Hyppää pääsisältöön

Mouhous tekee trap-biisejä omilla ehdoillaan: aitopäät pitää saada tanssimaan

Jyväskylässä tehdään tällä hetkellä mielenkiintoista räppiä. Sieltä tulevat muun muassa Gettomasa, Allu Kala, Lyttä ja Mouhous.

Mouhous Uuden musiikin iltavuorossa.

Jyväskyläläinen trap-yhtye Mouhous valittiin reilu kuukausi sitten YleX:n Nosteessa-bändiksi. Vain muutama viikko myöhemmin poppoo allekirjoitti levytyssopimuksen Etenee Recordsin kanssa, jonka jakelija on Warner Music. Samalle levymerkille on kiinnitetty muun muassa Stig ja Vesala. Kyseessä on siis merkittävä sopimus.

Mouhous on vielä melko tuntematon bändi, mutta olet voinut kuulla esimerkiksi Hellafly-kappaleen YleX:n taajuudelta, koska se nousi Nosteessa-huomion kautta soittolistalle asti.

Grime ja trap ovat ujuttautuneet suomalaiseen hip hop -kenttään viime vuosien aikana todella sulavasti ja mielenkiintoisin uusi trap-nimi on jyväskyläläinen Mouhous, kehuvat myös YleX:n Uuden musiikin toimittajat.

- Aika siistiä, että tehtiin omakustanteena kuuden biisin EP, ja se soi YleX:llä. Eiköhän tästä hommat ala rullaamaan. Toivottavasti saadaan jossain vaiheessa jotain taskuunkin. Tytöt tulevat nykyään mieluummin musavideoihin tanssimaan, Mouhous mouhoaa YleX:lle.

- Totta kai siitä Nosteessa-huomiosta oli hyötyä meille. Mutsi sanoi, että tehän soitte ihan oikeasti radiossa, kundit nauravat.

Nosteessa-huomion jälkeen myös Töölön Ketterä sai aikoinaan levydiilin. Yhtye kiinnitettiin keväällä PME Recordsille. Jos vastaava huomio kiinnostaa, kannattaa lähettää demo tänne YleX:n musiikkitoimittajien kuunneltavaksi.

Mouhous julkaisi hiljattain Crackstreetboys-EP:n, joka esittelee nelikon vahvaa omaa soundia. Lyriikoissa liikutaan ironian ja huumorin terällä taiteillen, synkät soundit sopivat tunnelmaan ja räppäreiden itsevarmuus on kohdallaan.

- Jyväskylässä on paljon ”aitopääräppiä”. Kun ruvettiin tekemään Mouhousta eri tavalla, niin sitä on ihmetelty ja kyseenalaistettu. Tämä oli meistä kivaa ja halusimme kokeilla uutta. Sillä ei ole väliä, mikä on aitoa jonkun muun mielestä.

Suomiräpin murros on antanut uskoa myös Mouhouksen tekemiseen. Enää ei tarvitse tehdä vain tiettyä tuttua soundia, vaan rap-kentälle mahtuu luontevasti erilaista kamaa.

- Suomessa on ollut pioneereja, jotka ovat puskeneet uutta soundia, kuten Kube. Seuraavien on sitten helpompaa myös. Meillä on ollut tosi hauska luomisprosessi. Se on motivoinut eniten. Ei kiinnostanut, oliko se muiden mielestä paskaa, koska se oli meidän mielestä hauskaa.

Bändi lupailee, että alkuvuodesta on tulossa seuraava single, joka edustaa ”seksikästä soundia”.

Kuuntele koko haastattelu alta.

Muokattu 24.11.2016: Pajafella poistettu ingressistä. Artisti on kotoisin Tampereelta.

Lue myös:

YleX Nosteessa: Esittelyssä Mouhous, joka edustaa jyväskyläläistä trap-osaamista