Hyppää pääsisältöön

UMK17 – kohti uutta ja isompaa Uuden Musiikin Kilpailua

Uuden Musiikin Kilpailu 2017 - mikä muuttuu
Uuden Musiikin Kilpailu 2017 - mikä muuttuu Kuva: Yle uuden musiikin kilpai,Uuden Musiikin Kilpailu

Tänä vuonna Uuden Musiikin Kilpailu on yksi iso show ja paljon muuta! Mukana on 10 kilpailijaa ja maan parhaiden tekijöiden tuottama bileshow suorana Espoo Metro Areenalta lauantaina 28.1.2017. #UMK17-voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa keväällä.

UMK17: Espoo Metro Areena 28.1.

UMK17 järjestetään lauantaina 28.1.2017 Espoo Metro Areenalla. Spektaakkelimaisessa bileshowssa nähdään kymmenen huippuesitystä UMK-kilpailijoilta, joiden lisäksi väliaikaesiintyjät tulevat olemaan kutkuttavia ja kansainvälisiä. UMK17-voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa. Tule kannustamaan suosikkisi voittoon ja Kiovan koneeseen! Voit varmistaa itsellesi, kavereillesi tai perheellesi parhaat paikat, kun hoidat liput taskuun hyvissä ajoin. Liput ovat myynnissä ja ne voi hankkia täältä.

UMK17-juontaja Krista Siegfrids ja UMK17-kommentaattori Mikko SIlvennoinen
UMK17-juontaja Krista Siegfrids ja UMK17-kommentaattori Mikko SIlvennoinen Kuva: Yle Krista Siegfrids,Mikko Silvennoinen,umk17,Uuden Musiikin Kilpailu

UMK17 nähdään ja kuullaan suorana Yle TV2:lla, Yle Areenassa, osoitteessa yle.fi/umk ja Radio X3M:llä. UMK17-kilpailijoiden lisäksi lavalla nähdään väliaikaesiintyjänä pohjoismainen sensaatioduo Marcus & Martinus. Lähetyksen juontaa viime vuonna juontokannuksensa ansainnut ja Suomea Malmön Euroviisuissa 2013 edustanut iki-ihana ja aina superpositiivinen Krista Siegfrids! Lähetyksen juontavat ruotsiksi Eva Frantz ja Johan Lindroos. Kommentaattorina toimii pitkä, komea ja hyvätapainen Mikko Silvennoinen. Hän myös isännöi finaaliviikolla Yle TV2:lla ja verkossa nähtäviä etkolähetyksiä sekä finaalin jatkolähetystä. Etkolähetykset tulevat Espoo Metro Areenalta ja niissä seurataan kilpailijoiden valmistautumista finaaliin ja mm. nähdään otteita harjoituksista Espoo Metro Areenan lavalta.

UMK17-kilpailijat
UMK17-kilpailijat Kuva: Yle Uuden Musiikin Kilpailu,umk17,Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies,My First Band,Günther & D’sanz,Norma John,Anni Saikku,Lauri Yrjölä,Club La Persé,Alva,Zühlke

10 Kilpailijaa

Suomen edustajan paikkaa keväiselle euroviisulavalle 200 miljoonan TV-katsojan eteen tavoittelee 10 kilpailijaa ja biisiä. Klikkaa artistia ja kuuntele biisit:

 1. Alva: Arrows
 2. Anni Saikku: Reach Out For The Sun
 3. Club La Persé: My Little World
 4. Emma: Circle Of Light
 5. Günther & D'Sanz: Love Yourself
 6. Knucklebone Oscar & The Shangri-La Rubies: Caveman
 7. Lauri Yrjölä: Helppo elämä
 8. My First Band: Paradise
 9. Norma John: Blackbird
 10. Zühlke: Perfect Villain

Äänestys

UMK17-voittaja ratkaistaan äänestyksellä. 50% lopputulokseen vaikuttavista äänistä on yleisöääniä ja 50% saadaan kansainvälisiltä raadeilta.

Tammikuun ajan on käynnissä ennakkoäänestys. Tällöin yleisö voi maksutta äänestää Yle Tunnuksen avulla. Oman Yle Tunnuksen voit luoda ilmaiseksi täällä. Lähetyksen aikana 28.1. on käynnissä puhelin, tekstiviesti ja internetäänestys, joka on maksullinen. Edellisten vuosien tapaan sen tuotot ohjataan hyväntekeväisyyteen Nenäpäivä-säätiölle.

Musiikkivideot ja Esikatselu 31.12.

Hei - emme ole unohtaneet musiikkivideoita! Ne tulevat! Uudenvuodenaattona 31.12. klo 19.10 Yle TV2:lla nähdään UMK:n Esikatselu, jonka yhteydessä videot julkaistaan. Esikatselu on suora lähetys, jossa videot ja biisit ruoditaan ylhäältä ja alhaalta, sisältä ja ulkoa, glitter-hansikkain ja ilman. Lähetyksen juontaa Mikko Silvennoinen ja siinä esiintyvät vieraat ilmoitetaan myöhemmin.

UMK17 verkossa ja somessa

UMK17 näkyy ja kuuluu verkossa. Löydät meidät sieltä. Tuoreimmista tapahtumista, käänteistä, kuulumisista ja huhuista pysyt kärryillä, kun seuraat UMK:n some-kanavia ja verkkosivua. Jos jokin innostaa, saa sinut laulamaan tai vaikka nyrppii, kerro se hashtagilla #UMK17. Ai niin - kauden Snapchat-hostiksi on lupautunut Aleksi "Mentaalisavuke" Rantamaa.

UMK17

 • Euroviisut toukokuussa 2017 Ylen kanavilla

  Suomen edustaja on Norma John kappaleella Blackbird

  Euroviisut järjestetään Ukrainan Kiovassa 9.-13.5. Suomea edustaa Norma John kappaleella Blackbird. Semifinaalit ja finaali lähetetään suorina Ylen kanavilla. Norma John kilpailee ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 9.5. järjestysnumerolla 7.

 • UMK17 // Bileshown parhaat palat

  UMK17-voittajaksi vyöryi Norma John

  Mitä UMK17-showssa tapahtui? Katso kaikki: lähetys, musiikkiesitykset ja mahtavat valokuvat! UMK17-showssa valittiin euroviisuedustaja 2017. Uuden Musiikin Kilpailun 2017 voittoon vyöryi Norma John kappaleella Blackbird ja nappasi euroviisuedustajan tittelin.