Hyppää pääsisältöön

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköiden avoin kirje

Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä
Tietokone on pöydällä, käsi käyttää hiirtä Kuva: Yle/ Laura Mainiemi yhtiösivu

Päättynyt viikko oli ikävä ja surullinen. Se oli ikävä koko Ylelle ja erityisesti meille Uutis- ja ajankohtaistoiminnan työntekijöille. Olemme tästä todella pahoillamme.

Me Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköt tiedämme, että meillä on paljon töitä edessämme. Yhteistyötä pitää parantaa sekä luottamus ja työrauha palauttaa koko toimitukseen. Tähän käytämme nyt tarmomme seuraavina kuukausina.

Meillä on erinomaiset työntekijät sekä valtavasti osaamista ja hienoa tekemistä. Olemme hypänneet viime vuosien aikana huiman harppauksen eteenpäin työtapojen ja sisältöjen kehittämisessä median murroksen mukana. Olemme monessa asiassa maailman kärkiluokkaa.

Atte Jääskeläisen lähimpinä alaisina emme kuitenkaan voi hyväksyä sitä, että jotkut ovat viime viikon yrittäneet murskata Ylen arvokasta työtä julkisella, pääosin Atte Jääskeläiseen kohdistetulla hyökkäyksellä. Se on epäreilua jokaista työntekijäämme ja heidän arvokasta työtään kohtaan.

Tunnemme Jääskeläisen työn ja työtavat uskoaksemme paremmin kuin kukaan muu Ylessä. Meidän on täysin mahdotonta allekirjoittaa vihjauksia siitä, että Jääskeläisen nuoruuden lyhyt aika poliittisessa järjestössä vaikuttaisi hänen päätöksentekoonsa. Olemme myös itse saaneet havaita, että Atte Jääskeläiselle luotettavuus, reiluus ja riippumattomuus ovat hänen jokapäiväistä työtään ohjaavia asioita, eivät tyhjää puhetta. Jääskeläisellä on meidän täysi tukemme. Sananvapaus on myös sananvastuuta - juuri tuota sananvastuuta meidän pitää Jääskeläisen johdolla linjata myös jatkossa.

Me Uutis- ja ajankohtaistoiminnassa haluamme tehdä eettisesti kestävällä pohjalla olevaa, laadukasta journalismia. Tämän toteutumiseksi me päälliköt teemme jatkossa väsymättä työtä. Kaikki journalismin tekijät ja yleisöt ansaitsevat sen.

Kukaan meistä ei pärjää yksin. Toisia arvostava, arvoihin nojaava ja luottamuksen ilmapiiriin rakentuva tiimityö vie meidät jatkossakin huipputuloksiin. Haluamme ratkoa ongelmia yhdessä, jotta me kaikki voimme tehdä arvokasta työtämme vankalla pohjalla. Tänä valemedian ja tosiasioiden halveksimisen aikana meidän yleläisten työlle on suurempi tarve kuin koskaan.

Ystävällisin terveisin,

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päälliköt
Elina Ravantti, Maailma
Jukka Niva, Ohjaamo
Jyri Kataja-Rahko, Suomi
Marjo Ahonen, Lähetys
Mika Lavonen, Studio ja Kuva
Mika Rahkonen, Kehitys
Panu Pokkinen, Urheilu
Riikka Venäläinen, Yhteiskunta

Lue myös - yle.fi:stä poimittua