Hyppää pääsisältöön

Muistatko Salatut elämät -sarjan kummallisen Persikka-Peten, joka söi puutarhurin veristä kättä? Nyt kulttihahmo tekee comebackin

“Persikka-Petessä on toinenkin, salainen puoli. Persikka-Pete on hyvin, hyvin vihainen puutarhurille.”

Tässä hän on: vanha kunnon Persikka-Pete. // Kuva: YouTube / Salatut elämät • Virallinen kanava / kuvakaappaus

Vuonna 2013 Salatut elämät -hahmolla, Paula Sievisen pojalla Severillä oli vähän vaikeaa. Hänen isänsä oli kuollut ja hänen isoäidilleen ei annettu lupaa tavata poikaa.

Kovia kokenut Severi lohduttautui katsomalla televisiosta lastenohjelmaa. Ohjelmalla ei aluksi ollut nimeä, mutta jotta se saataisiin luontevasti hahmojen dialogiin, sille piti keksiä sellainen.

Syntyi Persikka-Pete, tv-sarja tv-sarjan sisälle.

Persikka-Pete oli sekä Severin katsoman sarjan nimi että Salkkareiden kuvaaja Antti Takkusen esittämä hahmo – tai siis, Antti Takkusen pään esittämä hahmo, joka muistutti ulkonäöltään jossain määrin persikkaa.

Persikka-Petellä oli yksi kaveri, puutarhuri, joka kasteli häntä.

Persikka-Pete oli aluksi kiltti hahmo, mutta muuttui ilkeämmäksi niiden noin kymmenen jakson aikana, joina se oli esillä.

Eräässä jaksossa ala-asteikäinen Severi päätti vetää kännit katsellessaan Persikka-Peteä. Alkoholi aiheutti lapsiraukalle hallusinaaton. Humalatilan vuoksi Severi näki Persikka-Peten syövän puutarhurin veristä kättä.

Ja kyllä, kaikki tämä näytettiin Salatut elämät -sarjan jaksossa.

- Ainoa ajatus, joka tuolloin oli päässäni, oli että jess, Salattujen elämien vastaava tuottaja Marko Äijö kertoo YleX:lle.

Nyt Persikka-Pete tekee paluun – ja on yhtä eriskummallinen kuin kolme vuotta sitten.

“Pete on myrkyllinen persikka”

Alun perin Persikka-Peten ei koskaan pitänyt näkyä Salatuissa elämissä. Tarkoituksena oli, että vain Persikka-Pete-sarjan ääni kuuluu. Ohjaaja Teresa Mecklin ja kuvaaja Antti Takkunen halusivat kuitenkin luoda Persikka-Petelle ulkonäön, jota esitellä Salkkareiden jaksoissa. Äijö antoi ajatukselle siunauksensa.

Mutta juuri kukaan muu edes tuotantotiimistä ei tiennyt, että Persikka-Pete tulisi nyt olemaan oikea, sarjan sisälle kuvattu sarja.

- Siinä loksahti monttu auki aika monelta, kun jakso oli leikattu, Äijö sanoo.

- Kun Persikka-Pete sai muodon ja kasvot, niin se hyppäsi aivan uudelle tasolle.

Niin todella teki: monilla netin keskustelupalstoilla pohdittiin, mikä juttu tämä Salkkareiden Persikka-Pete on ja miksi se syö puutarhurin kättä.

- Ei sitä oltu niin rajuksi ajateltu. Mutta Pete on myrkyllinen persikka, jolla on pientä katkeruutta puutarhuria kohtaan.

- Hahmon menestys oli täysin ennustamatonta, vastaava tuottaja sanoo.

Persikka-Peteä ei ole unohdettu

Severin varttuessa Persikka-Pete vetäytyi Salatuista elämistä. Hahmojen tarinat muuttuivat ja kehittyivät, eikä Petellä ollut enää funktiota.

- Se unohtui, mutta minulta se ei unohtunut. Olen monta kertaa stooripomolle sanonut, että tuokaa Pete takaisin.

Nyt Äijön toive on kuultu.

Salattujen elämien YouTube-kanavalla julkaistiin eilen video, jossa kaksi miestä – joista toinen on Äijö itse – löytävät vintiltä sensuroidun Persikka-Peten joulukalenteri -videon. Klipissä Äijö toteaa toisen miehen vastusteluista huolimatta, että joulukalenteri julkaistaan netissä.

Ja niin tehdään! Persikka-Peten joulukalenteri nähdään 1. joulukuuta alkaen Salkkareiden YouTube-kanavalla.

Joulukalenterijaksoissa Persikka-Pete avaa näkökulmaansa maailmaan ja kertoo esimerkiksi siitä, miksi hänen suhteensä viljelysväkeen – etenkin siihen puutarhuriin, jonka kättä hän söi – on niin karhea.

Luvassa ei ole ihan pelkkää hupailua, vaan myös jossain määrin vakavaa asiaa.

- Sanoisin, että Peten vuodatus on koskettavimmista päästä jouluevankeliumeita, jota kuullaan joulun lähestyessä. Jos haluaa tulla kosketetuksi sillä, miltä maailman isot asiat näyttävät pienen olennon silmin ja mitkä ovat hänen vaikutusmahdollisuutensa, niin suosittelen katsomaan, Äijö sanoo.

Muokattu 25.11. klo 12:42 Teresa Mecklin on ohjaaja, ei tuottaja.

Lue myös:

Salkkareista nähdään 3000. jakso – mutta nämä överit saippua-juonenkäänteet sarja voisi vielä tehdä

Miia Laitela palasi Salkkareihin – se on hurja juttu, aivan kuten hänen elämänsäkin

Salatut elämät täyttää 17 vuotta – teini-ikäinen Julia on seurannut Salkkareita koko elämänsä ajan