ohjannut myös Nightsatan-lyhärin, kirjoitti meille räätälöidyn ja hauskan käsikirjoituksen..

Miten erotutte muista UMK-kilpailijoista?

Näyttävyys "släsh" hulluus yhditettynä eleganssiin. Näitä avuja La Persé tarjoilee lavalla luonnollisen huolimattoman suunnitellusti. Lisämausteena kanavoidaan alkuenergiaa ja yhdistetään se positiiviseen hauskanpitoon. Toisin sanoen: Meillä on korkeimmat korot, eniten meikkiä ja isoimmat peruukit.

UMK17: Club La Persé
UMK17: Club La Persé Kuva: Yle / Miikka Varila Uuden Musiikin Kilpailu,umk17,Club La Persé,Krista Siegfrids

Mikä on suhteenne Euroviisuihin?

Vuosittain ollaan järjestetty Eurovision Managerie -kisakatsomo. Ohjelmaan kuuluu omat juonnot La Persé -tyyliin (kaikki asut arvioidaan) ja innokkaimmille on omat pistetaulukot. Azucar Moreno vuodelta 1990 on meidän kaikkien aikojen suosikki. Taustanauhan käynnistyminen väärään aikaan - genius. La Perséen esiintyminen ei olisi mitään ilman vastaavaa sekoilua! Rakastamme Euroviisuja, elämme Euroviisuja, olemme Euroviisut.

Mitä lupaatte, jos pääsette edustamaan Suomea Kiovan?

Meillä on edelleen korkeimmat korot, näyttävimmät meikit ja isoimmat peruukit. Lupaamme Suomen viisuhistorian näyttävimmät asut, positiivista hauskanpitoa ja visuaalista ilotulitusta koko kisojen ajan. Järjestämme siellä parhaat bileet.

Mikä musiikin ulkopuolelta innostaa teitä?

TAIDE ja MUOTI kaikissa muodoissaan - ne mahdollistavat rajattoman inspiraation itseilmaisuun. Meitä on neljä artistia ja jokaista meistä inspiroi hieman eri asiat kuten taide, musiikki, tanssi, kaupunkikulttuuri, muoti, täytetyt eläimet ja seurapiirit. Yksi yhteinen muusa meillä kaikilla on: 2016 edesmennyt artisti Pete Burns. Burnsin eksentrisyys, vapaus ja tyyli inspiroi meitä. Hän ei suostunut kumartelemaan ketään, vaan eli näyttävästi omaa elämäänsä, välittämättä muiden mielipiteistä. Haluammekin omistaa UMK-osallistumisen ja videomme Pete Burnsin muistolle. Viva la freak unique forever!

Käytättekö koskaan esim. verkkareita tai kumisaappaita?

Kaikki asut ovat pyhiä ja niitä pitää kunnioittaa. Ei ole tietenkään mitään, mitä emme pitäisi. Miksi olisi? Muoti muuttuu joka sekunti ja hengenveto. Esimerkiksi Margielan näytöksessä John Gallianolla oli kalastajansaappaita ja Vetements-verkkarit ovat huippumuotia. Meillä onkin sanonta: "tyyli ei maksa mitään". Voit olla vaikka alasti muovipussi päässä ja jos sinulla on tyyliä, kaikki huomaavat sen. Mielikuvitus on ainoa rajoite. Vinkki: Meidän esiintymisessä tullaan näkemään eräänlaisia kumisia saappaita.

Kuinka suuri prosentti teissä on musiikintekijää, muoti-ikonia ja performanssitaiteilijaa?

Muoti-ikonia 60%, performanssitaiteilijaa 30% ja musiikintekijää 10%. Olemme kaikki perimmiltään klubi-DJ.tä, joten rytmi ja tanssi ovat meillä kaikilla selkärangassa. Muoti on meillä veressä ja esiintyminen tulee luonnostaan. Olemme räjähtävä supernova, leimahdus yössä.

Miten päädyitte yhteistyöhön JS16:n ja Princess Julian kanssa?

Molemmat ovat meidän hyviä ystäviä, joten tämä tapahtui hyvin luontevasti. Idea viisubiisistä syntyi Lontoossa Princess Julian kanssa. Jaakon (JS16) kanssa asiasta ollaan keskusteltu useampaan otteeseen. Tänä syksynä kaikki vain lähti rullaamaan eteenpäin luontevasti. Biisi oli valmis näyttävästi noin 3 tuntia ennen deadlinea.

Club La Perséen soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Dead or Alive - You Spin Me Round (Like a Record)
Biisi, joka soitetaan poikkeuksetta jokaisessa La Persé illassa. Dead or Aliven solisti Pete Burns on ollut suurin yksittäinen sankarimme koko Club La Perséen historiassa.

2. Pet Shop Boys - Absolutely Fabulous
Incredibly funny and timeless.

3. Marilyn Manson - Tainted Love
Noh, koska Marilyn Manson! Valtavirtaan ihanan mauttomasti uinut esikuva niin tyylillisesti kuin musiikillisestikin.

4. Visage - Fade to Gray
Visagen Steve Strange on yksi originaaleista Club Kidzeistä. Nu Romantic -ilmiöstä ja hänen järjestämästään Blizz-klubista kaikki sai alkunsa. Videolla esiintyy myös biisintekijämme Princess Julia!

5. Lucian Piane - Legs
Ru Paul's Drag Race -sarjasta tutun Naomi Smallsin jaloille omistettu oodi. Kannattaa katsoa myös live-esiintyminen YouTubesta. Ru Paul on ehdottomasti SE tv-sarja, jota koko La Perséen tiimi katsoo silmä kovana.

6. George Michael - Too Funky
Jälleen kerran klassikko vuosien takaa. Upein video ikinä. Tällä biisillä saa varsinkin Ellen Vivanin kiemurtelemaan tanssilattialle takuuvarmasti.

7. Alaska Y Dinarama feat. Ana Curra - Quiero Ser Santa
Espanjalaisen popdiivan räkäinen goottihitti. Zombiet, raadot ja vampyyrit ovat olleet meille aina rakkaita, joten tämä biisi tuo ihanasti Halloweenin vaikka keskelle Suomen kauneinta kesää.

8. Countess Luann - Chic C'est La Vie
Shampanjankuplainen ylistys joutilaisuudelle, jahdeille ja olemisen sietämättömälle keveydelle.

9. Lady Lloyd - Slice Me Nice
VIvienne Westwoodin malli ja muusa Lady Lloyd on askarrellut tämän biisikyhäelmän. Aivan todella upea kaikessa herkkyydessään. Lady Lloyd kävi esiintymässä taannoin myös Club La Perséen bileissä

10. David Bowie - Heroes
Pete Burnsin tavoin David Bowie on jättänyt jälkensä meidän kaikkien sydämiin. Upeat asut, visuaalinen salamointi ja oleminen omana itsenään, muiden nipinöitä kuuntelematta. Matkalla maailmankaikkeudessa.

UMK17

 • UMK18-haku on päättynyt!

  Kiitokset kaikille biisin lähettäneille

  UMK18-haku oli auki pe 1.9. - ma 4.9. Kiitokset kaikille biisin lähettäneille, ilmoitamme jatkoon pääsystä syyskuun loppuun mennessä. Uuden Musiikin Kilpailun voittaja edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Portugalin Lissabonissa toukokuussa 2018.

 • UMK17 // Etkot pe 27.1.

  MARCUS & MARTINUS!!1!!!!!

  Perjantain Etkot-lähetyksessä on erikoisvieras: sensaatioduo Marcus & Martinus! Lähetystä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • UMK17 // Etkot to 26.1.

  Torstaina paljastetaan UMK17-shown ydinelementti

  Torstain Etkot-lähetyksessä paljastetaan UMK17-shown ydinelementti: UMK17-lava - it's huge! Tämä ei ole vaihtoehtoinen fakta. Perjantaina Etkoilla käy sensaatioduo Marcus & Martinus. Lähetyksiä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • Emma: Circle of Light

  WDM = Wooden Dance Music

  "WDM eli Wooden Dance Music. Olen muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni." Lue lisää Emmasta.