Hyppää pääsisältöön

Justin Bieberillä ei mene hyvin: tinttasi fania matkalla konserttiin

Kanadalaisen supertähden käyttäytyminen herättää suuria kysymyksiä popparin jaksamisesta ja hyvinvoinnista.

Justin Bieber esiintyi Suomessa syyskuussa.

Justin Bieberin fanit saavat yleensä hienon elämyksen nähdessään idolinsa. Eilen 22. marraskuuta kävi kuitenkin toisin: innokas fani sai Bieberiltä iskun kasvoihinsa.

Bieberin 15 kuukauden mittainen maailmankiertue Purpose World Tour on edennyt puoleenväliin. Eilen 22. marraskuuta Bieber keikkaili Espanjan Barcelonassa.

Bieber matkasi keikkapaikalle, Palau Sant Jordi -areenalle kuljettajansa ajamalla autolla. Fanit huomasivat Bieberin auton takapenkillä, jolloin tähti avasi ikkunan tervehtiäkseen beliebereitä. Eräs fani ei tyytynyt pelkkään vilkutteluun, vaan juoksi liikkuvan auton vierellä ja työnsi kätensä ikkunasta auton sisälle. Bieber reagoi tähän lyömällä miestä kasvoihin. Miehen huuli halkesi iskuin seurauksena. Video tilanteesta löytyy TMZ-uutissivustolta.
 

Bieberin maaliskuussa käynnistynyt maailmankiertue on herättänyt keskustelua jo ennen Barcelonan tapausta. Osa kriitikoista on pitänyt Bieberin esiintymistä loistavana ja esimerkiksi todennut, että Bieberin laulu on kuulostanut erittäin hyvältä. Toinen puoli kriitikoista on sen sijaan lytännyt Bieberin esiintymisen täysin: hänen esiintymistään on pidetty muun muassa ilmeettömänä unissäkävelynä. Suomen-keikoilla silmiinpistävää oli se, että artisti esiintyi ison osan keikasta puhtaasti playbackinä niin, että mikrofoni roikkui lantion tienoilla.

Noin viikko sitten Saksan Frankfurtissa Bieber itki lavalla esiintymisensä aikana. Oliko kyse liikutuksesta vai mahdollisesta uupumuksesta? 22-vuotias laulaja on ollut julkisuuden valokeilassa 13-vuotiaasta saakka. Supertähtistatusta on ainakin ajoittain todella raskas kantaa. Yksityisyyttä ei ole, ja paineet ovat hurjat.

Bieber on aiemmin muun muassa kärähtänyt rattijuopumuksesta, joutunut vihanhallintakurssille ja jättänyt keikan kesken raivostuttuaan faneilleen. Hän on myös kertonut, ettei enää suostu yhteiskuviin faniensa kanssa.
 

Pahimmat toilailut näyttivät kuitenkin jääneen taka-alalle ennen Purpose Touria. Bieber näytti aikuistumisen makua myös musiikillisesti viime vuonna julkaistulla Purpose-albumilla, jonka biisejä fanittaakseen ei enää tarvitse olla teini-ikäinen belieber.

Bieberin maailmankiertueetta on jäljellä vielä noin seitsemän kuukauden ja 26 esityksen ajan. Toivottavasti poppari pitää jatkossa päänsä kylmänä.

Lue myös:

Justin Bieberillä on jälleen vaikeaa kiertueella – nyt ongelmat johtuvat faneista

Suomen oma popstara Robin näki Bieberin keikan – ja kertoo nyt, mitä mieltä itse on playback-laulamisesta

Saiko Suomi puolivillaisen Bieberin? Maailmalla Purpose-kiertueen tähteä on myös kiitelty laulamisesta

Justin Bieber veti playbackina lähes koko show’n – keikkajärjestäjä: Sopimuksen mukaan artisti tekee, mitä tahtoo

Yleisö söi playback-Bieberin kädestä, vaikkei hän edes teeskennellyt laulavansa itse