Hyppää pääsisältöön

Nämä artistit kilpailevat täysin uudistuneessa UMK:ssa – yllättäen mukana on myös legendaarinen ruotsalaispoppari Günther

Tästä se alkaa! UMK on tällä kaudella yksi massiivinen spektaakkeli.

Günther on UMK-joukon yllättävin artistijulkistus. // Kuva: YLE Kuvapalvelu / Jyrki Valkama

Taas on aika valita Suomelle timanttinen viisuedustaja. Tänä vuonna Uuden Musiikin Kilpailu on yksi iso kisa, jossa on mukana 10 artistia. UMK17 järjestetään 28. tammikuuta Espoon Metro Areenalla. Kaikki artistit pääsevät siis esiintymään live-yleisön edessä vain kerran.

Juuri julkistetut kilpailijat ovat Alva, Anni Saikku, Club La Persé, Emma, Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies, Lauri Yrjölä, My First Band, Norma John ja Zühlke sekä suurimpana yllätyksenä Günther & D'Sanz.

Ruotsalaispoppari Günther muistetaan parhaiten hitistään Teeny Weeny String Bikini.

Lauantaina 28. tammikuuta Yle TV2:ssa suorana esitettävän kilpailun juontaa Krista Siegfrids ja kommentaattorina toimii Mikko Silvennoinen.

Jo ennen UMK17 -show'ta tapahtuu, kun uudenvuodenaattona esitetään jo perinteeksi muodostunut UMK Esikatselu, jossa Mikko Silvennoisen johdolla katsotaan, kuunnellaan, ruoditaan ja pisteytetään kaikki Uuden Musiikin Kilpailun 2017 kisabiisit videoineen.

Tutustu alta tämän vuoden UMK-kilpailijoihin.

Günther & D'Sanz

Günther & D'Sanz on ympäri maailmaa tunnetun Güntherin ja porvoolaisen Daniel Sanzin muodostama UMK-duo. Megahiteistään Ding Dong Song, Teeny Weeny String Bikini ja Touch Me (feat. Sam Fox) tunnettu Günther sekä tämän vuoden The Voice of Finlandissa loppusuoralle päässyt Daniel Sanz osallistuivat kisaan tarttuvalla Love Yourself -kappaleella.

My First Band

My First Band on julkaissut kolme levyä, joista viimeisin Corazon julkaistiin maailmanlaajuisesti vuonna 2014. Sen jälkeen yhtye on muun muassa kiertänyt Keski-Eurooppaa loppuunmyydyllä kiertueella sekä Sunrise Avenuen lämmittelijänä. Parhaillaan bändi tekee uutta levyä Jurekin kanssa. UMK-biisi Paradise on maistiainen albumilta. My First Bandin jäsenet soittivat aikoinaan PMMP-yhtyeen kiertuekokoonpanossa laulaja Antti Koivulaa lukuunottamatta.

Alva

Alva on 16-vuotias ruotsinkielinen tanssia rakastava lukiolainen Pännäisistä Pohjanmaalta. Hän on kasvanut muusikkoperheessä, käynyt laulutunneilla 11-vuotiaasta saakka ja harrastanut intohimoisesti myös näyttelemistä ja fitnessiä. Hänen biisinsä on Arrows.

Emma

Emma on Kokkolassa syntynyt ja Tukholmassa asuva laulupedagogi, joka on muusikko jo sukunsa neljännessä polvessa. Suurelle yleisölle Emma on tuttu The Voice of Finlandin viidenneltä tuotantokaudelta. Circle of Light -kappaleen tekijätiimistä löytyy samoja nimiä kuin Antti Tuiskun Peto on irti -hitin takaa.

Club La Persé

Vuodesta 2005 La Persé -klubi on koonnut Helsingin avantgardistit, eksentrikot ja muotifriikit yhteen. Klubilla levyjä pyörittävä, useilla tunnustuksilla huomioitu La Persé -kollektiivi on kotimaisen club kidz -kulttuurin pioneeri ja ylivedetyn näyttävyyden ruumiillistuma. My Little World -biisin on tuottanut legendaarinen Jaakko “JS16” Salovaara.

Lauri Yrjölä

Ammattikitaristina tunnettu Lauri Yrjölä osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun Kasperi Kallion tuottamalla biisillä Helppo elämä. Yrjölä on soittanut vuosien varrella muun muassa Isac Elliotin, Sannin, Jannan ja Antti Tuiskun yhtyeissä, mutta sooloura on kiehtonut jo pidempään. Omia biisejäkin on kertynyt jo parin levyllisen verran.

Norma John

Norma John on kahden pitkäaikaisen ystävän Leenan ja Lassen indiehenkinen popbändi, jonka musiikki on täynnä vahvaa elokuvallista tunnelmaa, visuaalisuutta ja skandinaavista karua kauneutta. Kilpailukappale Blackbird kertoo erosta.

Zühlke

Catharina Zühlke tuli tunnetuksi vuoden 2013 _Idols-_kisasta. Zühlke solmi keväällä 2016 levytyssopimuksen D8 Music:in kanssa ja julkaisi pian sen jälkeen omaa artistinimeään kantavan miniesikoisalbuminsa. Kappaleet ovat saaneet radiosoittoa sekä paikallisradiokanavilla että Radio Suomessa. UMK-kappaleen nimi on Perfect Villain.

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies

Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies sekoittelee pilke silmäkulmassa vanhan liiton retrovaikutteita moderniin soundiin. Show’n keskiössä on ansioitunut rockmuusikko ja villi kitaramies Knucklebone Oscar sekä kansainvälisesti tunnetut burleskiesiintyjät Tinker Bell ja TurrrboCherry, jotka edustavat Suomen kovinta kärkeä.

Tammikuussa hän edusti Suomea bluesin MM-kisoissa Memphisissä ja on miehestä tehty jopa kokopitkä teatterielokuvakin. Kisabiisin nimi on Caveman.

Anni Saikku

Anni Saikku on 21-vuotias popsoul-laulaja Helsingistä. Voimakasääninen laulajatar kilpaili The Voice of Finlandissa 2014 ja eteni Elastisen tiimissä live-lähetyksiin asti. Esiintyminen Voicessa teki vaikutuksen LCMDF-yhtyeen Mia Kemppaiseen, joka tarjosi biisiään Annille. UMK-kappaleen nimi on Reach Out For The Sun.

UMK17 järjestetään 28. tammikuuta Espoon Metro Areenalla. Lisätietoja tapahtumasta löytyy osoitteesta yle.fi/umk.

Lue myös:

Koko maailman ensisoitto: aina yhtä kuumottavan Güntherin uusi biisi soi YleX Jatkoilla

Uuden Musiikin Kilpailu tulee taas - näin aiemmilla UMK-tähdillä menee nykyään

Eurooppa ulottuu taas maapallon toiselle puolelle – Australia jälleen mukaan Euroviisuihin

Ihanaa! Norjalaiset pophurmurit Marcus & Martinus esiintyvät UMK-finaalissa