Hyppää pääsisältöön

Pete Parkkonen voitti Tähdet, tähdet -kisan, mutta jotain puuttuu yhä – tuleeko kivasta naapurinpojasta ikinä supertähteä?

Pete Parkkonen on nähty telkkarissa kolmessa eri kilpailussa. Se on enemmän tv-aikaa kuin monella muulla muusikolla, mutta silti Parkkonen ei kuulu vielä Suomen eturivin artisteihin.

Pete Parkkonen Tähdet, tähdet -finaalissa. // Kuva: Silja Annila

Studiossa on jännitystä, kun yleisö odottaa Tähdet, tähdet -ohjelman tuloksia. Kun voittajaksi julistetaan Pete Parkkonen, yleisö puhkeaa villeihin suosionosoituksiin, mutta artisti itse hymyilee vaatimattomasti. Laulaja päästää yhden riemunkarjahduksen, jonka jälkeen hän ottaa vastaa onnitteluhalit kilpakumppaneiltaan.

Parkkonen on voittaessaankin oma itsensä: myhäilevä naapurinpoika, joka sattuu olemaan musiikillisesti äärimmäisen lahjakas.

MTV:lla nähty Tähdet, tähdet on herättänyt monet pohtimaan Pete Parkkosen uraa. Artisti oli alusta lähtien kisan voittajasuosikki, sillä hän hurmasi jo ensimmäisessä jaksossa Bruno Marsin ja Mark Ronsonin Uptown Funk -tulkinnalla. Parkkonen onnistui päihittämään kisassa muun muassa nuorisoidolit Benjaminin ja Evelinan, ja finaalissa taakse jäi soul-laulaja Johanna Försti.

Kaikki siis tietävät Pete Parkkosen, mutta kuka artisti todella on? Miksei laulaja ole jo isompi stara Suomessa?

Parkkosen taidot ja uran suunta nousivat isoksi puheenaiheeksi etenkin marraskuun alussa. Kun artisti veti hevijaksossa W.A.S.P:n hitin I Wanna Be Somebody, tuomaristoon kuuluva Maria Veitola alkoi pohtia, miksei laulaja ole jo supertähti.

Veitolan mukaan Parkkosella olisi kaikki, mitä tähteyteen vaaditaan.

- Sä olet taitava kaikessa mitä teet ja näytät hyvältä. Sulla on kuitenkin aika kauan uraa takana. Haluaisin tietää, mitä sulta oikein puuttuu, Veitola tykitti.

Veitolan puheissa on pointtia: Parkkonen on julkaissut kolme sooloalbumia ja saanut ruutuaikaa enemmän kuin moni muu muusikko. 26-vuotias artisti ponnahti julkisuuteen Idols-kilpailusta vuonna 2008, vasta 18-vuotiaana. Myöhemmin vuonna 2014 hän valloitti jälleen suomalaiset olohuoneet osallistuessaan Tanssii tähtien kanssa -kilpailuun. Parkkonen voitti skaban. Nyt artisti on loistanut Tähdet, tähdet -ohjelmassa viikko toisensa jälkeen.

Eikä vain se ruutuaika. Naapurinpoikamaisuus karisee, kun Parkkonen pääsee lavalle. Tähdet, tähdet -finaalissa Parkkonen avaa show’n jälleen Uptown Funkilla, ja studioyleisö on aivan myyty. Parkkonen tanssii, laulaa ja flirttailee niin hurmaavasti, että sen luulisi kantautuvan kotikatsomoihin asti. Mutta kun esitys loppuu, hän on jälleen se sama mukava naapurinpoika, joka myhäillen odottaa tuomariston palautetta esityksestään.

Parkkonen ei ole ainoastaan taitava laulamaan, vaan myös hyvännäköinen ja mukava. Haastatteluissa hän ei leveile, vaan on helposti lähestyttävä ja mukava. Eikö tässä ole kasassa lähes täydellinen paketti?

Benjamin, Antti Ketonen ja Arttu Wiskari onnittelevat Pete Parkkosta Tähdet, tähdet -finaalissa. // Kuva: Silja Annila

Mikä on se Pete Parkkosen oma juttu?

Pete Parkkonen on monipuolisen taitava artisti. Vähän samalla tavalla kuin Saara Aalto, joka nyt säkenöi Britannian X Factorissa neljän parhaan joukossa. Parkkonen on Aallon tapaan kokeillut monia juttuja, mutta mikään niistä ei ole lyönyt aiemmin läpi valtavirrassa.

Idolsin jälkeen Parkkonen levytti ensin rockia englanniksi, sitten poprockia suomeksi. Viimeisimpänä artisti on julkaissut kaksi herkkää elektropop-sinkkua, Mitä mä teen ja Kohta sataa. Ensimmäinen on otettu vastaan todella hyvin: Mitä mä teen -biisiä on kuunneltu Spotifyssa yli 4 miljoonaa kertaa.

Kappaleella fiittaa JVG, joka on antanut Parkkoselle kovaa nostetta musiikillaan. Parkkonen on päässyt fiittaamaan rapduon hiteille ja esiintymään kaksikon kanssa Suomen suurimmilla lavoilla.

Artisti tuo tutut räppärit myös Tähdet, tähdet -finaaliin.

- Jos tässä maassa pääsee tekemään juttuja JVG:n kanssa, silloin on jo todella korkealla, tuomari Juhani Merimaa toteaa Mitä mä teen -esityksen jälkeen.

Olisiko se Veitolan peräänkuuluttama puuttuva palanen siis nyt löytynyt? Kenties Parkkoselta puuttuivat aiemmin ympäriltä oikeat ihmiset, jotka johdattavat muusikon oman juttunsa luo.

Kiva jätkä jumiutuu helposti fiittaajaksi

Maria Veitola ei päästä Parkkosta finaalissakaan helpolla. Viimeisen Bed Of Roses -vedon jälkeen suorapuheinen tuomari alkaa pohtia, onko artisti liian lahjakas Suomen musiikkipiireihin.

- Englanti sopii sulle laulukielenä paljon paremmin. Mä todella toivon, että joku lähtisi viemään sua ulkomaille, Veitola sanoo.

Veitola jatkaa Parkkosen uran ruotimista kisan ratkettua. Tuomarin mukaan lahjakkaaltakin ihmiseltä vaaditaan paljon rohkeutta ja uskaliaisuutta tavoitella tähteyttä.

"Mä todella toivon, että joku lähtisi viemään Peteä ulkomaille."― Maria Veitola

- Mulle on edelleen mysteeri, onko Petellä kirkas visio tulevaisuudestaan. Kaikista tärkeintä on, että tietää itse, mitä tekee, Veitola pohtii.

- Ja jos olet mukava naapurinpoika, ei kukaan pidä sun puolia. Silloin on myös vaara jäädä kivaksi fiittaajaksi, jonka kanssa on mukavaa hengata, tuomari jatkaa.

Voiton jälkeen haastattelussa Parkkonen myhäilee tuttuun tapaansa. Artisti ei lähde spekuloimaan villisti tulevaisuuttaan, eivätkä Veitolan pohdinnat tunnu hetkauttavan. Parkkonen on onnellinen uusien sinkkujensa menestyksestä, ja vakuuttaa, että urasuunnitelma on mielessä. Neljäs levy on tuloillaan, ja siitä tulee laulajan mukaan loistava.

- En mä sulje mitään pois, ulkomaan uraakaan, Parkkonen sanoo.

Ja Tähdet, tähdet -finaalissa Parkkonen osoittaa, että hänestä olisi maailmantähdeksi. Uptown Funk svengaa ja Bed of Roses -balladi liikuttaa. Mitä tahansa Parkkonen laulaakin, se on aina täysin uskottavaa. Kaikista uskottavimmalta kuulostaa Parkkosen finaalissa esittämä oma kappale, joka tuntuu jopa piinaavaan henkilökohtaiselta monella tasolla. Mitä mä teen on toki rakkauslaulu, mutta kuulostaa nyt myös kuvaukselta Parkkosen uran suunnasta. Mitä hän tekee seuraavaksi?

Vaikka Parkkosen lavakarisma on vakuuttavaa, Tähdet, tähdet -finaalista jää kuitenkin päällimmäiseksi tunne siitä, että ai vitsi, onpa se Pete sitten kiva poika.

Lue myös:

Pete Parkkonen ihastuttaa Tähdet, tähdet -ohjelmassa – miksei hänestä ole vielä tullut supertähteä?

Pete Parkkonen on esiintynyt Suomen isoimmille yleisöille ilman omia biisejä – nyt uusi kappale on vihdoin ulkona

Pete Parkkonen yllätysfiitistään: Roope Salminen soitti mulle madafakin darrassa