Hyppää pääsisältöön

Metten joulu

Mette Blomsterberg keittiössä.
Mette Blomsterberg tietää, miten luodaan makea ja ihana joulu. Mette Blomsterberg keittiössä. mette blomsterberg,Yle TV1

TV1 torstaisin 8. - 22.12.2016 klo 20.00 - 20.30
Yle Areenassa 30 päivää

Joulutunnelma syntyy huolellisella valmistelulla. Tanskalainen kondiittori Mette Blomsterberg jakaa kolmiosaisessa sarjassa parhaimmat reseptinsä ja näyttää, miten syntyvät kauniit koristeet.

Ensimmäisessä jaksossa joulun juhlavalmistelut alkavat. Mette valmistaa muun muassa inkiväärisuklaata ja kuplivaa glögiä. Kotikin saa ripauksen joulutunnelmaa kanelista ja appelsiineista valmistetuilla koristekransseilla.

Toisessa osassa Mette jatkaa juhlavalmisteluja. Luvassa on koristeltuja makeisia ja marsipaaniukkoja. Tunnelmaan virittäydytään valmistamalla myös joululahjapaperia ja lahjakortteja.

Viimeisessä jaksossa Mette leipoo juhlapöytään kirsikkajuustokakun sekä hunajapiparkakkuja, joita voi käyttää joulupöydässä myös paikkakortteina. Kauniit pöytäkoristeet syntyvät omenista ja sammalista.

Jul hos Mette Blomsterberg 1 - 3. Tuotanto: DR, Tanska, 2015. HD Sarja on esitetty edellisen kerran Yle Fem -kanavalla vuonna 2015.

Lisää ohjelmasta

  • Hartausohjelmissa kysellään toivoa ja lohdutusta Ukrainan tilanteeseen

    Television ja radion hartausohjelmissa rukoillaan rauhaa.

    Hartausohjelmissa rukoillaan rauhan puolesta ja etsitään rohkaisua levottomuuden keskelle. Ukrainan tilanne näkyy ja kuuluu lähipäivinä sekä televisio- ja radiojumalanpalveluksissa, aamu- ja iltahartauksissa että Pisara-ohjelmassa. Sunnuntaina 13.3. klo 10 lähetetään myös suorana Yle TV1:llä ekumeeninen ja uskontojen välinen Rauhanrukous Ukrainan puolesta.

  • Alkuvuoden hartausohjelmissa uskon pohdintaa ja postikortteja maailmalta

    Radion ja tv:n hartausohjelmissa toivoa sävelin ja sanoin.

    Vuoden 2022 alkupäivinä on tarjolla runsas kattaus hartausohjelmia. Televisiossa nähdään arkistojen kätköistä nostalginen jumalanpalveluslähetys Lakeuden Rististä. Loppiaisena pohditaan lähetystyötä Nojatuolikirkossa. Radiossa kuullaan mm. moderni Verkoston jumalanpalvelus Munkkiniemestä sekä eri-ikäisten yhteisöllinen radiomessu suorana Haapajärven kirkosta. Radiohartauksissa saadaan postikortteja maailmalta. Musiikkina jumalanpalveluslähetyksissä kuullaan niin kanteleen helkyntää kuin urkuja ja bändimusiikkia.