Hyppää pääsisältöön

Biisianalyysissä Rakas: Haloo Helsinki! -yhtyeen rohkea paluusingle on todella yllättävä ja kaukana tutuista rokkihiteistä

Rakas-niminen balladi herkistää Elli Haloon riipivän tulkinnan ansiosta.

Elli Haloo // Kuva: YleX / Katariina Salmi

Vihdoin! Haloo Helsinki! -yhtyeen vuoden tauko päättyy virallisesti tänään perjantaina, kun bändi julkaisee uuden sinkun, Rakas. Tänään julkistettiin myös yhtyeen paluukonsertti, joka järjestetään Tallinnan Saku Suurhallissa lauantaina 25.3.2017.

Suomen musiikkikentässä on ehtinyt tapahtua paljon vuoden aikana, kun Haloo Helsinki! on ladannut akkuja. Monet kotimaiset naisartistit ovat julkaisseet ansiokkaita levyjä, räppi on hallinnut soittolistoja ja samalla rock on loistanut poissaolollaan.

Kun haloot lähtivät lomalle, Suomen bändikenttään ja rokkimeininkiin jäi valtavan suuri aukko, jota kukaan ei ole onnistunut täyttämään. Nyt Haloo Helsinki! tekee paluun yllättäen jollain ihan muulla kuin rokkilekalla.

Rakas on nimittäin riipivä ja hauras balladi.

Se on rohkea, yllättävä ja erilainen ratkaisu, jonka Elli on sanoittanut ja kitaristi Leo säveltänyt. Voi kuitenkin olettaa, että niitä rokkihittejäkin on vielä tulossa. Bändi on moneen kertaan sanonut uskovansa edelleen albumikokonaisuuksiin, vaikka osa artisteista on jo luopunut koko ajatuksesta. Isojen teemojen ja kokonaisuuksien ajatteleminen erottaa Haloo Helsingin monista muista tämän hetken hittiyhtyeistä.

Rakas-kappale koskettaa syvältä Ellin riipivän tulkinnan ansiosta. Elli Haloosta on vuosien varrella kasvanut yksi merkittävimmistä tarinankertojista Suomessa. Tämän kappaleen myötä hän kertoo vaikean rakkaustarinan.

Rakas ollaan vaan hiljaa, katsellaan huojuvaa viljaa.

Rakas on lyriikoiden ja tuotannon vuoksi ajaton kappale, joka olisi voitu julkaista milloin tahansa. Aito bändisoundi kuulostaa kuitenkin juuri nyt raikkaalta kaiken konemusan ja räpin keskellä, biisin taustalla soivat komeasti torvet.

Kun tämä kappale soi radiossa, voi käydä niin, että aika moni haluaa pysäyttää auton ja vain keskittyä kuuntelemaan.

Haloo Helsinki! on kaikessa rauhassa tehnyt uutta musiikkia Hansa-nimisessä saksalaisstudiossa, jonka sisäilmasta on voinut haistella sellaisten legendojen tuoksuja kuin David Bowie ja Iggy Pop, jotka ovat äänittäneet kyseisessä paikassa aiemmin.

Kansainvälisestä meiningistä huolimatta Haloo Helsinki! tulkitsee edelleen hyvin suomalaisia tunteita.

Lisätty tieto paluukonsertista 2.12.

Lue myös:

Biisianalyysissä Sinuhe: Elastinen ja Cheek aloittavat Profeetat-saagansa täysosumalla

Biisianalyysissä Oo se kun oot: Sannin ja Paperi T:n muodostama lusikka on rakkauslaulu, jossa ei ole liikaa siirappia

Haloo Helsinki! äänittää uutta albumia Saksassa – julkaisi videon legendaarisesta studiosta

Haloo Helsingin paluusta leviää huhuja – päättyykö vuoden tauko 17. lokakuuta?