Hyppää pääsisältöön

Luontovuoden kuvaushaasteen loppukiri alkaa!

Koollaasi talvihaasteen toisen viikon hienoimmista kuvista
Talvihaasteen toisen viikon parhaat kuvat Koollaasi talvihaasteen toisen viikon hienoimmista kuvista Kuva: @teemu_heinonen, @laizak, @jsalonen, @niiloi, @ruotsijuha ja @mikkopekkarinen luontovuosi

Talven kuvaushaaste on jatkunut haasteen toisella kuvausviikolla tasokkaana.

Luontovuoden kuvahaasteen viikon parhaat kuvat on valittu. Luontokuvaaja Konsta Punkka esittelee kuluneelta viikolta kuusi parasta otosta #uusiluontokuva-galleriasta.

Luontovuoden kuvahaaste etenee viimeiselle viikolle, joten nyt on loppukirin aika! Konsta kannustaa kaikkia kuvaamisesta kiinnostuneita kuvausspurttiin.

– Auringon nousu- ja laskuaikaan kannattaa ehdottomasti olla kameran kanssa liikenteessä. Omaa takapihaa tai lähimetsää kauemmas ei tarvitse edes välttämättä lähteä. Tällä hetkellä näyttää siltä, että #uusiluontokuva-näyttelystä on tulossa todella hieno, mutta vielä mahtuu kuvamateriaalia mukaan!Avaa Instagram postaus

– Tämä on ihan mielettömän siisti kuva! Mulla nousee niskavillat pystyyn kuvan hyytävästä tunnelmasta. Pyrstön ja siipien sulista loistaa valo kevyen harmaasti läpi, mutta rastaan muut piirteet on tyylikkäästi piilossa. Linnun ja sen liikkeen lisäksi mä kiinnitin huomiota tuohon lumiseen taustaan, joka näyttää ihan vesivärimaalaukselta.Avaa Instagram postaus

– Jäästä heittäytyvän valon taltiointi vaatii kuvaajalta taitoa ja vakaata kuvauskättä. Kuvassa on geometrinen asettelu ja taka-alan jääpuikot haihtuu pelkiksi ympyrän muotoisiksi valoheijastuksiksi.Avaa Instagram postaus

– Tässä on loistava esimerkki eläinkuvauksesta, jossa uskalletaan antaa liikkeelle tilaa. Rajaus on herkullinen, koska lentoon ponnistavasta linnusta jää jälkeen konkreettisesti hieman kallelleen heilahtava puu ja siitä sinkoilevat oksanpalaset. Tikan ominaispiirteet ja väritys sopivat passelisti yhteen etualalla olevan kuusen vihreyden kanssa.Avaa Instagram postaus

– Kuvassa on kolme näyttävää kerrosta: etualalle jäävän maaston kuorrutus, valon korostamat veistokselliset puut sekä kauniisti hohtava tähtitaivas. Kuvan valonlähteenä on luultavasti kuu, mutta rajauksen vuoksi näyttää aivan siltä, kuin kajo olisi tähtitaivaasta peräisin.Avaa Instagram postaus

– Mua naurattaa tämä kuva, koska jostain syystä korsiin kertyneet jääpalat muistuttaa ihan hattivatteja. Mä en itse kuvaa kovinkaan paljon makromaailmaa, mutta tällaisia kuvia katsoessa tekee mieli tarttua kameraan. Kuvassa on jännä tarkennus, koska syvyysvaikutelma liukuu etualan tummasta taka-alan kirkkaaseen ja vaaleaan. Yleensähän tämä asetelma on toisin päin.Avaa Instagram postaus

– Ei ehkä se perinteisin muotokuva, ja hyvä niin! Linnun hyörinä on taltioitu teknisesti hyvin ja samat värisävyt toistuvat sekä eläimessä että taustasta. Ainakin mun katse kohdistui ensimmäisenä linnun silmään, jonka jälkeen eläimen piirteet ja ympäristö rakentuvat osa kerrallaan kuvan ympärille.Luontovuodessa seurataan Suomen neljää vuodenaikaa amatööri- ja ammattilaisvalokuvaajien linssien läpi. Talven kuvaushaaste jatkuu sunnuntaihin 11.12. saakka. Omia kuvia voi jakaa haasteseen Instagramin puolella tagilla #uusiluontovuosi. Jos haluat osallistua haasteeseen lähettämällä kuvasi verkkosivujemme kautta, löytyy latausboksi täältä.

Uuden luontokuvan haasteeseen osallistuneista kuvista kootaan kaikille ilmainen näyttely Luontokeskus Haltiaan tammikuussa 2017.