Hyppää pääsisältöön

Karl Pilkington: Elämän tarkoitus - onko tässä maailman hauskin ihminen?

Elämän tarkoitus-sarjan vetäjä, koomikko Karl Pilkingston
Elämän tarkoitus-sarjan vetäjä, koomikko Karl Pilkingston Kuva: Yle/Finlay Mackay elämän tarkoitus

Ääliö ulkomailla-sarjasta tuttu koomikko Karl Pilkington tulee taas. Viisiosaisen sarjan aiheena on koko elämän tarkoitus, ja tällä kertaa Pilkington valitsee matkakohteensa itse. Elämän tarkoitus Kakkosella keskiviikkoisin klo 19. Yle Areenassa sarjan jaksot ovat katsottavana viikon ajan. Vastaa myös kyselyymme siitä, onko Karl Pilkington maailman hauskin ihminen.

Karl Pilkington (s. 1972) on luontainen koomikko, lakonisten huomioiden ja viistojen näkökulmien suvereeni tiputtelija. Pilkingtonin suurin lahja on pohjattoman kekseliäs valittaminen, luova nihkeily, johon mies löytää myötäsyntyisesti aihetta edestä, takaa - ja siitä välistä.

Siihen viittaa englanninkielisenä sanaleikkinä myös Elämän tarkoitus -sarjan (BBC 2013) alkuperäinen nimi The Moaning of Life.

Sarjan alkusysäykseksi on kerrottu se, että Karl Pilkington täytti 40 ja alkoi rajapyykin saavutettuaan pohtia olemisen suuria kysymyksiä. Niitä hän jäljittää viiden osan aikana eri puolilta maailmaa ja useasta kulttuurista.

Jaksojen teemoina ovat järjestyksessä avioliitto, onni, lapset, raha ja kuolema. Matkakohteet vaihtelevat Japanista Las Vegasin kautta Ghanaan. Paikasta riippuen ihmisillä on luonnollisesti omat tapansa ja ratkaisunsa Karlia askarruttaviin aiheisiin.

Sarjaa ei tarvitse katsoa kuin pieni hetki, kun varmistuu, että luvassa on taattua ja testattua Pilkingtonia. Täyttäessään lomaketta intialaisille treffeille Karl alkaa ihmetellä, miksi veriryhmääkin kysytään ja puuskahtaa, ettei kai kukaan kumppania sen perusteella valitse.

Kirjoitettuna lähellä puujalkatouhua, Pilkingtonin sanomana ja elehtimänä puhdasta kultaa. Elämän tarkoituksen ensiesitys Ylen kanavilla oli syksyllä 2015.

On yleisessä tiedossa, että pitkäaikainen yhteistyökumppani, supertähti Ricky Gervais on kutsunut Karl Pilkingtonia maailman hauskimmaksi ihmiseksi. Pitääkö kehu mielestäsi paikkansa? Vastaa kyselyymme alla.

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.

Kommentit

Yle TV2