Hyppää pääsisältöön

Ylen aluepäälliköt: Atte Jääskeläisellä täysi tuki journalismin kehittämiseen

Ylen turkoosi logo
Ylen turkoosi logo yhtiöilme

Julkisessa keskustelussa Ylen työntekijöistä äänessä on ollut pieni vähemmistö

Viime aikojen tapahtumat ovat piirtäneet vääristynyttä kuvaa Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnasta. Julkisuudessa käytyä keskustelua ovat värittäneet tarkoitushakuiset vuodot. Tämä vahingoittaa suuresti sitä työtä, jota määrätietoisesti Atte Jääskeläisen johdolla toteutamme toimituksissamme ympäri Suomen.

Tilanne hämmentää alueilla. Olemme kaukana nyt syntyneestä kuohunnasta. Me emme tunnista esitettyjä väitteitä. Pelon tunne ei hallitse arkeamme, emmekä itse johda pelolla.

Julkisessa keskustelussa Ylen työntekijöistä äänessä on ollut pieni vähemmistö.

Tiedämme, miten tärkeää on kiinnittää toimituksissa huomio myös niihin työntekijöihin, jotka jaksavat päivästä toiseen innostua ja kehittää Ylen journalismia yhteisesti sovittujen uudistusten mukaisesti.

Tavoitteemme on luoda entistäkin toimivampi ja arvostavampi keskustelukulttuuri. Olemme sitoutuneet yhteisiin tavoitteisiin ja journalistisiin prosesseihin. Pääsääntöisesti tämä todella ymmärretään toimituksissa.

Atte Jääskeläinen on joutunut kohtuuttoman vyörytyksen kohteeksi. Päätoimittajan keskeisiin tehtäviin kuuluvat journalistiset linjaukset ja hän kantaa vastuun niistä. Tapa, jolla hän on kohdannut sekä sisäisen että julkisen arvostelun, on poikkeuksellista ja kunnioitusta herättävää.

Uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittajan arvostusta lisää se, että hän on julkisesti myöntänyt virheensä ja on valmis kehittämään johtamista edelleen. On ilmiselvää, että sisäinen keskustelu uusista ratkaisuista on tarpeen.

Uutis- ja ajankohtaistoimintaa johdetaan kokonaisuuksien kautta ja erittäin tarkkaan mietitään yhdessä journalismin laatua. Se tekee varmasti joillekin kipeää, ja osa kokee sen sensuuriksi.

Atte Jääskeläisellä on Ylen aluepäälliköiden täysi tuki. Meidän kokemuksemme mukaan hän on näkemyksellinen johtaja, joka pystyy kehittämään Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa nopeasti muuttuvassa mediaympäristössä. Luotamme häneen.

Avoimen journalismin puolesta,

Yle Alueiden päälliköt
Mari Kunttu-Kauppi, Yle Lounais-Suomi
Eero Säily, Yle Lappi
Sinikka Tuomi, Yle Pirkanmaa
Hannele Haanpää-Holappa, Yle Pohjanmaa
Marja Mäki-Kuhna, Yle Uusimaa
Johanna Raatikainen, Yle Itä-Suomi
Aki Karjalainen, Yle Pohjois-Suomi
Päivi Kuisma, Yle Häme
Pekka Autio, Yle Keski-Suomi
Sari Lehtinen, Yle Kaakkois-Suomi
Maria Saijets, Yle Sápmi
Eero Hyvönen, Yle Suomi
Noora Santavuori, Yle Suomi
Kimmo Sarlin, Yle Suomi

Lue myös - yle.fi:stä poimittua