Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Nosteessa radio pääkuva

YleX Nosteessa: Esittelyssä Myllykoski-yhtye, jonka kaikki muut biisit menivät uusiksi yhden mahtavan kappaleen vuoksi

YleX:n Uuden musiikin ohjelmien musatoimittajat Anne Lainto ja Venla Kokkonen valitsevat viikoittain soittoon yhden bändin tai artistin, jolla ei vielä ole levytyssopimusta. Tällä viikolla vuorossa on Myllykoski.

Myllykoski luottaa bändimeininkiin. // Kuva: Promokuva

Myllykoski-nimi tulee bändin keulahahmon ja biisintekijän Ville Myllykosken melkein rock-uskottavasta sukunimestä.

YleX kommentoi:

- Tänä vuonna perustettu helsinkiläisyhtye Myllykoski kohkaa tiensä musiikilliseen tajuntaamme perinteikkäällä popahtavalla suomirockilla, joka onnistuu kuitenkin nykypäivän varsin koneellisessa äänimaisemassa kuulostamaan raikkaalta.

- Ajan henkeä peilaava Jengin pitäis enempi -biisi muistuttaa ärsyttävyyteen asti kaikista niistä asioista, joita meidän pitäisi tehdä enemmän - oli kyseessä sitten terveydestä huolehtiminen, sivistyneisyyden esiin tuominen tai vaikkapa blogitrendien soveltaminen omaan elämään. Myllykosken ensimmäistä keikkaa saamme odottaa vielä ensi kevääseen, mutta Jengin pitäis enempi -kappaleen menevyyden ja sen musiikkivideon energisyyden perusteella ennustamme menevää livemeininkiä.

Haastattelussa Myllykoski

Mikä sai teidät aloittamaan musiikin tekemisen?

- Oon jo pidemmän aikaa haaveillut omasta bändistä, jonka kanssa tehdä jotain uutta ja omaa, joten laitoin näistä hyviksi tyypeiksi ja huippumuusikoiksi tiedetyistä kavereista bändin kasaan. Tässä ajassa on paljon sellaista, joka inspiroi tekemään tällaista suoraviivaista aikalaisrokkia pienellä sarkasmilla, mutta silti ihan täysiä ja tosissaan.

- Ammennan maailmantuskaani, yleistä turhautumistani, sekä esiintymisvimmaani biiseihin, jotka sitten yhdessä bändin kanssa sovitetaan. Pääsen elämään myöhäistä teini-ikääni, riehumaan ja kapinoimaan ja pojat pääsee soittamaan rokkia, keulahahmo Ville Myllykoski kommentoi.

Mitkä ovat tähänastisen uran suurimmat saavutukset?

- Jengin pitäis enempi -singlen ja musavideon julkaisu ja sen saama huikea vastaanotto niin somessa, Soundissa kuin YleX:ssäkin.

Mitä ilman ette keikkaile?

- Setillinen sairaan tiukkoja biisejä olisi varmaa hyvä olla. Ja pian onkin. Joten ei ole esteitä keikkailla.

Millainen tyyppi voisi innostua musiikistanne?

- Sellainen, joka syttyy hyvän rockbändin vimmaiselle kauhkoomiselle ja osaa suhtautua itseensä ja elämään sopivasti huumorilla. Tai toisaalta sellainen kiireinen, vääjäämättä kohti aikuisuutta valuva, noin 20 – 35 -vuotias kaupunkilaisihminen, joka aina välillä jonkun hyvän erikoisoluen äärellä melkein pysähtyy miettimään, mitä täällä ylipäätään oikein tapahtuu.

Jos Jengin pitäis enempi soisi elokuvassa, mitä kohtauksessa tapahtuisi?

- Jengi kiirehtisi Helsingin Kallioon frendin teemabileisiin ja matkalla sattuisi kaikenlaisia pieniä vastoinkäymisiä.

Miten Jengin pitäis enempi syntyi?

- Olen  Snapchatissa länkyttänyt aika paljon tuollaista jengin pitäis enempi -läppää jo varmaan vuoden. Tulin sitten siinä yöllä kelanneeksi, että no niin no – tässähän on oikeastaan valmis teksti-idea, tartunpa tähän. Aamulla kirjoitin tekstin, keksin riffin ja äänitin sinne päin -bändidemon. Kokeiltiin biisiä illalla treeneissä ja homma nasahti heti kohdilleen. Itse asiassa niin hyvin, että kaikki muut biisit menivät uusiksi. Studiossa tehtiin tämä käytännössä livenä ja kuvattiin musavideokin samoissa sessioissa.

Onko sinusta Nosteessa-artistiksi? Lähetä demo musatoimittajille täältä!