Hyppää pääsisältöön

Churchillin salaisuus

Brittiläinen draamaelokuva kertoo Winston Churchillin elämästä sairauskohtaluksen jälkeen.
Pääministeri Winston Churchillin roolissa nähdään Michael Gambon. Brittiläinen draamaelokuva kertoo Winston Churchillin elämästä sairauskohtaluksen jälkeen. yle tv1

TV1 sunnuntaina 1.1.2017 klo 18.15 - 19.55
Yle Areenassa 30 päivän ajan

Kesä 1953. Iso-Britannian pääministeri Winston Churchill saa sairauskohtauksen kesken Downing Streetillä pidettävien illalliskutsujen.

Brittiläinen draamaelokuva kertoo Churchillin elämästä aivohalvauksen jälkeen, hänen toipumisestaan ja paluustaan takaisin pääministeriksi.

Konkaripolitiikon roolin näyttelee Michael Gambon.

Skandaalia pakoon

Pääministeri Winston Churchill on elokuvassa jo lähes 80-vuotias, mutta yhä tiukasti kiinni vallankahvassa. Hän aikoo pelastaa maailma vielä kerran, nyt kylmän sodan kynnykseltä.

Lähipiiri on kauhuissaan. Uutinen Churchillin terveyden romahtamisesta tietäisi skandaalia, ja seuraajan valinnasta syntyisi valtava hämminki.

Pääministerin loppuun saakka lojaali puoliso Clementine (Lindsay Duncan) sekä lähimmät poliittiset avustajat vievät yhä heikkenevän pääministerin maaseutukotiinsa toipumaan. Lääkäri sekä hoitaja Millie Appleyard (Romola Garai) yrittävät pelastaa Churchillin hengen.

Yhteinen salaisuus

Churchillin omistautuminen poliitiikalle on jättänyt hänen perheensä varjoon, ja aikuiset lapset kipuilevat isän sairasvuoteen ääressä kukin tavallaan.

Onko politiikalle antautumisen hinta ollut liian kova, sillä perheellä on salaisuus josta ei koskaan puhuta. Voiko totuutta väistää loputtomiin?

Pääosissa nähdään myös muun muassa Patrick Kennedy, Bill Paterson ja Mathew Macfadyen.

Churchill’s Secret. Jonathan Smithin kirjan The Churchill Secret: KBO pohjalta käsikirjoitukseksi sovittanut Stewart Harcourt. Ohjaus: Charles Sturridge. Tuotanto: Daybreak Pictures, Britannia, 2016.

Kommentit
  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.