Hyppää pääsisältöön

Pokémon GO:n suurin hype laantui aikoja sitten – nyt tiettävästi ensimmäinen suomalainen saavutti pelin korkeimman tason

Helsinkiläinen Jarmo Pulkkinen on yltänyt Pokémon GO:ssa tasolle 40.

Jarmo Pulkkinen saavutti Pokémon GO:n korkeimman tason. // Kuva: Jarmo Pulkkinen

Pokémon GO:n suurin kukoistuskausi himmeni jo alkusyksystä. Alkuinnostuksen jälkeen pelaajamäärät laskivat, ja jäljellä jäivät todelliset hc-harrastajat. Heistä Suomen kovimpana voidaan pitää 41-vuotiasta Jarmo Pulkkista.

Viime elokuussa, kun Pokemon-huuma velloi kiivaimmillaan, Pulkkinen sai kerättyä kaikki Suomessa esiintyvät 142 pokémonia. Nyt noin kolme kuukautta myöhemmin Pulkkinen on raivannut tiensä pelin korkeimmalle tasolle.

Hän on tiettävästi ensimmäinen suomalainen, joka on pystynyt pelaamaan itsensä 40. tasolle.

- Tämä on ollut vain mukava harrastus, pelaaja kertoo.

Pulkkisen kännykän mukaan tämä on kävellyt jopa 1 000 kilometriä korkeimman tason saavuttaakseen. Viimeiset pari viikkoa pelaaminen tuntui Pulkkisesta jopa työltä, niin kovasti hän halusi päästä ylimmälle levelille.

- Siipalta tuli kyllä kommenttia, että illalla voisin tehdä kännykällä jotain muuta kuin pelata Pokémonia.

Hype laantui, mutta onko siinä mitään erikoista?

Internet-markkinoinnin alalla työskentelevä Pulkkinen ei missään vaiheessa kyllästynyt peliin, vaikka suuret massat sen ympäriltä kaikkosivatkin. Harrastaja muistuttaa, että kaikissa ilmiöissä on aina alkupiikkinsä, olivat ne sitten pelejä, elokuvia tai sarjoja.

- Pokémon GO on peli muiden joukossa. Tekijät onnistuivat lanseerauksessa loistavasti, ja uskon, että uusia käyttäjäpiikkejä tulee vielä, Pulkkinen pohtii.

Pulkkisen mielestä yksi mahdollinen innostuskausi saattaa tulla, kun pelin luonut yhtiö Niantic julkaisee toisen sukupolven pokémonit. Pelifirma ei ole vielä paljastanut tarkkaa julkaisuajankohtaa, mutta Pulkkinen epäilee uudistuksen tapahtuvan keväällä. Silloin sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa olisi säiden puolesta paljon mukavampaa pelata kuin nyt viileissä alkutalven keleissä.

Pokémon GO:n suosion syitä pohdittiin kesällä paljon. Silloin esiin nostettiin muun muassa nostalgia, sosiaalisuus, ulkoilu ja mahdollisuus toimia itse pokekouluttajana. Myös Pulkkinen on pähkäillyt syitä sille, miksi koukuttui pokémonien pyydystämisestä niin kovasti.

- Minulla tässä on kaksi juttua, jotka innostivat jatkamaan. Olen käynyt ihan uusissa, itselleni aiemmin vieraissa paikoissa. Lisäksi olen saanut todella paljon uusia ystäviä sekä netissä että pelatessa.

Pulkkiselle pelissä tärkeää on myös se, ettei homma mene liian vakavaksi. Kyseessä on harrastus muiden joukossa.

- Jos haluaa tavoitella korkeita tasoja, kannattaa vain napata jokainen vastaantuleva pokémon. Lisäksi kannattaa vaihtaa kävelyreittejä, sillä peli selvästi suosii niitä, jotka liikkuvat eri alueilla.

Mutta entä nyt, kun Pulkkinen on saavuttanut pelissä toistaiseksi kaiken mahdollisen?

- Joku kaverini kirjoitti, että nyt hankit elämän, kun kerroin saavutuksestani suljetussa Facebook-ryhmässä.

Nyt pelaaja toivoisi peliin uusia toimintoja ja toisen sukupolven pokémoneja. Pulkkinen uskoo, että lisää tasojakin peliin on luvassa, mutta tuskin pariin vuoteen.

- Sanoisin, että näppituntumalla koko maailmassa on noin 10 pelaajaa, jotka ovat päässeet tasolle 40. Tarvitaan noin parituhatta pelaajaa, niin sitten uusia tasoja alkaa ehkä ilmestyä.

Lue myös:

Pokémon GO Finland -Facebook-ryhmä palkittiin pelin ohella Suomen Liikuttajana – “En osannut aavistaa, että ryhmästä tulisi näin iso juttu”

Harva kaupunki osasi hyödyntää Pokémon Go -huumaa matkailussa – vain Turku tarjosi ilmaiset luret

Kun harvinaisen Snorlaxin CP on surullisen pieni – ja muut raivostuttavat Pokémon Go -hetket