Hyppää pääsisältöön

“Kyse on siitä, että Robin on täydellinen” – näistä syistä oli täysin oikein, että Robbari sai kutsun Linnan juhliin

Hittibiiseistä tunnettu Robin ei ollut Linnan juhlissa pelkästään musamenestyksensä vuoksi.

Robin // Kuva: YleX

Viime vuonna Robin oli yksi Linnan juhlien jatkojen puhutuimmista hahmoista, sillä hän viihdytti kutsuvieraita juhlien jatkobileissä.

Tänä vuonna Robin oli jälleen yksi Linnan juhlien puhutuimmista hahmoista. Nyt hän oli yksi Linnan juhlien kutsuvieraista ja säväytti etenkin pukeutumisellaan: Mert Otsamon suunnitteleman puvun kruunasivat Robinin tavaramerkki, eriparikengät. Robbarin puku äänestettiin hienoimmaksi Ylen äänestyksessä.

Skip Instagram post

View this post on Instagram

🇫🇮🇫🇮🇫🇮

A post shared by ROBIN PACKALEN (@robinpackalen) on

YleX Aamun haastatteleman muotitoimittaja Sami Sykön mukaan Robinia ei edes voi verrata keneenkään muuhun.

- Hän tuli sinne [juhliin] kuin oikea esiintyjä tulee. Hän näytti komealta ja hänellä oli oma kenkäleikki mukana. Miten ikinä hän ei olisi ollut äänestyksessä ykkönen, muotitoimittaja Sykkö kertoo.

Ei pelkästään tyyli, vaan kokonaisuus. Sykön mukaan Robin on ihan omalla asteikollaan muihin nähden.

- Kyse on siitä, että Robin on täydellinen, Sykkö sanoo.

Kovaa puhetta, mutta ei kuitenkaan tuulesta temmattua. Ei ollut mikään yllätys, että poppari kutsuttiin Linnan juhliin: onhan hän ollut viime vuosien aikana mukana niin monessa positiivisessa asiassa ja asiayhteydessä, että kutsu oli odotettavissa.

Esimerkiksi näistä Robbari muistetaan:

1. Robin osallistui kiusaamista vastustavaan KiVa-koulu-ohjelmaan

Syksyllä 2015 Robin oli yhdessä Elastisen kanssa vahvasti mukana KiVa-koulu-kampanjassa, jonka tarkoitus oli ehkäistä koulukiusaamista. Poppari ja räppäri julkaisivat kampanjaan liittyvän Vahva-biisin ja kävivät vetämässä keikan kampanjan videohaasteen voittaneella Kulosaaren peruskoululla.

Kampanjan aikaan Robin kommentoi YleX:lle, että koulukiusaaminen on pönttöjen hommaa.

Oikeassa olet, Robin!

2. Robin on positiivisuuden ilmentymä

Robin valittiin vuoden positiivisimmaksi suomalaiseksi vuonna 2015. Positiivarit Oy ja Suomen Nuorkauppakamarit ry painotti valinnassaan sitä, kuinka Robin toimii esikuvana erityisesti nuorille viestiessään, että kaikki on mahdollista ja menestys kumpuaa omasta motivaatiosta ja hyvästä asenteesta.

Robin Ruisrockin Rantalavalla // Kuva: Annika Miettinen

3. Robin on Nenäpäivän vakiokasvo

Robin on ollut vahvasti mukana Nenäpäivässä jo vuosien ajan. Vuonna 2013 artisti julkaisi Nenäpäivään liittyen Erilaiset-sinkun, jonka tuotto meni Nenäpäivään. Vuonna 2014 hän järkkäsi Nenäpäivää varten erityisen leipomishaasteen. Viime ja tänä vuonna Robbari oli yksi Nenäpäivän esiintyjistä.

Nenäpäivän tarkoituksena on hankkia varoja maailman köyhimpien lasten auttamiseksi.

4. Robin on lasten oikeuksien lähettiläs

Lasten oikeuksien lähettiläs on äärimmäisen hieno titteli. Robin on osoittanut, että lasten oikeudet ovat lähellä hänen sydäntään. Vuonna 2015 hän oli mukana lastensuojelutyössä Keniassa.

- Olen käynyt Afrikassa ja nähnyt, millaisissa olosuhteissa lapset elävät. Harvalla on mahdollisuus käydä koulua tai elää normaalia lapsen elämää. Kaikilla lapsilla pitäisi olla oikeus myös leikkiin ja iloon. Haluan tukea työtä, joka mahdollistaa lapsille nuo perusoikeudet, Robin sanoi World visionille.

5. Robin on faniensa virtalähde – ja päinvastoin

Robinin fanit eli Robinerit voittivat ylivoimaisesti YleX:n alkukesästä järjestämän Suomen kovin faniryhmä -äänestyksen. Robinerit saivat lähes 40 prosenttia annetuista äänistä.

Vuosien aikana Robin on osoittanut, että fanit merkitsevät hänelle paljon. Robin järjestää noin kuukausittain meet & greet -tapahtumia, joissa fanit pääsevät tapaamaan artistia. Fanit myös ovat vahvasti esillä kesällä julkaistussa Yhdessä-kirjassa.

Yhdessä-kirja on Robinin, fanien ja artistin viestintäkoordinaattori Susa Ruuhilahden yhdessä kirjoittama teos on kunnianosoitus Robinin laulujen antamalle voimalle sekä kyvylle pukea sanoiksi arjen tuntemuksia.

Yhdessä-albumin biisien inspiroimana yli kaksisataa Robin-fania keskusteli elämän tärkeistä asioista yhteensä 22 keskustelussa. Kirja käsittelee näitä keskusteluja, ja se tuo esille Robinin ajatuksia käsiteltäviin aiheisiin, kuten rakkauteen, onnellisuuteen, epävarmuuteen ja erilaisuuteen.

Robin fiittasi Nikke Ankaran keikalla Blockfesteillä. // Kuva: Katariina Salmi / YleX

6. Robin tunnetaan hyväntekijänä

Robin on kaveri, joka käyttäytyy aina asiallisesti. Hänessä ei ole diivan elkeitä ja hän ottaa kaikki ja kaiken huomioon.

Tämän on huomannut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka vaihtoi muutaman sanan artistin kanssa Linnan juhlien kättelyissä.

- Siinä Sauli kysyi heti, että haluatko tulla puhumaan koulukiusaamisesta. Mä sanoin, että totta kai, Robin kertoo Ylen haastattelussa.

On se hieno mies.

Katso alta Robinin haastattelu Linnan juhlista.

Lue myös:

Robin oli kuin Disney-prinssi – nämä olivat Linnan juhlien 10 parasta asiaa

Biisianalyysissä Jotain aitoo: Robin julkaisi ensimmäisen kappaleensa täysi-ikäisenä ja kuulostaa tyylikkäämmältä kuin koskaan

Suomen oma popstara Robin näki Bieberin keikan – ja kertoo nyt, mitä mieltä itse on playback-laulamisesta