Hyppää pääsisältöön

YleX Ensinäyttö: Redrama, Nikke Ankara ja Kube räppäävät neljä minuuttia rakkaudesta

Tää on Pelkkää lovee <3

Räppimeininki on muuttunut 2000-luvun aikana aika reippaasti. Siinä missä ennen uhottiin ja korostettiin omaa ylivoimaa, nykyään voi räpätä positiivisista asioita, ihanasta meiningistä ja rakkaudesta. Niin Redrama tekee uudella Pelkkää lovee -biisillään, jolla fiittaavat Kube ja Nikke Ankara.

Pelkkää lovee -musavideo on sekoitus vanhan liiton räppiposseilua ja nykyaikaa. Redrama, Nikke Ankara ja Kube räppäävät koko biisin ajan suoraan kameralle hieman samaan tyyliin kuin Fintelligens vuoden 2000 Voittamaton-musavideollaan. Videoiden ero on siinä, että vuonna 2016 räppiposse ei uhoa, vaan räppää siitä, kuinka tärkeää on, että elämässä on ihmisiä, joista välittää ja jotka välittävät takaisin.

- Muistetaan kohdella kaikkia läheisiä hyvin, olla ymmärtäväisiä ja antaa jengille tilaa olla oma itsensä, Redrama kertoo YleX:lle biisin sanoman ytimestä.

- Nyt on vuoden pimein aika. On hyvä muistaa, mikä on oikeasti tärkeää.

Sä olit siinä kaikki vuodet
ja nyt en mitään muuta tunne
kuin pelkkää lovee

Redrama kertoo, että kappale on suunnattu suoraan hänen faneilleen. Niille, jotka ovat jaksaneet käydä keikoilla, vaikka isoja hittejä ei välillä ollut tullakseen. Pelkkää lovee on kiitos ja ylistys heitä kohtaan.

Redrama on aiemmin räpännyt lähinnä englanniksi ja ruotsiksi. Suomenruotsalainen artisti julkaisi syyskuussa suomenkielisen Aaltoo-kappaleen, jolla oli mukana pääasiassa tuottajana tunnettu Jurek. Nyt mukana on kaksi fiittaajaa.

"Kube on rohkea tyyppi. Ja vielä mukava kuin mikä!"― Redrama

Redrama sanoo suomen kieli on useampitavuisten sanojen vuoksi huomattavasti englannin kieltä haastavampi tehdä musaa. Se ei kuitenkaan ole syy fiittaajajoukon käytölle. Redrama nimenomaan halusi biisille juuri Kuben ja Nikke Ankaran.

- Kube ollut pitkään mulle sellainen, että olisi siisti tehdä jotain yhdessä. Olen sanonut, että hän on yksi mielenkiintoisimmista suomalaisräppäreistä koskaan ja sanon saman yhä.

- Kube on rohkea tyyppi. Ja vielä mukava kuin mikä!

Nikke Ankara oli freestylerap-taustansa perusteella helppo valinta; onhan Redramakin freestylen Suomen mestari 2000-luvun alusta.

- Eihän tuosta biisistä olisi tullut yhtään samanlainen ilman heitä, Redrama sanoo.

Jatkossa Redrama tekee musaa sekä suomeksi että englanniksi. Suomen kielen käyttö mahdollistaa sen, että räppärin on mahdollista saada aiempaa herkemmin kappaleilleen suomalaisia, suomeksi laulavia artisteja.

- Mulla on hirveä lista jengiä, joista toivon, että lähtisi tekemään mun kanssa musaa.

Suurin kiinnostus kohdistuu naisartisteihin, joita on viime vuosina ilmestynyt laajasti Suomen musakartalle.

- Pitää katsoa, lähtiskö Chisu tekemään, Redrama vinkkaa.

Lue myös:

YleX Ensinäyttö: Kuben Plug-video on niin härö, että se on pakko katsoa kahteen kertaan

Maailmalla ollaan huolissaan Kanye Westistä, joka vaipui psykoosiin – Nikke Ankara tietää, miltä sellainen voi tuntua

Disko2000-vieras Redrama pääsi räppipiirien ytimeen Elastisen avulla: ”Se esitteli itsensä ja sanoi, että mun nimi on Kimmo”

Redrama räppää samalla videolla amerikkalaisidolinsa kanssa – suomeksi