Hyppää pääsisältöön

Emma: Circle of Light

"WDM eli Wooden Dance Music. Olen hieman muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni." Emma osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun kappaleella Circle of Light.

Kappaleen tekijät: Jonas Olsson, Heidi Maria Paalanen, Aku Rannila, Saara Törmä
Musiikkivideon ohjaaja & kuvaaja: Anton Baer, Ari Virem


Kuka olet?

Olen Emma. Olen 26-vuotias ja kotoisin Kokkolasta. Asun tällä hetkellä Tukholmassa ja työskentelen siellä musiikinopettajana.

Haluan saada ihmiset viihtymään ja nauramaan, mutta olen myös ujo. Olen kohdannut elämässäni vaikeuksia, jotka saivat minut aikanaan vetäytymään kuoreeni. Meni monia vuosia niin, etten uskaltanut näyttää ihmisille, kuka todella olen. Nyt olen löytänyt oman "valon kehäni" ja voin sanoa olevani rohkea ja vahva ihminen. Esiintyessä herään eloon ja lavalla pystyn olemaan täysin oma itseni. Luotan intuitiooni ja intuitio toi minut myös tähän kisaan.

Miksi osallistuit Uuden Musiikin Kilpailuun?

Koska haluan voittaa Euroviisut. Olen aina halunnut laulaa isoilla lavoilla Euroopassa. Olen pienestä pitäen seurannut Viisuja ja haaveillut, että jonain päivänä voitan koko skaban! Ja nyt todellakin toivon, että voitan UMK:n ja pääsen Kiovaan asti ja saan tehdä suomalaiset ylpeiksi!

Aika ennen Uuden Musiikin Kilpailua?

Opiskelin musiikkipedagogiksi, olin myymälävastaavana eri sisustusliikkeissä sekä vaatekaupoissa. Tein myös paljon sekä musiikinopetushommia että keikkoja. Olin mukana teatteriprojekteissa ja musikaaleissa. Vuonna 2015 muutin Tukholmaan ja työskentelen siellä nyt musiikinopettajana. Olen kirjoittanut paljon omaa musiikkia.

Kuvaile musiikkiasi

Musiikkini on englanninkielistä tanssittavaa popmusiikkia akustisilla elementeillä. Kutsun musiikkiani WDM:ksi eli Wooden Dance Musiciksi. Olen hieman muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni. Rakastan myös live-esiintymistä ja yleisökontaktia, saan niistä energiaa. Minulle on tärkeää, että kappaleissani on sanomaa.

Mistä kilpailukappaleesi kertoo?

Kilpailukappaleeni nimi on Circle of Light ja se kertoo siitä, miten vaarojen tai epävarmuuden keskellä oleva ihminen kuvittelee ympärilleen suojaavan valon kehän, jota mikään paha ei voi ylittää. Ajatuksen voimalla kestämätön tilanne muuttuu siedettäväksi. Ihmiset ympäri Eurooppaa - iästä, kansallisuudesta tai elämäntilanteesta riippumatta - voivat samaistua tähän viestiin.

Miten kappaleesi musiikkivideo liittyy kisabiisiin?

Musiikkivideossa liikutaan kahden ajan välillä – määrittelemättömässä menneisyydessä ja nykyisyydessä. Ajassa liikkuminen liittyy biisin sanomaan ja aiheeseen: Inhimilliset surut ja murheet ovat mukanamme läpi aikojen. Ajat muuttuvat, mutta ihminen ei.

Miten erotut muista UMK-kilpailijoista?

Minulla on vahva visio siitä, millainen artisti olen ja minulla on todella hieno biisi. Uskon kilpailukappaleeni lohdulliseen sanomaan ja voin samaistua siihen. Kappaleessa puhutaan ikiaikaisista tunteista, joita jokainen kohtaa joskus elämässään. Lavashowsta ja musiikkivideosta on tulossa huikean hienoja ja visuaalisuus on iso osa artistiuttani. Olen valmistautunut tähän mahdollisuuteen koko elämäni. Nyt on minun vuoroni, minun näytönpaikkani. Laitan peliin koko sydämeni ja osaamiseni.

UMK17: Emma
UMK17: Emma Kuva: Yle / Miikka Varila umk17,Uuden Musiikin Kilpailu,Emma

Mikä on suhteesi Euroviisuihin?

Tykkään Euroviisuista todella paljon, koska silloin oikeasti tuodaan kaikki maat yhteen musiikin kautta eikä silloin ole lupa puhua politiikasta, sodista tai muista murheista. Saadaan juhlia yhdessä elämää ja silloin kaikki ovat tärkeitä.

Vahvin muistoni on, kun olin 15-16-vuotias ja olin koululuokkani kanssa Seinäjoella tanssikilpailussa. Yövyimme koululla ja Euroviisut tuli TV:stä. Yhtäkkiä kaikki ihmiset alkoivat huutaa ihan täysiä ja koko kaupunki huusi. Lordi oli voittanut Euroviisut ja Suomi sai ensimmäisen Euroviisu-voittonsa! Kaikkien aikojen biisisuosikki on Måns Zelmerlöwin Heroes.

Mitä lupaat, jos pääset edustamaan Suomea Kiovan Euroviisuihin?

Lupaan tehdä ihan mielettömän shown ja laulaa sydämeni pohjasta niin hyvin, että kenelläkään ei ole muuta mahdollisuutta kuin äänestää Suomea! Lupaan että suomalaiset saavat olla ylpeitä minusta!

Mikä musiikin ulkopuolelta innostaa sinua?

Sisustus ja meri. Molemmat ovat sellaisia, joissa sieluni ja sydämeni lepäävät. Sisustus, koska se liittyy kotiin. Haluan että siellä missä asun, on ihanaa olla. Sisin saa lepoa ja silmät katsella kaunista kotia. Meri, koska isäni kalastaa ja olen aina pienenä ollut hänen mukanansa kalastamassa ja veneilemässä.

Myös tanssiminen on tärkeää, olen aina tanssinut! Tukholmassa aloitin baletin aikuisten alkeisryhmässä ja en ole ikinä tuntenut oloani niin hyväksi kuin balettia tanssiessa! Satukirjojen lukeminen oppilailleni on myös mahtavaa. Mikään ei päihitä sitä, kun 20 suurta silmää seuraa, kun luen heille dramaattiseen tyyliini satuja.

Mitä opittavaa suomalaisella ja ruotsalaisella musakulttuurilla on toisistaan?

Ruotsissa halutaan tehdä suuria kansainvälisiä artisteja. Suomalaiset voisivat oppia ruotsalaisilta musiikin viennistä.

Ruotsi voisi oppia Suomesta aitoutta. Suomalaiset ovat rehellisiä ja aitoja. Sen huomaa myös musiikissa. En tarkoita että ruotsalaiset biisit eivät olisivat aitoja, mutta joskus kaipaan sitä herkkyyttä, jota löytyy enemmän suomalaisista biiseistä ja suomalaisten artistien tulkinnoista.

Miten päädyit kimppaan biisintekijätiimisi kanssa?

Minulla on maailman paras tiimi takana ja oon niin onnellinen tästä mahdollisuudesta! Soitin Heidi Maria Paalaselle, että tarvitsen biisin, koska haluan voittaa Euroviisut. Heidi innostui asiasta ja pyysi unelmajoukkueeseen mukaan myös Saara Törmän, Aku Rannilan ja Jonas Olssonin. Kun tapasimme, palaset loksahtivat heti kohdalleen.

Emman soittolista: 10 tärkeää biisiä

1. Beyonce - Run The World
Minun suosikkiesiintyjä, koska hän on vahva ja itsenäinen nainen - juuri sellainen kuin minäkin haluan olla. Haluan aina tanssia tämän biisin tahtiin ja saan todella paljon inspiraatiota “to rule the world”, kun kuulen tämän kappaleen!

2. Whitney Houston - I Will Always Love You
Tämä on minun ja isäni kappale. Minulla on video, jossa olen 2-3 vuotias, laulan tätä kappaletta, olen iskän sylissä ja me tanssimme.

3. Destiny’s Child - Independent Woman
Independent woman on minulle tärkeä siitä syystä, että olen aina halunnut pärjätä itse: maksaa itse kaikki laskut, tienata omaa rahaa ja päästä sinne mihin olen nyt päässyt - täysin omilleni! Tämä on iso tsemppausbiisi minulle.

4. Whitney Houston - I Didn’t Know My Own Strength
Löysin tämän biisin vasta vuosi sitten. Olen kokenut paljon haasteita elämässäni ja kun kuuntelen tätä biisiä, tuntuu siltä, että se on just minulle tehty.

5. Queen - Don’t Stop Me Now
Freddie Mercury on paras laulaja koskaan minun mielestäni. Oli vaikea valita vain yksi Queenin biisi, koska hyviä on niin monta. Päädyin tähän kappaleeseen, koska se on hauska, tanssittava ja lyriikkojen “don’t stop me now” inspiroi minua - kenenkään ei saa antaa tulla unelmien tielle!

6. Joe Cocker - You Are So Beautiful
Rakastan Joe Cockerin raakaa ja aitoa ääntä. Ihailen sitä, kuinka hän tulkitsee tämän yksinkertaisen kappaleen niin hienosti ja tunteikkaasti.

7. Heli Kajo - Jos mä kuolen nuorena
Vie ajatukset teinivuosiin, kun elämä oli rankkaa ja synkkääkin. Olen onnellinen, että jaksoin sen läpi, seison täällä tänään ja elämä hymyilee!

8. Lisa Nilsson - Säg det igen
Lisa Nilsson on myös laulullisesti inspiroiva henkilö minulle. Tämä kappale on henkilökohtaisesti todella todella tärkeä minulle ja liittyy tärkeään henkilöön elämässäni.

9. Eva Cassidy - Ain’t Doin’ Too Bad
Eva Cassidy on maailman paras naislaulaja ikinä minun mielestäni. Hänen taitonsa tulkita ja laulaa suoraan läpi sydämen on harvinaista. Blues on minulle lähellä sydäntä ja tätä biisiä on tosi hauska laulaa.

10. Bruno Mars - Uptown Funk
Tämä on niin hauska laulu ja tanssibiisi, jossa saa pelleillä ja nauraa koko biisin läpi! Bruno Mars on myös mahtava artisti ja rakastan sitä, että hänen bändinsä tanssii lavalla samalla, kun he soittavat.

UMK17

 • UMK18-haku on päättynyt!

  Kiitokset kaikille biisin lähettäneille

  UMK18-haku oli auki pe 1.9. - ma 4.9. Kiitokset kaikille biisin lähettäneille, ilmoitamme jatkoon pääsystä syyskuun loppuun mennessä. Uuden Musiikin Kilpailun voittaja edustaa Suomea Eurovision laulukilpailussa Portugalin Lissabonissa toukokuussa 2018.

 • UMK17 // Etkot pe 27.1.

  MARCUS & MARTINUS!!1!!!!!

  Perjantain Etkot-lähetyksessä on erikoisvieras: sensaatioduo Marcus & Martinus! Lähetystä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • UMK17 // Etkot to 26.1.

  Torstaina paljastetaan UMK17-shown ydinelementti

  Torstain Etkot-lähetyksessä paljastetaan UMK17-shown ydinelementti: UMK17-lava - it's huge! Tämä ei ole vaihtoehtoinen fakta. Perjantaina Etkoilla käy sensaatioduo Marcus & Martinus. Lähetyksiä isännöi Mikko Silvennoinen.

 • Emma: Circle of Light

  WDM = Wooden Dance Music

  "WDM eli Wooden Dance Music. Olen muokannut EDM-käsitettä omakseni. Tykkään, että musiikki on tanssittavaa ja akustiset soittimet tekevät siitä lämpimämpää ja juuri minun näköistäni." Lue lisää Emmasta.