Hyppää pääsisältöön

Juho Kuosmasen Taulukauppiaat ja Hevoshullu

Taulukauppiaat, yletv1
Teppo Manner ja Auli Mantila elokuvassa Taulukauppiaat Taulukauppiaat, yletv1 taulukauppiaat

Teema esittää itsenäisyyspäivänä kaksi Juho Kuosmasen ohjaamaa elokuvaa: lyhytelokuvan Hevoshullu ja tunnin mittaisen draaman Taulukauppiaat.
Teemalla tiistaina 6.12. klo 17.20 alkaen. Taulukauppiaat Areenassa 7 päivää, Hevoshullu Areenassa 30 päivää

Juho Kuosmasen Hymyilevä mies voitti keväällä 2016 Cannesin Un certain regard -sarjan. Kuosmanen on menestynyt Cannesissa ennenkin: vuonna 2011 hänen vielä opiskelijana ohjaamansa tunnin mittainen draama Taulukauppiaat sai Cannesin Cinéfondation-kilpailun parhaan opiskelijaelokuvan palkinnon. Taulukauppiaat oli myös ehdolla viiden Jussi-palkinnon saajaksi.

Taulukauppiaat-elokuvan päähenkilö Toni on ensimmäisessä työpaikassaan maisemamaalarin ja kauppamiehen autokuskina myymässä tauluja laman koettelemille syrjä-Suomen pk-yrityksille. Joulu on jo ovella, mutta kauppa ei vaan käy. Yhteistyökin rakoilee ja koko ajan palelee, mutta ei se mitään. Suurin ongelma on nimittäin orastava ystävyys. Pääosissa nähdään Auli Mantila, Teppo Manner ja Tuomas Airola.

Alkukuvana nähdään tavattoman herkkä lyhytkomedia Hevoshullu, jossa nuori tyttö osallistuu paikalliseen kykyjenetsintäkilpailuun veljensä rohkaisemana. Elokuva on kuvattu Kuosmasen kotikaupungissa Kokkolassa, Ykspihlajan työväentalolla.

Molemmat elokuvat on kuvannut J-P Passi.

Taulukauppiaat on saanut tv-ensi-iltansa TV1:n Kotikatsomossa vuonna 2011 ja Hevoshullu Teemalla lyhytelokuvien yössä vuonna 2014.

  • Hevoshullu, Suomi 2013. O: Juho Kuosmanen. N: Anna Airola, Aaro Airola.
  • Taulukauppiaat, Suomi 2010. O: Juho Kuosmanen. N: Auli Mantila, Teppo Manner ja Tuomas Airola

Lue lisää:

Heistä puhutaan vielä!

KulttuuriCocktail seuraa Cannes-palkittua elokuvaohjaaja Juho Kuosmasta, jolla on ollut hurja vuosi. Myöhemmin joulukuussa KC:ssa nähdään muusikot Jukka Nousiainen ja Mara Balls, animaattori CHRZU ja taiteilijaperhe Pekka, Teija ja Iisakki Isorättyä.

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa