Hyppää pääsisältöön

Tätä on toivottu: mustaherukka-raakakun resepti

Mustaherukka-raakakakku ja raakaleipuri Anna Jokinen.
Mustaherukka-raakakakku ja raakaleipuri Anna Jokinen. Kuva: Yle raakakakku,Puoli seitsemän

Moni kyseli Hectorin kanssa lähetyksessä maistellun mustaherukka-raakakakun reseptin perään. Tämä kakku vaatii hippasen vaivaa, mutta palkitsee herkullisuudellaan! Resepti on Anna Jokisen käsialaa.

Mustaherukka-raakakakku

Kakku on suunniteltu 15-20 cm irtopohjavuoalle.

Pohja:

2 dl mantelia/cashewpähkinää/pekaanipähkinää
20 aurinkokuivattua taatelia
1,5 rkl kookossokeria
1-2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
1 tl bourbon vaniljaa
1 tl Ceylonin kanelia
1/2 tl Maldon suolaa
halutessasi sitruunan kuorta raastettuna

Täyte:

100 g kookosmannaa/kookosvoita
100 g cashewpähkinää
200 g mustaherukkaa (pakaste, kotimainen)
1 sitruunan mehu
3 rkl kookossokeria/hunajaa
2 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
puolikas avokado
0,75 dl kaakaovoita
2 dl vettä/kookosmaitoa/pakurihauduketta
blendatun massan joukkoon voi upottaa pensasmustikoita, suklaapaloja yms
hyppysellinen merisuolaa

Aloita valmistelut edellisenä iltana.

Liota pähkinät runsaassa vedessä, säilytä esimerkiksi jääkaapissa. Näin pähkinöistä huuhtoutuvat pois pölyt sekä entsyymin estäjät - ne saattavat aiheuttaa turvotusta.

Kaada liotusvesi pois pähkinöistä ja huuhtele ne kylmän veden alla.

Laita kaikki pohjan raaka-aineet blenderiin ja tehosekoita taikinaksi - sattumia saa olla!

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele taikina siististi pohjalle. Pohja on nyt valmis!

Laita blenderiin kaikki muu paitsi kaakaovoi ja kylmäpuristetun kookosöljy.

Sulata vesihauteessa kaakaovoi sekä kookosöljy juoksevaksi ja lisää blenderiin.

Jos tehosekoitin ei jaksa pyörittää massaa, lisää varovasti vähän nestettä.

Tehosekoita massa täysin sileäksi ja kaada pohjan päälle. Nuolijalla saat kaiken kaavittua blenderin kannusta.
Voit upottaa marjoja tai raakasuklaan paloja massaan.

Ota talteen 1/4 massasta jos haluat pursoittaa kakun päälle ruusukkeita.

Laita jääkaappiin tai pakastimeen vetäytymään vähintään pariksi tunniksi.

Jäähdytä pursotusmassa jääkaapissa kovaksi ja pursota hyytyneen kakun päälle ruusukkeita.

Resepti: Anna Jokinen

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän