Hyppää pääsisältöön

Piparkakkutalo pahvista

Pikku Kakkonen: Piparkakkutalo
Pikku Kakkonen: Piparkakkutalo Kuva: Yle/ Pikku Kakkonen Pikku Kakkonen

Tarvikkeet

  • ruskeaa pahvia
  • lyijykynä
  • viivotin
  • sakset
  • terävä askarteluveitsi
  • valkoinen maalitussi tai valkoista maalia
  • helmitarroja
  • liimapyssy ja liimaa
  • teippiä

Piirrä paperista haluamasi kokoiset kaavat piparkakkutalolle. Leikkaa kaavojen avulla piparkakkutalon seinät ja katto irti pahvista. Leikkaa seiniin haluamasi kokoiset ikkuna- ja oviaukot. Kiinnitä talon seinät paikoilleen kuumaliimalla. Kiinnitä katon pohjat toisiinsa harjan kohdalta teipillä. Jätä toinen katon palasista liimaamatta kiinni seinäpaloihin, jos haluat sujauttaa talon sisälle sähköisen tuikkuvalon. Leikkaa talolle sopivan kokoinen pohja pahvista ja kiinnitä valmis talo kuumaliimalla tukevasti kiinni pohjaan. Kaikkeen kiinnittämiseen voit halutessasi käyttää myös vahvaa teippiä. Viimeistele pahvinen piparkakkutalo valkoisilla koristekuvioilla. Sytytä tuikkuvalo ja aseta talo luomaan talvista tunnelmaa.

Pikku Kakkosen jouluaskarteluja
Pikku Kakkosen tulostettavia askartelupapereita
Pikku Kakkonen Pinterestissä