Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Teeman elokuvafestivaali pääkuva

Koiran sydän on Laurie Andersonin lohdullinen elokuva surusta ja rakkaudesta

Lolabelle-koira soittaa pianoa Laurie Andersonin elokuvassa Koiran sydän (Heart of a Dog).
Lolabelle-koira osasi soittaa pianoa. Lolabelle-koira soittaa pianoa Laurie Andersonin elokuvassa Koiran sydän (Heart of a Dog). Heart of a Dog,koiran sydän,Laurie Anderson,elokuvat,Teeman elokuvafestivaali

Kaunis, hauska, haikea, höpsö, viisas: Heart of a Dog eli Koiran sydän on elokuva surusta.

What do you see when you close your eyes?"

Muusikko-taiteilija Laurie Andersonin ohjaama Heart of a Dog eli Koiran sydän on lohdullinen elokuva, vaikka se kertoo suurista suruista. Andersonin ihana, rauhallinen, hypnoottinen ja intiimi ääni johdattaa katsojat läpi monenlaisista elementeistä rakennetun kuvamaailman kohti tarinan sydäntä: "How to feel sad without actually being sad." Miten surra olematta surullinen, miten jättää jäähyväiset rakkaimmille.

Animaatiota, kotielokuvia, piirroksia, valokuvia ja eri tavoin käsiteltyä filmiä sekä poikkeuksellisen kauniin ääniraidan sisältävä Koiran sydän kertoo rakkaudesta, musiikista, kielestä, elämästä, kuolemasta, luopumisesta, äideistä, puolisoista ja lemmikeistä. Se on hauska, haikea, höpsö ja viisas elokuvameditaatio, essee-elokuva, draamaa, fiktiota, unta, muistoja. Aivan omaa lajiaan. Ei ihme, että Anderson koki elokuvaesseisti Chris Markerin hengenheimolaisekseen.

Elokuva on omistettu Andersonin elämänkumppanille Lou Reedille (1942–2013), ja sen pääosassa on pariskunnan koira, älykäs rottaterrieri Lolabelle. Lou Reedin ja Lolabellen menetysten lisäksi Anderson käsittelee elokuvassa äitinsä kuolemaa.

Surutyö siis, mutta täynnä rakkautta elämää kohtaan. Lahja katsojille.

 • Koiran sydän (Heart of a Dog), USA 2015. Ohjaus Laurie Anderson.

Koiran sydämen jälkisanat lausuu elokuvan leikannut Melody London

Koiran sydän sai tv-ensi-iltansa Teeman elokuvafestivaalilla 27.11.2016. Artikkeliin on päivitetty uusintatiedot.

Kommentit

Yle Teema

 • Marianne Faithfullilla on ääni, jollaista kukaan ei saa ilmaiseksi

  Uusi dokumenttielokuva kertoo laulajan elämästä ja urasta.

  Marianne Faithfull on kokenut paljon, ja se kuuluu hänen äänessään. Dokumenttielokuvan upean laulajan tapahtumarikkaasta elämästä ja hienosta musiikillisesta urasta on ohjannut näyttelijä Sandrine Bonnaire. Suomen-ensi-ilta Teemalla 29.9.

 • Musiikkia, elokuvaa, dokumentteja, kissoja: Teeman lauantai-illat syksyllä 2018

  Musiikkidokumenteissa on naisten vuoro.

  Teeman lauantai-illoissa tarjotaan syksyllä tuhti annos musiikkia. Musiikkidokumenteissa alkaa syyskuussa naisten vuoro: juhlimme omaperäisiä ääniä Marianne Faithfullista funkin kuningattareen Betty Davisiin ja grungepunkbändiin L7. Syksyn teemailtojen tähtiä ovat muun muassa Iggy Pop, Sting, Danny, Agnès Varda, Ryhmäteatterin väki, Peggy Guggenheim, Samuel Fuller ja Istanbulin kissat.

 • Teeman syksyn 2018 elokuvat ja Teemalauantait

  Ranskalaista elokuvaa, rikosta, kuulentoja, Kurosawaa...

  Teemalla vietetään ranskalaisen elokuvan syksyä, erityisesti Kino Klassikossa. Loppusyksystä nähdään myös Kurosawan samuraielokuvia. Kino Suomen teemana ovat Tallinna ja rikos. Ensi-illoissa muun muassa salaisuuksia kuulennoista ja uutta elokuvaa Ranskasta. Elokuvafestivaalia vietetään marras–joulukuun vaihteessa.

 • Brittibändi 10cc hajosi vain kuukausia superhittinsä jälkeen

  Jäsenet muistelevat huippuaikoja 40 vuotta myöhemmin.

  I'm not in love, so don't forget it... 10cc:n alkuperäisjäsenet kokoontuivat 40 vuotta myöhemmin muistelemaan matkaa maineeseen, levyjen tekoa, kiertueita ja yhtyeen hajoamista Teema lauantaina 1.9.2018 klo 20.00. Areenassa 30 päivää Brittiyhtye 10cc julkaisi suurimman hittinsä kesällä 1975.

 • Klassinen musiikki Teemalla ja Areenassa lokakuussa 2018

  Kohokohtina Pikaparantola, Tosca ja Paulon sellokilpailu.

  Lokakuun klassisen musiikin kohokohtia Teeman ja Areenan ohjelmissa ovat mm. Kansallisoopperan Pikaparantola ja Tosca suorina sekä kansainvälinen Paulon sellokilpailu. Ohjelmassa myös mm. RSO:n ja HKO:n konsertteja, Brahmsia ja Bernsteiniä... Suorat Areena-lähetykset katsottavina Teeman Areena-kanavalla tiistai 2.10.

 • Koko maailman taiteen historia BBC:n uudessa suursarjassa

  Luovuuden katkeamaton ketju ulottuu vuosituhansien taakse

  Kulttuurien juurilla on BBC:n uusi yhdeksänosainen suursarja koko maailman kuvataiteen historiasta varhaisimmista luolamaalauksista nykypäivään – ja tulevaisuuteenkin. Teema tiistaisin 21.8. – 19.10.

 • Tilaa itsellesi Teeman Areena-poiminnat

  Näin tilaat itsellesi Teeman kirjeen ja muuta Areena-infoa

  Teeman kirje tuo sähköpostiisi säännöllisesti parhaita poimintoja Teeman tarjonnasta Areenassa, myös vain Areenassa katsottavia ohjelmia. Sen voit tilata helposti Yle Tunnuksen avulla. Tässä ohjeet!