Hyppää pääsisältöön

Dokumenttiprojekti: Elinkautinen

Mitkä ovat elinkautisvangin mahdollisuudet palata yhteiskuntaan vankilavuosien jälkeen?
Henkka (oik.) on perustanut D.S.G räppikokoonpanon kolmen muun katuelämää eläneen räppärin kanssa. Yksi yhtyeen jäsenistä on pikkuveli Janne. Mitkä ovat elinkautisvangin mahdollisuudet palata yhteiskuntaan vankilavuosien jälkeen? yle tv1

TV1 maanantaina 5.12.2016 klo 21.30 - 22.45, uusinta lauantaina 10.12. klo 12.35
Yle Areenassa 30 päivää

Minkälaista elämää elää kolmekymppinen romaniräppäri Henkka, jonka koti vankila on ollut jo lähes 12 vuotta?

Dokumenttielokuva Elinkautinen seuraa reilun puolentoista vuoden ajan Henkan arkea suomalaisessa avovankilassa – vankilan ja siviilin välimaastossa. Minkälaiset mahdollisuudet elinkautisvangilla on palata takaisin yhteiskuntaan monen vankilavuoden jälkeen?

Unelma kantaa eteenpäin

Henkan sirpaleinen elämä ja päihteiden käyttö kulminoituivat tilanteeseen, joka johti elinkautiseen vankeusrangaistukseen. Suoritettuaan kahdeksan vuotta tuomiosta suljetussa vankilassa Henkka pääsi avovankilaan.

Tuomion suorittaminen avovankilassa mahdollistaa opiskelun, työssäkäynnin sekä musiikin teon siviilin puolella.

Henkan unelmana on tehdä räppilevy ja päästä elämään normaalia perhe-elämää. Hän tekee ahkerasti töitä saavuttaakseen unelmansa, eikä halua omien sanojensa mukaan jäädä tuleen makaamaan.

Toinen mahdollisuus

Aikaisemmin maski naamalla musiikkia julkaissut Henkka alkaa tehdä räppiä muiden kovaa katuelämää eläneiden räppäreiden sekä pikkuveljensä Jannen kanssa. Nuoruuden rakkaus on myös palannut Henkan elämään.

Kuinka suuri vaikutus lapsuuden kokemuksilla, roolimalleilla ja kulttuurisella taustalla on yksilön elämään?

Voiko menneisyyden pahat teot kääntää voitoksi? Ansaitseeko murhaaja toisen mahdollisuuden? Elokuva avaa ikkunan elinkautisvangin maailmaan ja herättää kysymyksen hyvästä ja pahasta.

Ohjaaja: Karoliina Gröndahl. Tuottaja: Ari Lehikoinen / Yle Dokumenttiprojekti, 2016

Kommentit