Hyppää pääsisältöön

Osaatko näppäinkomennot? Loppuiko muisti? – Testaa digitaitosi

Tekstit: Digitreenit, Testaa digitaitosi 1, yle.fi/oppiminen. Valokuvassa mies istuu kannettavalla tietokoneella.
Tekstit: Digitreenit, Testaa digitaitosi 1, yle.fi/oppiminen. Valokuvassa mies istuu kannettavalla tietokoneella. Kuva: Miro Johansson, Yle. Valokuva: Alex Kotliarskyi. Digitreenit,digitaidot

Digitaalisuus on kaikkialla: kouluissa, työpaikoilla ja kotona. Älylaitteet yleistyvät ja palvelut siirtyvät sähköisiksi, joten 2000-luvulla ei enää pärjää ilman digitaitoja. Yle Oppimisen Digitreenit auttaa: Tervetuloa mukaan!

Aloita näin

Tervetuloa mukaan!

Digitreenit - Testaa digitaitosi

Hallitsetko hakukoneen käytön? Tunnistatko turvatun verkkoyhteyden? Testaa kymmenellä kysymyksellä, millainen it-velho olet.

Ennen kuin aloitetaan, kerro meille ikäsi.

Testaa taitosi myös hieman haastavammassa Digitaitotesti 2:ssa!Digitreenit auttavat oppimaan arjen digitaitoja. Näissä treeneissä ei nostella isoja painoja, eli emme opeta koodariksi tai taulukkolaskentavelhoksi.

Digitreenit tehdään pienillä painoilla, arjen digiahdistusta helpottamaan. Aiheita ovat muun muassa:

Täältä löydät kaikki Digitreenit.

Digitreeneihin pääset mukaan myös Yle Oppimisen Facebook-ryhmässä tai Twitterissä aihetunnisteella #digitreenit.

Muokkaukset:
11.10.17 Otsikko ja pääkuvan pohja vaihdettu. Lisätty linkki Digitaitotesti 2:een.
2.11.17: Lisäyksiä kahden kysymyksen vastauksiin: Kysymys 4/10: Voit myös käyttää näppäinkomentoa Ctrl + shift + v. Se lisää tekstin ilman muotoilua. Kysymys 8/10: Google lopetti Top developer -merkkien käytön kesällä 2017.

Digitreenit

Kommentit
 • Nettiä ikä kaikki -kampanja lähtee syksyllä kirjastokiertueelle

  Nettiä ikä kaikki -kiertue opastaa kansalaisia verkkoon.

  Nettiä ikä kaikki – iloa digistä -kiertue jalkautuu elo-syyskuussa kymmenelle paikkakunnalle ympäri Suomen. Jokaisella paikkakunnalla nähdään Ylestä tuttuja kasvoja, jotka opastavat muun muassa Yle Areenan käyttöön. Yle lähtee kiertueelle yhteistyökumppaneinien kanssa. Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

 • Nettiä ikä kaikki: vinkkejä ja apuja digitaitoihin – tule mukaan!

  Opeta ikäihmiselle digitaito ja autetaan kaikki verkkoon.

  Nettiä ikä kaikki -kampanja haastaa kaikki suomalaiset auttamaan niitä, jotka ovat vaarassa pudota digikelkasta. Suomessa on jopa miljoona ihmistä, joiden digitaidoissa on parantamisen varaa. Opeta vanhemmillesi, isovanhemmillesi tai vaikka naapurillesi arkea helpottava digitaito ja kirjatkaa se yhdessä kampanjan haastesivulle 13.8. alkaen. Pidetään kaikki sukupolvet yhdessä verkossa!

 • Digitreenit: Sähköinen perhekalenteri on helppo luoda ja jakaa

  Näin teet perheelle yhteisen kalenterin nettiin.

  Perinteiseen paperiseen seinäkalenteriin on helppo tehdä merkintöjä, mutta se ei kulje mukana eikä siihen muista aina merkitä omassa kalenterissa olevaa menoa. Silloin apuun tulee sähköinen kalenteri, jonka voi helposti jakaa kaikille perheenjäsenille.