Hyppää pääsisältöön

Thomas

Lasse Pöysti (Thomas) ja Pentti Siimes (Tuomari) elokuvassa Thomas
Lasse Pöysti (Thomas) ja Pentti Siimes (Tuomari) Lasse Pöysti (Thomas) ja Pentti Siimes (Tuomari) elokuvassa Thomas Kuva: Silva Mysterium teeman elokuvat,Pentti Siimes,Lasse Pöysti

Pentti Siimeksen muistoksi nähdään vuonna 2008 valmistunut draama vanhasta miehestä, joka tekee tiliä elämästään.
Teema lauantaina 3.12. klo 15.35. Areenassa 7 päivää

Pentti Siimes (1929–2016) teki viimeisen elokuvaroolinsa Miika Soinin elokuvassa Thomas, joka perustuu norjalaisen Kjell Askildsenin novellikokoelmaan Thomas F:n viimeiset julkiset tunnustukset. Elokuvan nimiroolissa nähdään toinen saman ikäluokan tähti Lasse Pöysti ja kolmannessa keskeisessä roolissa Aarre Karén. Myös Mauri Heikkilän ura elokuvissa on alkanut jo 1950-luvulla, joskin pääosan elämäntyöstään hän on tehnyt teatterissa.

Minä olen vanha ja elämä on pitkä.

Elokuva kertoo vanhuudenpäiviään viettävästä miehestä nimeltä Thomas, joka elää vaatimatonta ja eristäytynyttä elämää kellarikerroksen asunnossaan seuranaan radio, shakkilauta ja vaimon valokuva. Ne harvat kerrat, kun Thomas poistuu asunnostaan ulkomaailmaan, hänen siellä kohtaamansa asiat muistuttavat häntä vanhuudesta, yksinäisyydestä ja menneestä elämästä, jota hän ei juurikaan haluaisi muistella. Thomasin on kuitenkin lopulta kohdattava menneisyytensä saadakseen loputtomalta tuntuva elämänsä valmiiksi.

Elokuva on saanut tv-ensi-iltansa TV1:n Kotikatsomossa vuonna 2008.

  • Thomas, Suomi 2008. O: Miika Soini. N: Lasse Pöysti, Pentti Siimes, Mauri Heikkilä, Aarre Karén, Marja-Leena Kouki, Eila Halonen. Tuotanto Silva Mysterium Oy/Yle TV1 Kotikatsomo

Lue lisää:

Pentti Siimes Elävässä arkistossa

Pentti Siimes esiintyi Ylen ohjelmissa kuudella vuosikymmenellä. Poimintoja hänen uransa varrelta on Elävässä arkistossa.

Lisää ohjelmasta

Kommentit

Yle Teema

Teema Twitterissä ja Facebookissa