Hyppää pääsisältöön

Bloggari Jasmin Kauko: Emme ole koskaan laskeneet, minkä verran kukin tuo perheeseen rahaa

Jasmine Kauko
Jasmine Kauko Kuva: Toni Kauko marja hintikka live

Munakoisoni ja minä -blogia luotsaava Jasmin Kauko jakaa kaikki rahat ja lainat tasan puolisonsa kanssa. Kaukon mukaan systeemi on vapauttava, oikeudenmukainen ja arkea helpottava. Järjestelyn ansiosta pariskunnan ei ole myöskään koskaan tarvinnut riidellä rahasta. Jasmin Kauko on MHL:n viikon tähtibloggarina TV2:lla maanantaina 5.12. klo 21.00. Aiheena on Mun rahat ei oo sun rahat.

Nimi... Jasmin Kauko.

Perhetilanne... Naimisissa, 3,5-vuotias tytär.

Vanhempana olen... (Yli)huolehtivainen ja vaistonvarainen.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on... Läsnäololla pääsee pitkälle silloin, kun kaikki muut kasvatusperiaatteet lakoavat arjen kaaoksessa.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Vastuu. Kaikki mitä teet, vaikuttaa tavalla tai toisella lapseen. Aivan kaikki.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä... Siivoushifistelystä. Tiskipöydän hinkkaus kiireessä on aivan turhaa, se jää läikikkääksi kuitenkin.

Menetän hermoni kun... On kiire ja kaikki tavarani ovat kadoksissa toisten jäljiltä. Eritoten silloin, kun auton avaimet todennäköisimmin ovat tynnyrin kokoisessa lelulaatikossa. Ja lelulaatikkokin on hukassa.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen... Saat karkin, jos teet nyt sen kakan pottaan (ja äkkiä).

Silloin kun lapsi ei näe... Siilaan lautaseltani pahanmakuiset parsakaalit roskikseen.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Poltan puolisoltani salaa takapihalla tupakan ja kuuntelen Vesa-Matti Loirin runoja.

Ärsyttävintä lapsissa on... Viattoman vanhemman pussiinpuhumisen taito.

Hauskinta lasten kanssa on... Hullutella ja hassutella niin että taivas raikaa, ja sen jälkeen mennä räkä poskilla sivistyneeseen ravintolaan kaksin lounaalle.

Vanhempana minua pelottaa eniten... Kaiken menettäminen.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.