Hyppää pääsisältöön

Puoli seiskan friikkipirtelö

Pirtelöitä rivissä.
Pirtelöitä rivissä. pirtelöt,puoli seitsemän

On hetkiä, kun tavallinen ei vain riitä.
Sillon keittiöön saapuvat freakyshaket, vapaasti suomennettuna friikkipirtelöt.
Nämä pirtelön ja jälkiruuan sekopäiset yhdistelmät ovat Australian lahja överiksi menevien jälkiruokien maailmalle.

Friikkipirtelön maistaminen on taitolaji.
Friikkipirtelön maistaminen on taitolaji. pirtelöt,Puoli seitsemän

Puoli seiskan suklainen friikkipirtelö


Tarvitset:

Neljä pientä tai kaksi isoa annosta

4 dl vaniljajäätelöä
4 dl maitoa
1 rkl sitruunamehua

Koristeluun:

Suklaista pähkinälevitettä
Kovaksi vatkattua kermavaahtoa, myös valmisvaahto käy hyvin
Mutakakun pala, pakasteesta löytyvät valmiskakut sopivat hyvin
Vaahtokarkkeja, isoja tai pieniä
Pretzel-snackseja
Suolatikkuja
Vohvelitötterö
Suklaakastiketta
Nonparelleja
Kookosrouhetta

Valmista pirtelö sekoittamalla jäätelö ja muut aineet esimerkiksi teho- tai sauvasekoittimella. Maitoa kannattaa lisätä jäätelön joukkoon vähitellen, näin saat pirtelöstä niin paksua kuin itse haluat.

Pirtelön kannattaa olla vähän tavallista paksumpaa, jotta koristeet eivät heti vajoa lasin sisälle.

Aloita annoksen kokoaminen koristelemalla lasi. Pidä kiinni lasin jalasta. Jos käytät kuvanmukaista pirtelömukia, niin pidä kiinni kahvasta. Levitä suklaalevitettä lastalla reilusti lasin suun ympärille. Levitettä saa olla reilu kerros, jotta herkut kiinnittyvät siihen tukevasti.

Painele pretzeleitä kiinni suklaalevitteeseen varovasti. Samaan syssyyn sopivat myös esimerkiksi nonparellit, suklaarouheet, kookosmurut ja vaahtokarkit.

Pirtelön valmistusta.
Pirtelön valmistusta. pirtelöt,Puoli seitsemän
Kaada pirtelö lasiin. Pilli kannattaa tuikata sekaan jo tässä vaiheessa, valmiiseen annokseen sitä ei välttämättä saa asetettua.

Pursota kermavaahtoa lasin reunaan asti ja kokoa loput täytteet vapaalla tyylillä pirtelön päälle. Jäätelötötterön voi hyvin täyttää vaahtokarkeilla, kermavaahdolla ja suklaakastikkeella.
Pirtelön viimeistelyä
Pirtelön viimeistelyä pirtelöt

Koristele valmis sekoboltsi-jälkkäri nonparelleilla ja suolatikuilla.


Tätä ohjetta voi muokata oman mielensä mukaan. Juoman voi maustaa marjoilla tai hedelmillä, kastikkeen vaihtaa vaikkapa toffeenmakuiseksi ja suklaakakun korvata donitsilla ja tikkarilla. Näiden herkkujen kanssa vain taivas on rajana.

Uusimmat sisällöt - Puoli Seitsemän