Hyppää pääsisältöön

Iiro palaa pulpettiin!

Iiron musiikkiluokan kesän 2016 parhaat palat nähdään syksyn päätteeksi Yle Teemalla. Yle Areenassa tarjolla olevan suosikkisarjan pitkä oppimäärä on nyt tislattu televisiota varten. Iiron musiikkiluokka Yle Teemalla keskiviikkoisin klo 20 alkaen 30. marraskuuta.

Hyväntuulisen musiikkiohjelman aikana opitaan mm. laulun hengitystekniikkaa, pop-kappaleiden säveltämistä, kitaran efektien käyttöä ja kuoronjohtamista. Jazzpianisti Iiro Rantalan vieraina pistäytyvät suomalaisen musiikkimaailman huiput säveltäjä Kimmo Hakolasta hevikitaristi Alexi Laihoon. Maestro Rantala nähdään ja kuullaan sarjan aikana loistavissa duetoissa jokaisen vieraan kanssa. Pitkään oppimäärään voi palata Areenassa, missä kesän kurssimateriaalit ovat yhä kerrattavissa.

Oletko aina ihmetellyt miten orkesterin partituuria luetaan? Kuinka haitarin palje toimii? Miten tähtikitaristit harjoittelivat ennen kuin heistä tuli soittimensa mestareita? Nämä, ja kaikki muutkin asiat selviävät Iiron musiikkiluokalla.

Tervetuloa pulpettiin!

Iiron musiikkiluokka Teemalla keskiviikkoisin klo 20

30.11. Laulu apuopettajina Veera Railio, Frederik ja Petri Bäckström

7.12. Sävel ja sanat apuopettajina Kimmo Hakola, Heikki Salo, Iivari Suosalo, Ida Paul ja Kalle Lindroth

14.12. Johtaminen apuopettajina Marjukka Riihimäki & Grex Musicus -kuoro, Patrick Furu, Lenni-Kalle Taipale ja Marzi Nyman

21.12. Haitari apuopettajina Maria Kalaniemi, Niko Kumpuvaara ja Pedro Hietanen

28.12. Kitara apuopettajina Alexi Laiho, Erja Lyytinen, Juha Björninen ja Juha Torvinen

Kommentit
 • KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  KPKO:n iskevä juhlajulkaisu osoittaa orkesterin vahvuudet

  Äänitysprojektien toteuttaminen pandemiaolosuhteissa ei useimmiten ole ihan suoraviivainen prosessi. Tämän sai omakohtaisesti todeta myös 50-vuotisjuhlavuottaan viettävä Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri. Lykkäyksistä huolimatta saatiin ensimmäinen julkaisu uuden taiteellisen johtajan viulisti Malin Bromanin kanssa tehtyä.

 • Eero Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Hämeenniemen improvisaatioissa on luonnetta ja syvyyttä

  Säveltäjä Eero Hämeenniemen (s. 1951) itsenäisen ajattelun tulokset ovat viime vuosikymmenten aikana löytäneet muotonsa niin soivassa ja kuin kirjallisessakin muodossa. Tällä kertaa puhuu muusikko Hämeenniemi, jonka pianoimprovisaatiot heijastelevat muun muassa jazz-, gospel-, barokki- ja karnaattista musiikkia.

 • Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

  Säveltäjä Erkki Melartinin (1875–1937) musiikkia ei äänitteillä tai konsertiohjelmistoissa liian usein vastaan tule. Tämä on tietysti harmillista, koska Melartinin herkkävireistä äänistöä kuulisi mielellään enemmänkin. Melartin hehkui etenkin orkesterisäveltäjänä, mutta muutakin kiinnostavaa hänen tuotannostaan löytyy.

 • Seitakuoro juhlii ensitaltoinneilla

  Seitakuoro juhlistaa neljällä uudella ensitaltoinnilla

  Rovaniemellä toimiva Seitakuoro on yksi pohjoisen tärkeistä kulttuuritoimijoista ja lappilaisen identiteetin ylläpitäjistä. Kadri Joametsin johtaman kokoonpanon uusin julkaisu huipentaa kymmenen vuotta sitten alkaneen Lappi-trilogian. Edeltävillä levyillä soi pääosin vuosien varrella kuoron konserteissa tutuksi tullut ohjelmisto.