Hyppää pääsisältöön

Joulukalenteri Jäätävä seikkailu: ”Kuin olisi palannut kotiin Korvatunturille!”

Vuoden 2014 joulukalenteri Porokuiskaajan arvoitus saa jatkoa uudessa tarinassa Jäätävä seikkailu. Jaksot Kakkosella ja Yle Areenassa 1. – 24. joulukuuta. Haastattelussa koristetonttu Väinökkistä esittävä Ville Majamaa, jolla on mm. eräs roolityöhönsä liittyvä, suorastaan käsiä tärisyttävä paljastus…

Kaikki Jäätävän seikkailun keskeiset tekijät ovat samoja kuin Porokuiskaajan arvoituksessa kaksi vuotta sitten. Ohjauksesta vastaa Johanna Smith, käsikirjoituksesta Timo Parvela ja tuottamisesta Juuso Räsänen.

Mukana ovat myös tutut hahmot Sherlokkinen (Vesa Vierikko), Pirpana (Kreeta Salminen) ja Ylitonttu (Pirkka-Pekka Petelius). Uusia tonttuja ovat Jäätikkinen (Minttu Mustakallio) ja Kätevikkinen (Eero Ritala). Joulupukkia esittää puolestaan Esko Salminen.

Väinökkisen esittäjä Ville Majamaa myhäilee, että tähdet ja muut taivaankappaleet olivat joulukalenterissa enemmän kuin kohdillaan.

- Kuvausten alkaessa tuntui heti siltä kuin olisi palannut kotiin Korvatunturille. Ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia päästä takaisin mukavaan yhteishenkeen, joka syntyi jo Porokuiskaajan arvoituksessa.

Rennosta tunnelmasta Ville antaa erityistunnustuksen veijarimaisille konkareille.

- Petelius ja Vierikko olivat kuvauksissa aivan mahdottomia, eikä naurusta tosiaankaan ollut puutetta. Puhumattakaan siitä, kuinka mahtavalta ylipäätään tuntui tehdä töitä omien lapsuudensankareiden kanssa.

Joulukalenteri Jäätävä seikkailu ja hahmot Väinökkinen (Ville Majamaa), Sherlokkinen (Vesa Vierikko) ja Kätevikkinen (Eero Ritala).
Väinökkinen (Ville Majamaa), Sherlokkinen (Vesa Vierikko) ja Kätevikkinen (Eero Ritala) joutuvat omituisten tapahtumien . Joulukalenteri Jäätävä seikkailu ja hahmot Väinökkinen (Ville Majamaa), Sherlokkinen (Vesa Vierikko) ja Kätevikkinen (Eero Ritala). Kuva: Yle/Kari Pekonen joulukalenteri: jäätävä seikkailu,Yle TV2,Yle Areena,joulukalenteri (tv)

Samanlaisella kunnioituksella nuoremman polven näyttelijä suhtautuu Ylen joulukalentereihin, jotka ovat luoneet muistoja jo usean sukupolven ketjuun.

- Päästyäni mukaan Porokuiskaajan arvoitukseen aloin muistella, kuinka merkittäviä Histamiini ja muut joulukalenterit olivat omassa lapsuudessani. Samalla tajusin, että mukana olemiseen sisältyy myös aika iso vastuu. Joulukalenteri vaikuttaa niin monien jouluun jollakin tavalla.

Tuon vaikutuksen Ville on saanut kokea jo monta kertaa – ja varsin yllättävissäkin tilanteissa.

- Kaikkein hauskin tunnistus tapahtui Kangasalan uimahallissa, jonne oli mennyt omien poikieni kanssa. Sinne lastenaltaaseen kertyi sitten useampi pieni silmäpari ympärille kyselemään, taisi olla peräti kahdeksan tyyppiä kerralla, päivittelee Ville.

Jäätävä seikkailu on jännittävämpi kuin Porokuiskaajan arvoitus – muttei kuitenkaan liikaa, vaan juuri sopivasti!

Ville kertoo olevansa ehdottomasti jouluihminen. Se helpotti toki Väinökkisenkin nahkoihin asettumisessa.

- Voisi ehkä sanoa, että Väinökkisen kanssa meillä on yhteistä myös suuri sydän. Ja tunnustettakoon, että oma tonttumaisuutenikin on välillä melkoista, joten siitäkin on ollut apua.

Joulun vietossa Ville perheineen luottaa perinteiden voimaan.

- Itselleni tunnelman tekevät jouluruokien tuoksu, kynttilät ja rauhallisuus, joka on pyrittävä löytämään edes niinä muutavina päivinä kun se on mahdollista. Aattona tuleva Joupukin kuumalinja on kyllä ollut vuosien varrella myös ihan ehdoton juttu.

Niin, entä se jutun alussa luvattu "käsiä tärisyttävä" paljastus? Haastattelun aikana käy ilmi, että koristetonttu Väinökkistä esittävä Ville Majamaa on aivan kammottavan kehno askartelija.

- Vaimo on hekottanut tälle asialle ihan katketakseen. En tosiaankaan ole käsistäni kätevä, joten kyse on kirjaimellisesti näyttelemisestä! Ja kyllä sopivat kuvakulmatkin on pitänyt ottaa käyttöön, jotta vaikutelma pysyisi riittävän uskottavana, Ville nauraa.

Lue myös: Joulukalenteri tavoittelee uusia katsojia: Yle Lapset ja nuoret - Suomen Pixar?

Kommentit

Yle TV2