Hyppää pääsisältöön

"Mulle tulee stressi, kun mietin mitä muut odottaa multa" - uusi au pair Johanna Kanadaan!

johanna korhonen
johanna korhonen Kuva: Yle aupairitkanadassa

Au paireista Sanna joutui lähtemään Kanadasta takaisin Suomeen: "Ongelmat ei ratkea maata vaihtamalla, joten parasta lähteä Suomeen selvittelemään asioita." Tilalle lentää 20-vuotias Johanna. Uudet jaksot nähtävissä Yle Areenassa 17. maaliskuuta alkaen.

Johanna asuu Salossa pienen kissanpentunsa kanssa. Turun kristillisessä opistossa psykologiaa ja kasvatustieteitä opiskellut nainen pitää tällä hetkellä välivuotta, mutta haluaisi tulevaisuudessa olla opettaja tai lastentarhanopettaja.

Lastenhoito on päiväkodissa työskennelleelle Johannalle tuttua hommaa. Au pairina hän onkin kiinnostunut näkemään, onko lasten hoitaminen Kanadassa erilaista kuin Suomessa.

Johanna kuvailee itseään sosiaaliseksi, kiltiksi ja tunnolliseksi. Hänellä on tapana laittaa toisten tarpeet omiensa edelle, vaikka välillä olisikin paikallaan ajatella enemmän itseään.

Mä toivon ettei stressi saa siellä valtaa.

Johanna pitää tunnollisuutta vahvuutenaan, mutta epäilee, että se saattaa osoittautua au pairin työssä myös haasteeksi.

- Mulle tulee helposti stressi, kun mä mietin just mitä muut odottaa multa, niin mä toivon ettei se stressi saa siellä valtaa, Johanna miettii.

Matkallaan hän toivookin löytävänsä lisää itsevarmuutta ja rohkeutta.

Johannan oli tarkoitus lähteä Vancouveriin samaan aikaan muiden au pairien kanssa, mutta läheisen ihmisen terveydellisten syiden vuoksi hänen lähtönsä myöhästyi. Nyt häntä jännittää millaisia toiset ovat ja vieläkö hän pääsee osaksi ryhmää, joka on jo kokenut paljon yhdessä.

Kanadassa Johanna muuttaa isoon yhdeksän makuuhuoneen taloon Kitsilianoon, lähelle keskustaa ja rantaa. Perheen isä Harvey työskentelee TV-alalla ja äiti on pianonsoiton opettaja, mutta tällä hetkellä molemmat ovat kotona.

Johannaa odottaa myös perheen 3- ja 9-vuotiaat lapset. Lisäksi taloon on pian tulossa kolme teini-ikäistä sijoituslasta. Johannan tehtäviin kuuluu kuitenkin vain perheen omista lapsista huolehtiminen.

Perheen vanhemmat toivovat, että au pairin avulla heillä olisi mahdollista viettää enemmän kahdenkeskeistä aikaa. Onnistuuko tunnollinen Johanna pitämään puolensa vai käykö au pairin arki liian stressaavaksi?

sanna jalonen
Sanna joutui lähtemään takaisin kotiin: "Mahtava kokemus kaikenkaikkiaan, mutta nyt on kuitenkin parempi lähteä Suomeen." sanna jalonen Kuva: Yle/Erich Saide aupairitkanadassa

TUTUSTU au paireihin: Tässä ovat uudet au pairit – tubettaja, kiusattu, hippi ja draamakuningatar

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tulee sitoutua asumaan kohdemaassa noin kolme kuukautta.

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.