Hyppää pääsisältöön

Ex-huippujuoksija Wilson Kirwa: Kun on kiire, luovun huonoista tunteista ja turhautumista

Wilson Kirwa
Wilson Kirwa Kuva: Wilson Kirwa marja hintikka live,Marja Hintikka Live

Parikymmentä vuotta sitten WIlson Kirwa tuli Keniasta Suomeen muovikassissaan kolme t-paitaa. Alku ei ollut helppo, mutta tätä miestä ei helpolla lannisteta: hän noudattaa elämässään äitinsä kehotusta mennä aina eteenpäin, vaikka sitten ryömien. Eikä Kirwan tarvinnut pitkään rymiä, vaan hänen juoksijanuransa lähti pian lentoon. Viime vuosina Kirwa on kiertänyt ympäri Suomea puhumassa elämänfilosofiastaan ja menestymisestä niin päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa kuin yrityksissäkin. Lahdessa asuva perhe pärjää taloudellisesti hyvin eikä Kirwa haaveile rikkauksista – ainakaan itselleen. Wilson Kirwa on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:lla maanantaina 5.12. klo 21, kun puhutaan perheiden rahanjaosta.

Nimi: Wilson Kipchumba Kirwa.

Perhetilanne: Aviopuoliso, kaksi lasta ja Lucky-koira.

Vanhempana olen... Positiivinen, hauska, läsnäoleva, rohkea, anteeksiantava, utelias, inhimillinen, rakastava sekä välillä tiukka ja välillä en.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Olla itse esimerkkinä, opettaa, rohkaista, kannustaa ja tukee aidosti kaikkea mikä kiinnostaa.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt... Kuinka lapsen elämä muistuttaa. mitä elämä tarkoittaa aikuiselle.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Huonoista tunteista ja turhautumista.

Menetän hermoni kun… Kuulen, että lapsellani on joku ongelma enkä ole paikalla auttamassa.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen... Että isin täytyy lähteä takaisin Afrikkaan savimajaan, enkä tule takaisin kotiin.

Silloin kun lapsi ei näe… Uskallan itkeä.

Kun saan lapset illalla nukkumaan... Olen hetken rauhassa ja voin hypätä rouva selkään ja tehdä kaikki mitä huvittaa!.

Ärsyttävintä lapsissa on… Kuinka he toistavat monta kertaa samaa asiaa ja kokeilevat rajoja joka ikinen hetki.

Hauskinta lasten kanssa on… Kaikki projektit sitten kun on valmiita.

Vanhemmuudessa minua pelottaa eniten…. Sairaudet, onnettomuudet ja pahat teot.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.