Hyppää pääsisältöön
Aihesivun AFK pääkuva

AFK-blogi: Viikonloppuna mitalisade iskee Suomeen

DreamHack Winter 2015 -tapahtumasta
DreamHackeilla vierailee neljän päivän aikana jopa 50 000 kävijää. Kuva vuoden 2015 talvitapahtumasta. DreamHack Winter 2015 -tapahtumasta Kuva: DreamHack / Gabriel Kulig kilpapelaaminen

Ruotsin Jönköpingissä alkaa tänään DreamHack Winter 2016 -tapahtuma, johon suuntaa yli 30 suomalaista e-urheilijaa. Suomalaispelaajilta odotetaan tapahtumasta useampaa mitalia.

Suomalaisten e-urheilijoiden ja fanien näkökulmasta viikonloppu on yksi vuoden kiireellisimmistä. Maailman suurimpaan LAN-tapahtumaan Jönköpingiin matkaa huomattava osa kotimaan kärkinimistä, joten Suomeen voidaan odottaa varsinaista mitalisadetta.

Itse asiassa, kahdesta turnauksesta on varmistunut jo mitalit: League of Legends -turnauksessa pelaava Arttu "Taikki" Sirkka sekä Counter-Striken Pohjoismaiden mestaruudesta kisaava ENCE eSports ovat jo varmistaneet finaalipaikat netin välityksellä pelatuista karsintaotteluista.

Torstaina pelattavista Pohjoismaiden mestaruuskisoista toivotaan mitaleja ENCEn lisäksi myös Hearthstone-pelaajalta Janne "Janetzky" Aholta ja StarCraft II -pelaaja Joona "Serral" Sotalalta.

Kirkkaimpia mitaleja odotetaan Team Liquidin Dota 2 -joukkueelta merikapteeni Lasse "MATUMBAMAN" Urpalaisen johdolla sekä Ninjas in Pyjamasin kuusihenkiseltä Overwatch-joukkueelta. Rainbow Six: Siege -pelin ykkösnimiin lukeutuva GiFu-joukkue on myös voittajasuosikki omassa turnauksessaan.

Viime vuonna Hearthstone-turnauksessa hopealle yltänyt Juho "Ersee" Hyödynmaa ei matkaa lahden toiselle puolen tällä kertaa, mutta Hearthstonessa mitaleja tavoittelee yhteensä viisi suomalaispelaajaa. Todella kovatasoisesta turnauksesta mitalisijan saavuttaminen olisi yksi vuoden kovimmista suomalaissuorituksista.

Kävi viikonloppuna sitten miten tahansa suomalaisilla, niin tuloksista huolimatta voimme olla hyvin ylpeitä siitä kuinka laajasti Suomesta löytyy osaamista eri peleissä.

Suomalaisia kisaa DreamHackeilla nimittäin ainakin Counter-Strikessa, StarCraftissa, Dotassa, Hearthstonessa, League of Legendsissä, Rainbow Sixissä, Overwatchissa, Super Smash Bros Meleessä sekä FIFAssa.

Kaikille suomalaisille DreamHackeilla: Lycka till!

DreamHackin turnauksia voi seurata osoitteesta dreamhack.tv.

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua