Hyppää pääsisältöön

Digitreenit: Näin jäljität kadonneen puhelimesi

Tekstit: Laite kateissa?, Digitreenit, yle.fi/oppiminen. Kuvassa kännykkä ulkona pöydällä.
Tekstit: Laite kateissa?, Digitreenit, yle.fi/oppiminen. Kuvassa kännykkä ulkona pöydällä. Kuva: Yle / Aaron Burden, Unsplash (CC0) Digitreenit,paikannus

Jäikö puhelin työpaikalle vai putosiko se kenties bussiin? Vai epäiletkö, että se on varastettu? Kadonneen kännykän käytön voit estää ottamalla yhteyttä operaattoriin joko puhelimitse tai operaattorin nettisivuillla. Kadonnut puhelin on mahdollista myös paikantaa tietokoneella tai toisella puhelimella.

Kadonneen Android-puhelimen paikannus

Android-puhelimen paikannuksen voi tehdä tällä sivulla.

Kirjaudu sinne omalla Google-käyttäjätililläsi ja näet puhelimesi sijainnin kartalla. Toiminto edellyttää että puhelimen sijaintipalvelu on kytketty päälle. Sijaintipalvelun saa päälle puhelimen asetuksista.

Jos sijaintipalvelu on pois käytöstä, mutta tiedät puhelimen olevan jossakin lähistollä, niin siihen voi soittaa ja puhelin hälyttää, vaikka se olisikin äänettömällä.

Tällä sivulla voit myös lukita (Lukitse/Lock) puhelimen välittömästi antamalla sille uuden salasanan.

Jos pelkäät puhelimen sisällön päätymistä vääriin käsiin, niin voit tyhjentää laitteen muistin Tyhjennä-komennolla (Erase).

Kädet näppäilemässä älypuhelinta.
Kadonneen puhelimen paikannus onnistuu, jos puhelimesta on kytketty sijaintipalvelu päälle. Kädet näppäilemässä älypuhelinta. Kuva: Janne Lindroos / Yle Facebook,kahvilat,matkapuhelimet,kädet,Puhelin,älypuhelimet,Bergga

Kadonneen iPhone-puhelimen jäljitys

iPhonen löytää samalla tavalla kirjautumalla tietokoneella tai toisella Applen laitteella sisälle tähän osoitteeseen ja klikkaamalla Etsi iPhoneni-toimintoa.

Kartalta näet puhelimen sijainnin ja voit etälukita laitteen Kadonnut-tilan avulla. Lisää ohjeita löytyy täältä.

Liittymällä Perhejako-ryhmään voit kertoa sijaintisi myös muille perheenjäsenille. Voitte myös auttaa toisianne kadonneen laitteen paikantamisessa.

Windows-puhelimen paikannus

Windows-puhelimen löytämiseksi löydät apua täältä.

Digitreeneissä voit opetella arjessa hyödyllisiä digitaitoja – verkon hakuvinkeistä tietokoneen näppäinkomentoihin. Pääset mukaan Yle Oppimisen Digitreenit Facebook -ryhmässä tai Twitterissä aihetunnisteella #digitreenit.

Muokkaukset:
28.4.17: Poistettu otsikosta järjestysnumero.
22.6.17: Lopun yleislauseen sanamuoto.
25.8.17 ja 27.10.17: Pääkuvaan uusi pohja.
16.4.2018 Otsikko päivitetty
27.9.2018 ingressi päivitetty ja lisätty kuva

Digitreenit

Keskustele