Hyppää pääsisältöön

Lapsen teini-ikää odottava muusikko Jussu Pöyhönen: Yhteenottoja on luvassa

Jussu Pöyhönen
Jussu Pöyhönen Marja Hintikka Live

Suurlähettiläistä tuttu muusikko Jussu Pöyhönen tekee edelleen musiikkia ja opettaa laulua. Myös hänen 10-vuotias poikansa soittaa kitaraa, mutta muuten isän jutut on yhä enemmän "ihan sama" ja "ei kiinnosta" -osastoa. Pöyhönen odottaakin lähestyvää teini-ikää jännittynein mielin. Hän tunnistaa pojassaan oman luonteensa: enimmäkseen rauhallinen, mutta joskus kuohahtaa kunnolla – isän ja pojan yhteenottoja saattaa siis olla luvassa. Pöyhönen on Marja Hintikka Liven vieraana TV2:ssa maanantaina 12.12. klo 21. Aiheena on silloin Kyllä teini tietää.

Nimi… Jussu (Juha) Pöyhönen.

Perhetilanne… Naimisissa, yksi lapsi.

Vanhempana olen… Empaattinen ja osallistuva.

Tärkein kasvatusperiaatteeni on… Rohkaista olemaan oma itsensä, ottaen kuitenkin samalla toiset huomioon.

Eniten minua on vanhemmuudessa yllättänyt… Miten voimakkaita tunteita lapsi voi saada aikaan – niin hyvässä kuin pahassakin.

Kun on oikein kiire, luovun ensimmäisenä… Lounaasta.

Menetän hermoni kun… On oikein kiire.

En koskaan uskonut sanovani lapselleni ääneen… Mitä nyt kiukkupäissään tulee joskus sanottua.

Silloin kun lapsi ei näe… Syön telkkarin ääressä.

Kun saan lapsen illalla nukkumaan... Mietin mitä kaikkea pitäisi tehdä, mutta katson silti jotain sarjaa tai elokuvaa.

Ärsyttävintä lapsissa on… Inttäminen, viisastelu ja hidastelu.

Hauskinta lasten kanssa on… Yhdessä tekeminen.

Vanhemmuudessa minua pelottaa eniten… Että lapselle sattuu jotain.

Uusimmat sisällöt - Marja Hintikka Live

 • Eineksiä, uhkailua, liikaa töitä – unohda turha syyllisyys vanhempana! MHL:n vieraat näyttävät esimerkkiä

  Syksyn vieraat avautuvat mistä eivät enää ota paineita.

  Vapaus, vanhemmuus, tasa-arvo. Marja Hintikka Live on puolentoista vuoden ajan ravistellut suomalaista perhekeskustelua, romuttanut turhia kulisseja ja nostanut pöydälle vaikeitakin keskustelunaiheita. Kaiken takana on tavoite vapauttaa vanhemmat turhista paineista ja jatkuvasta syyllisyydestä. Kiukuttelevia lapsia? Liikaa töitä? Unettomia öitä? Parisuhde rakoilee? Et ole yksin. Meillä on ihan samanlaista.

 • Lapset repivät parrasta ja nestehukka on lähellä - tällaista on joulupukkien karu todellisuus

  Joulupukit kertovat ammattinsa pahimmat puolet.

  Kuvittele itsesi joulupukiksi tai -muoriksi. Mielessäsi pyörii kuva piparintuoksuisista kodeista, joissa pukki istutetaan pehmeälle nojatuolille glögi kädessä ja suloiset punaposkiset pikku lapsoset laulavat heleällä äänellä sopivan lyhyen kappaleen. Kukaan ei itke, kukaan ei pelkää ja koko hommaan menee noin 10 minuuttia. Ulko-ovella sinulle annetaan sovittu summa rahaa ja poistut tyytyväisenä seuraavaan kohteeseen. No, se ei todellakaan mene ihan niin.

 • Pyjama on paras jouluasu, vinkkaavat MHL-vanhemmat

  Ei kiireelle, kyllä rennolle romantiikalle!

  Idyllisten puitteiden viilaaminen tekee erityisesti perheenäideistä helposti huumorintajuttomia piiskureita. Tonttulakki alkaa kiristää liikaa ja joulunalusviikoista tulee yhtä pitkää to-do -listaa.

 • Kestävyysliikunta lihottaa?!

  Timo Haikarainen ja kestävyysliikuntamyytti.

  Kuinka on - suosiako kovatehoista vai matalatehoista treeniä - ja miten kortisoli liittyy tähän? Personal trainerimme Timo Haikarainen vääntää myytin rautalangasta!

 • Heikki Soini: Kärsitään joulu ja jatketaan elämää!

  Ei joululla ole väliä, yhteinen aika on tärkeintä.

  Joulusuklaat ilmestyivät lähikauppaani lokakuussa. Se käynnisti kahden kuukauden kuumotuksen ja stressin, joka purkautuu monessa perheessä itkuun jo jouluaaton aamuna. Lapset juoksevat hysteerisinä pitkin seiniä ja vanhempien selkäranka katkeaa viimeistään silloin, kun kinkku kuivuu valvomisesta huolimatta. Kuulostaako tutulta, kysyy MHL:n Heikki Soini.

 • Vanessa Kurri: Olen tappavan tylsä joulunviettäjä

  Neljän lapsen äiti tekee joulun perinteiden mukaan.

  Kotiäiti ja juontaja Vanessa Kurri on jouluihminen, mutta valmistelut jäävät häneltäkin usein viime tippaan. Neljän lapsen koulu- ja harrastuskuljetusten välillä Kurri sompailee sitten ympäriinsä hakemassa jouluherkut juuri niistä oikeista ja perinteisestä paikoista. Kurrille on tärkeää tehdä joulu täsmälleen samojen askelmerkkien mukaan kuin hänen äitinsä aikanaan teki. Vanessa Kurri on MHL:n vieraana TV2:ssa maanantaina 19.12. klo 21, kun aiheena on Unelmien joulu.

 • Bloggari Anna-Kaisa Huurinainen: Tänä vuonna otamme joulun rennosti

  Liika suorittaminen on aiemmin pilannut Huurinaisen joulun.

  Viime jouluna 47 palasta -blogin Anna-Kaisa Huurinainen suunnitteli joulun tarkasti: laati menun ennakkoon ja kestitsi koko lähisuvun. Odotukset ja stressi olivat kuitenkin liian kovat, ja joulu meni mönkään. Kokemuksesta viisastuneena Huurinainen aikoo ottaa tämän joulun mahdollisimman rennosti.

 • Muusikko Stig: Henkinen valmistautuminen jouluun kannattaa aloittaa hyvissä ajoin

  Kahden lapsen isä nauttii valmiista joulupöydistä.

  Muusikko Stig tunnetaan hiteistään, mutta arkielämässä Pasi Siitonen ei puumia metsästä. Sen sijaan hän on kahden pienen pojan isä, joka odottaa joulua yhtä paljon kuin lapset. Erityisen tärkeää on nimenomaan jouluun virittäytyminen: jos sitä ei aloita ajoissa, joulu saattaa livahtaa huomaamatta ohi. Stigin jouluvalmisteluihin ei kuitenkaan kuulu stressi tai touhottaminen, vaan tärkeintä on rauhoittuminen.